Amerikaanse Engelse Coonhound

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

De Amerikaanse Engelse Coonhound is een goed gespierde, medium tot grote hond met schattige jachthondenogen en hangende oren. Ze worden vooral gezien in de zuidelijke staten van de VS, waar ze worden gebruikt om een ​​variëteit aan wild te jagen, waaronder vossen en raccoons.

Ze werken goed in een pak en staan ​​vooral bekend om hun uithoudingsvermogen en ‘never say die’-attitude tijdens de jacht. Een werkhond die comfortabel kan leven in het gezin, is de Amerikaanse Engelse Coonhound een goede huisdier, zolang hij genoeg taken krijgt en zijn oefenbehoeften worden vervuld. Probleemgedrag is waarschijnlijk wanneer deze hond gedurende lange perioden wordt opgesloten.

Over & Geschiedenis

De Amerikaanse Engelse Coonhound, ook bekend als de Engelse Coonhound, is een van de zes coonhoundrassen die oorspronkelijk stammen uit het zuiden van de Verenigde Staten. Opmerkelijk is dat de Treeing Walker Coonhound en de Bluetick Coonhound ooit bekend stonden als ‘Amerikaanse Engelse Coonhounds’; maar werden hun eigen onderscheidende rassen in de jaren 1940. Hoewel de naam ‘Coonhound’ verwijst naar hun vermogen raccoons te jagen, zijn ze een veelzijdige jachtgezel die ook wordt gebruikt bij het achtervolgen van wild, zoals konijnen en eekhoorns. Amerika krijgt de eer de geboorteplaats te zijn van dit ras, terwijl Engeland zijn voorouders leverde.

Het verhaal van de Amerikaanse Engelse Coonhound begon toen de Engelse Foxhound in de jaren 1600 werd meegenomen naar Amerika door de Britse kolonialen die de sport van foxjagen wilden beoefenen. Deze honden werden gekruist met de lokale jachthonden, die beter geschikt waren voor het Amerikaanse klimaat en het terrein, waardoor ‘Virginia Hounds’ werden geproduceerd.

Andere rassen, zoals de Petit Bleu de Gascogne, werden toen toegevoegd aan het genenpool tot het uiteindelijk Amerikaanse Engelse Coonhound werd. Deze getalenteerde honden werden vooral gebruikt in coon hondentrials, een populaire sport destijds die erg lucratief kon zijn voor de winnende jager.

Vandaag de dag blijft deze hond jagen, vaak in heel grote pakken en meestal na vers wild. Echt niet meer gebruikt om raccoons te jagen, zullen de meeste leden van het ras possums en vossen jagen. Ondanks het feit dat ze niet vaak als gezelschapshonden worden gehouden, blijven ze een ​​van de populairste hondenrassen in Amerika. Tot op heden zijn er slechts weinig leden van het ras internationaal geëxporteerd, ondanks hun onbetwistbare jachtvaardigheden.

De Raad van Beheer erkende het ras officieel in 1905, hoewel ze toen bekend stond als de ‘Engelse Fox and Coonhound’ en nu officieel bekend staat als de Engelse Coonhound.

Uiterlijk

Een echte atleet door en door, moet de Amerikaanse Engelse Coonhound een slank en krachtig lichaam hebben dat in verhouding staat en een evenwichtige pas toestaat. Hun hoofd is zowel breed als lang, terwijl er een lichte boling is van hun schedel bovenop. Hun snuit is relatief lang en hun bovenlip geeft een algehele vierkante uitstraling aan hun mond.

Hun donkerbruine ogen zijn groot en smekend, terwijl hun zwarte neus groot moet zijn met wijd open neusgaten. Hun elegante oren zijn lang en hangend. Hun schouders glijden soepel over in rechte voorpoten. Hun lichaam is vierkant met een diepe borst en een vlakke rug. Hun achterpoten moeten goed gekanteld zijn en de standaard vereist dat de klauwtjes worden verwijderd. Hun staart is van gemiddelde lengte en vrij slank, trots omhooggedragen.

De Amerikaanse Engelse Coonhound is een stevig gebouwde, middelgrote tot grote hond met schattige jachthondenogen en hangende oren. Ze worden het meest gezien in de zuidelijke staten van de VS, waar ze worden gebruikt om een ​​varieteit aan wild te jagen, waaronder vossen en wasbeertjes. Ze werken goed in een roedel en staan ​​vooral bekend om hun uithoudingsvermogen en ‘nooit opgeven’-houding tijdens de jacht.

