Top 15 meest aanhankelijke hondenrassen

aanhankelijke hondenrassen

Honden worden door veel mensen beschouwd als beste vrienden, metgezellen en partners. De band tussen hond en mens is diep, en het is een speciale relatie die je met je hond deelt. Als je het hartstochtelijke type bent, dan toon je je hond graag hoe je je voelt door je liefde aan hem te schenken, in de hoop dat je hond hetzelfde zal doen.

Niet alle rassen zijn hartstochtelijk, hoewel. Dat betekent niet dat ze je niet graag hebben. Een hond kan erg trouw zijn en je diep van binnen liefhebben zonder erg aanhankelijk te zijn, net als mensen.

Maar de volgende 15 rassen staan bekend om hun aanhankelijkheid, dus als je weet dat je een erg aanhankelijke persoon bent, zijn deze rassen misschien wel geschikt voor je.

De meest aanhankelijke hondenrassen

Als je op zoek bent naar de meest aanhankelijke honden op aarde, vind je ze op deze lijst. Deze 15 rassen staan bekend om hun aanhankelijkheid jegens hun familie. Van kleine speeltuighondjes tot grote reuzen, dit zijn een diverse groep honden.

Ongeacht je voorkeuren, als je een aanhankelijke hond wilt, vind je in één van de volgende rassen vast een geweldige kandidaat voor gezelschap.

golden retriever

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn een van de populairste rassen ter wereld, en een van de redenen hiervoor is het aanhankelijke karakter dat bij het ras hoort. Ze staan bekend om hun liefde en trouw, maar ze zijn ook heel slimme honden, waardoor ze heel makkelijk te trainen zijn. Goed met kinderen en kalm in de omgang, Golden Retrievers worden vaak gebruikt voor dienstwerk vanwege hun vele goede kwaliteiten.

welsh corgi hondenras

Pembroke Welsh Corgi

Veel kleine huisdieren lijken wel iets te moeten bewijzen, met agressieve houdingen en irritante streken, rassen zoals Chihuahuas kunnen net zo erg zijn als ze schattig zijn.

Maar de Pembroke Welsh Corgi verbergt geen innerlijke duivels. Deze honden zijn altijd lief, en ze behoren tot een van de meest aanhankelijke rassen, hoewel ze zelden behoeftig of opdringerig zijn.

mopshond

Mopshond

Mopshonden zijn al lang geliefd bij vele bekende personen, waaronder royalty! Chinese keizers hielden van deze kleine honden, en ze werden zelfs het mascotte van het koninklijke Huis van Oranje in Nederland.

Kleine maar stevige honden, Mopshonden stoppen veel persoonlijkheid in hun kleine lijfjes. Het zijn de honden die altijd willen deelnemen aan wat hun eigenaar aan het doen is. Je zult merken dat Mopshonden graag aandacht krijgen en er net zo veel uitdelen.

boxer

Boxer

Slank en gespierd, Boxers zijn een zeer atletisch ras dat een hele pakket is. Ze staan op de elfde plaats in de lijst van meest populaire rassen in Nederland, en dat is niet voor niets.

Ze staan bekend om hun ongelooflijke trouw en werkethiek, en iedereen die ooit een Boxer heeft gehad, weet dat het een van de liefste, meest aanhankelijke rassen is die je kunt ontmoeten.

border collie hond

Collie

Collies hebben al jarenlang veel liefde gekregen. Hun gezichten en uitdrukkingen schreeuwen intelligentie uit, en hun lange, vloeiende vachten zijn net zo mooi als die van welke andere hondensoort dan ook. Een van de redenen waarom zoveel mensen deze honden zo diep liefhebben, is de ijzeren toewijding van het ras aan hun eigenaren.

Ze zijn een van de meest trouwe hondenrassen, en de band die zij delen met hun eigenaren is heel diep, en komt tot uitdrukking in liefdevolle gedragingen en uitzonderlijke trouw.

deense dog

Deense Dog

Deense Doggen zijn het levende bewijs van engelachtige reuzen. Dit zijn enkele van de grootste honden ter wereld, maar tegelijkertijd ook de grootste schatjes. Ze staan bekend om hun liefdevolle karakter, en realiseren zich vaak niet eens hoe groot ze zijn. Eerder zijn het wereldwijd de grootste lapjeshonden, die altijd proberen op schoot te kruipen van iemand die veel kleiner is.

pomeriaan

Pomeriaan

De Pomeriaan is al jarenlang geliefd bij koninklijke familieleden, en is momenteel een van de populairste hondenrassen in Nederland. Het zijn waakzame hondjes met uitzonderlijke intelligentie. Ze zijn makkelijk getraind en maken geweldige huisdieren, hoewel ze wel heel wat karakter in hun kleine lijfjes stoppen

Deze honden zijn ware liefhebbers, en willen nooit ver van hun eigenaren zijn. Wanneer je iemand ziet die een klein hondje in hun tas meedraagt, is het vaak een klein Pomeriaan.

shih tzu fokker

Shih Tzu

Het Shih Tzu ras staat bekend om hun uitzonderlijk liefdevolle en openhartige karakters. Deze speelse pupjes maken geen geheim van hun liefde voor hun eigenaren.

Het zijn echte lapjeshonden, en ze vinden het heerlijk om in de schoot van hun gezinsleden te kruipen. Hoewel ze klein van stuk zijn, hebben ze wel heel wat karakter. Ze worden al eeuwenlang “leeuwenhonden” genoemd!

franse bulldog

Bulldog

De chagrijnige blik van een Bulldog ziet er misschien niet uitnodigend uit, maar als je ooit een opgewonden Bulldog hebt gezien, weet je dat er weinig schattigers bestaat in de wereld. Dit zijn krachtige en compacte honden, met schattige gezichten die omringd worden door losse huidplooien. Ze hechten zich sterk aan familieleden, en willen liever bovenop je liggen dan naast je.

chihuahua

Chihuahua

Chihuahua’s zijn enkelsporen. Ze lijden vaak aan het kleine-hond-syndroom, en proberen veel groter over te komen dan ze zijn. Maar met hun familieleden, tonen ze een heel ander karakter. Ze zijn liefdevol, aanhankelijk, en willen overal bij je zijn. Dankzij hun kleine formaat is dat ook makkelijk te doen!

Bichon Frise hond

Bichon Frise

Bichon Frise honden lijken op schapen op een manier, dankzij hun bolle, krullende witte vachten. Ze staan bekend om hun charme en vindingrijkheid, waardoor ze ongelooflijke metgezellen zijn die je aan het lachen maken met hun constante streken.

Ondanks hun schapenachtige vachten, worden ze beschouwd als hypoallergeen, wat bijdraagt ​​aan hun populariteit. Deze honden kunnen goed overweg met iedereen, en ze zijn ongelooflijk aanhankelijk met degenen die ze liefhebben.

pitbull

Pitbull

Op veel plekken zijn Pitbulls een beperkte hondensoort. Verhuurders en appartementencomplexen weigeren deze honden toe te laten op hun premises uit angst dat ze een agressieve hondensoort zijn. Natuurlijk, iedereen die ooit een Pitbull heeft gehad, weet dat dit onzin is.

Pitbulls zijn een van de meest affectieve en liefdevolle hondensoorten die je je kunt voorstellen. Ze zoeken voortdurend liefde en aandacht van hun familieleden, en als je ze toestaat, zullen ze je levend likken!

cavalier king charles spaniel

Cavalier King Charles Spaniël

De 18e meest populaire hond in Nederland, de Cavalier King Charles Spaniël, heeft een zachte uitdrukking die veel mensen aantrekt tot deze hondensoort. Ze zijn best klein, wegen ongeveer 7 kg gemiddeld, en ze staan bekend om hun milde karakters en gemakkelijke natuur. Gracieus en atletisch, deze honden zijn zeer aanpasbaar en passen zich aan je levensstijl aan.

newfoundlander

Newfoundlander

Newfoundlands zijn reusachtige honden die tot 45 kg kunnen wegen. Ondanks hun beerachtige postuur, zijn deze honden rustig en lief. Ze hebben zelfs de reputatie gekregen van “nanny hond” omdat de hondensoort zo goed is met kinderen. Majesteitelijk en lief, de hondensoort staat bekend om zijn kalme karakter. Ze zijn ook makkelijk te trainen en tonen onvoorwaardelijke trouw aan hun familie.

labradoodle kopen

Labradoodle

Labradors zijn de populairste hondensoorten in Nederland, en Poedels worden beschouwd als een van de slimste hondensoorten. Voeg ze samen, en je krijgt een geweldige metgezel met een hypoallergeen kapsel.

Ze zijn erg populair geworden dankzij hun super-liefdevolle karakter, altijd proberend te knuffelen en nooit liever hun kop ergens anders dan op je schoot!

Minder aanhankelijke rassen

De 15 rassen die we net hebben behandeld, zijn de meest aanhankelijke honden ter wereld, wat ze tot enkele van de meest aanhankelijke huisdieren maakt die je ooit kunt hebben. Als je het type persoon bent dat heel veel liefde en aandacht van je hond wilt ontvangen, dan kunnen alle genoemde rassen een goede keuze zijn.

Maar deze vier rassen zijn een ander verhaal. De volgende rassen zijn nog steeds geweldige honden en kunnen geweldige huisdieren zijn, maar ze zijn niet erg aanhankelijk. Hoewel ze misschien wel een goede match zijn voor de juiste persoon, zijn deze honden niet de juiste keuze voor iemand die een hond wil die zijn liefde uitdrukt door constant te zoenen en te knuffelen!

Afghaanse windhond

Afghaanse windhond

Afghaanse windhonden worden door de Raad van beheer beschouwd als “een speciale hond voor speciale mensen”. Ze zijn niet het type hond dat met iedereen overweg kan, deels vanwege het onaangepaste karakter van het ras. Toch houden deze honden diep van hun familie en tonen ze ongelooflijke loyaliteit en toewijding; ze zijn gewoon niet erg aanhankelijk met hun acties.

shar pei

Shar-Pei

Shar-Peis hebben een van de meest unieke uiterlijken in het hondenrijk. Ze zijn atletische en spierkrachtige honden uit China, met ingevouwen oren en gigantische flappen losse huid rond de nek zoals een buldog, hoewel ze lange benen en grote lichamen hebben.

Deze honden staan bekend om hun onafhankelijke aard; het maakt hen tot geweldige waakhonden. Aan de andere kant maakt dat ze minder aanhankelijk, zelfs met hun eigenaren.

chow chow

Chow Chow

Nog een ras dat afkomstig is uit China, Chow Chows zijn oud en aristocratisch. Ze hebben echt nobele houdingen met interessante uiterlijken dankzij hun bolle rollen losse huid rond het gezicht, met name rond de ogen. Waardig en ernstig is de Chow Chow een slimme en trouwe hond, hoewel ze hun liefde niet tonen door te knuffelen en aanhankelijk te zijn.

shiba inu

Shiba Inu

Shiba Inus zijn recent enorm populair geworden, omdat ze explodeerden in de sterrenstatus op sociale media-sites als Instagram. Ze hebben schattige uitdrukkingen en ongelooflijke personalities. Eerlijk gezegd maken Shiba Inus geweldige huisdieren, maar het zijn Japanse honden en ze gedragen zich anders dan veel westerse rassen.

Deze honden zijn trouw en vormen sterke banden met hun eigenaren, maar ze tonen hun liefde niet door te knuffelen en erg aanhankelijk te zijn, wat voor veel nieuwe Shiba Inu eigenaren een teleurstelling en verrassing is geweest die dachten dat hun honden hen niet mochten!

Conclusie

Honden zijn net zo divers als mensen. Verschillende honden kunnen erg diverse persoonlijkheden en karakters vertonen. Hoewel er verschillen zijn tussen individuen binnen een ras, hebben de meeste leden van een bepaald ras nog steeds bepaalde persoonlijkheidstrekken die met het ras geassocieerd kunnen worden.

De 15 rassen op deze lijst staan bekend om hun aanhankelijke karakter, waardoor ze liefde geven en ontvangen aan hun eigenaar. Als je een erg aanhankelijke persoon bent die een hond wilt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
hond leren spelen met andere honden

Hoe leer je een hond om te spelen met andere honden?

Volgende artikel
grote pyreneese berghond

Top 10 honden die op Golden Retrievers lijken