Een werkhond die comfortabel kan leven in het gezin, is de Amerikaanse Engelse Coonhound een goede huisdier, zolang hij genoeg taken heeft en zijn bewegingsbehoefte wordt vervuld. Probleemgedrag is waarschijnlijk als deze hond gedurende lange perioden wordt opgesloten.

Karakter & Temperament

Men moet niet vergeten dat de Amerikaanse Engelse Coonhound voornamelijk een werkhond is en is gefokt voor zijn jachtvaardigheden boven alles. Ze hebben een uitzonderlijk hoge prooidrift en vinden niets fijner dan buiten te jagen. Meestal jagen ze in grote roedels, die tot 50 honden kunnen bevatten, en genieten van de onvermijdelijke opwinding en rumoerigheid van het sport.

Ze staan ​​bekend om hun eenzaamheid, waarbij ze vastbesloten achter hun prooi aangaan en alles wat eromheen gebeurt negeren, waaronder hun baas! Ze staan ​​bekend om hun vocalisaties, waaronder bawls en howls, die kilometers ver te horen zijn. Ze kunnen worden gebruikt om kleine en grote prooien te jagen; en zullen alles natrekken van een rat. Ze werken beter met verse sporen dan met koude.

De Amerikaanse Engelse Coonhound kan zich prachtig aanpassen aan het leven als huisdier als hij de kans krijgt. Veel individuen zullen tijdens het jachtseizoen ferme jagers zijn en schattige huisdieren tijdens de avonden en de rusttijd. Ze zijn sociaal met zowel mensen als andere honden en zullen een sterke band opbouwen met hun familie, zich wijden aan degenen die ze liefhebben.

Veel mensen beschrijven ze als ‘rustig’ en ze hebben een reputatie voor vriendelijk en lief te zijn met kinderen. Hoewel ze het gezelschap van hun medecanine-genoten genieten, kunnen ze niet worden vertrouwd met kleine huisdieren die ze als prooi zullen behandelen. De Amerikaanse Engelse Coonhound zou altijd kiezen om samen met andere honden te leven als hij de keuze had, en hij zou ideale niet als enige huisdier moeten worden gehouden.

De Amerikaanse Engelse Coonhound kan worden gebruikt als waakhond, omdat ze enigszins territoriaal zijn en altijd een indringer zullen waarschuwen met hun diepe, luide geblaf. Maar ze hebben niet de agressie om een ​​succesvolle wacht te maken. Wreedheid wordt beschouwd als een fout binnen het ras.

Opvoeding

Een Amerikaanse Engelse Coonhound opleiden om te jagen is net als een vis leren zwemmen; het zit in hun genen! Deze hond weet instinctief wat er van hem wordt verwacht en heeft weinig richting nodig bij het uitvoeren van de taak die hij zo graag doet. Ze zijn vastberaden jagers en de moeilijkheid is om ze van de jacht af te roepen.

Nieuwsgierig en bereid om te leren, is de aangeboren nieuwsgierigheid van de Amerikaanse Engelse Coonhound geschikt voor een hond die een goede student is. Deze hond, net als vele andere jachthonden, kan echter koppig zijn als hij kiest. Strenge training is essentieel om ervoor te zorgen dat ze alle opdrachten volgen die hun worden gegeven en niet alleen de opdrachten die ze leuk vinden om te doen.

De Amerikaanse Engelse Coonhound kan een neiging hebben om dominant te zijn, zowel onder andere honden als onder mensen. Ze moeten van jongs af aan hun positie in de familie leren en moeten consistente signalen van alle familieleden ontvangen.

Oefeningen en activiteiten

De Amerikaanse Engelse Coonhound heeft echt een sportieve uitlaatklep nodig om tevreden te zijn. Het zou oneerlijk zijn om van deze hond te verwachten dat hij een goede huisdier maakt als hij niet dagelijks voldoende oefening krijgt. Ze genieten van de kans om te wandelen en los te lopen, maar hun favoriete hobby is natuurlijk jagen. Het meest geschikt voor het leven op het platteland, deze hond wordt niet vaak in de stad gezien en zou niet goed aanpassen aan het leven in een appartement of kleine woning.

Verzorging

Een snelle borstelbeurt een keer per week zou het korte haar van de Amerikaanse Engelse Coonhound in goede staat moeten houden. Eigenaren moeten extra aandacht besteden aan hun oren, zodat ze schoon blijven, omdat ze gevoelig zijn voor het ontwikkelen van otitis externa (oorontsteking).


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie