Amerikaanse Jachthond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Amerikaanse Foxhound is een relatief zeldzame hondensoort die van oorsprong uit Amerika komt. Het is een rustige en gemakkelijke hond die over het algemeen energiek is en de neiging heeft om lang te kunnen lopen en een natuurlijke aanleg heeft voor het opsporen van geuren.

Hoewel het een geweldige metgezel is voor het hele gezin en over het algemeen mild van aard, hebben deze honden veel oefening nodig en zijn ze berucht op het gebied van het huilen en blaffen, dus ze passen misschien niet bij elk huishouden.

Over & Geschiedenis

Waarschijnlijk de oudste van de Amerikaanse honden, is de Amerikaanse Foxhound een direct afstammeling van de Engelse Foxhounds die rond het jaar 1650 naar Amerika zijn gebracht door de Engelse fokker Robert Brooke. Deze Engelse honden werden in de volgende eeuw gekruist met verschillende grote Franse jachthonden (en er bestaat enige speculatie dat ook andere Europese rassen in de lijn zijn gekruist).

Dit fokken resulteerde in een hond die lichter, sneller en groter was dan de oorspronkelijke rassen. In de jaren 1830 werd de Ierse jachthond toegevoegd aan de mix om de snelheid nog verder te vergroten.

Zoals je waarschijnlijk hebt geraden vanuit de naam, zijn deze honden oorspronkelijk gefokt om vossen te jagen. Men zegt dat de rijke jagers in Amerika niet tevreden waren met de trage, grijze, Amerikaanse vossen en zeldzame, rode Amerikaanse vossen, dus importeerden ze de Engelse rode vos voor betere jachtkansen; zowel voor zichzelf als voor hun Amerikaanse Foxhounds.

Sommige mensen speculeren dat de Amerikaanse Foxhound de eerste hondensoort ooit in de VS zou kunnen zijn ontwikkeld, hoewel dit moeilijk te bevestigen is. Voormalig president George Washington was zelf bekend een fan te zijn en bezat een roedel Amerikaanse Foxhounds, waarvan hij nauwkeurige records bijhield. Het is een ras dat in de VS zo geliefd is dat de staat Virginia het in de jaren 1960 uitriep tot ‘staatshond’.

Uiterlijk

De Amerikaanse fokhonden lijken qua uiterlijk veel op hun Engelse neef, de fokhond, maar zijn lichter van bouw en slanker. Dit is een knappe hond met wijd uit elkaar staande, aandringende ogen in de kleuren bruin of hazelnoot. Het hoofd is breed, met wijde en vlakke oren die dicht tegen het hoofd aan liggen.

De borst is smaller dan bij de Engelse fokhond, maar ze hebben wel een stevige en sterke rug en nek zoals hij. De benen zijn lang, recht en gespierd. De voetzooltjes zijn stevig en de klauwen zijn stevig, waardoor ze geschikt zijn voor het lopen over verschillende soorten terrein. De staart wordt vrolijk omhooggehouden met een lichte bocht en een korte borstel aan het eind. Ze hebben een harde, korte en dikke vacht, die hen beschermt tegen doornstruiken en stekelige takken.

Karakter & temperament

Levendig, maar mild van aard, deze honden staan bekend om hun onafhankelijke kant. Omschreven als ‘warriors’ tijdens het jagen, hebben ze de vaardigheid om hun werkende brein uit te schakelen wanneer ze thuis zijn en kunnen ze gezellige, liefdevolle huisdieren zijn.

In tegenstelling tot andere hondensoorten zijn ze niet traditioneel goede wachthonden. Wanneer ze buiten zijn, hebben deze honden een geweldige uithoudingsvermogen, wat ongeëvenaard is door de meeste rassen. Met eindeloos veel energie kunnen ze lange tijd achter elkaar blijven lopen zonder een pauze nodig te hebben.

Dit is een ras dat niet lang alleen gelaten moet worden. Een American Foxhound die niet voldoende gestimuleerd en getraind wordt, kan makkelijk last krijgen van scheidingsangst of vernielzucht ontwikkelen. Daarom zijn deze honden geschikt voor een buiten- of ‘country’-levensstijl.

Hoewel ze aanvankelijk schuw kunnen zijn rond nieuwe mensen, zijn ze bekend om erg lief te zijn en goed te zijn met kinderen. Deze honden doen het met andere honden, maar niet noodzakelijk met katten, goed. Over het algemeen bloeien ze op wanneer ze in groepen zijn en het is ideaal om ze niet alleen te houden.

Training

Net als alle reukhonden is hun natuurlijke instinct om geuren te volgen wanneer ze buiten zijn, dus deze honden moeten van jongs af aan goed getraind worden als je enige hoop hebt om ze ervan te weerhouden je te negeren tijdens een wandeling. Ze zijn gefokt om een geur te volgen tot uitsluiting van alles (inclusief een menselijke stem!), Dus wees voorzichtig met elke activiteit buiten de tuig bij een ongetrainde hond met zo’n hoge prooibestrijding.

Omdat ze niet bekend staan om een ​​lange aandachtspanne te hebben, is het verstandig om deze honden in korte sessies te trainen om het succes te vergroten. Ze worden beschouwd als een hond met een gemiddelde intelligentie en worden omschreven als ‘koppig’, dus een consistente training is cruciaal.

Gezondheid

Een typische American Foxhound zal ongeveer 12 jaar leven met een levensverwachting van meestal 10 tot 14 jaar. Ze zijn bekend om gemakkelijk aan te komen als ze niet genoeg bewegen en hun gewicht moet nauwlettend in de gaten worden gehouden wanneer ze ouder worden. Ze zijn beroemd gezonde en harde honden, met relatief weinig erfelijke gezondheidsproblemen, maar sommige gemelde problemen zijn:

Heupdysplasie

Onlangs is heupdysplasie bij honden vaker voorgekomen. Dit is een degeneratieve ziekte die bij veel hondenrassen voorkomt en wordt veroorzaakt door een vervormd heupgewricht. Het resulterende bot op bot wrijven leidt tot een hoog niveau van ongemak en pijn. Het wordt aanbevolen dat alle fokdieren worden gescreend op deze ziekte voordat ze gaan paren.

Oorontstekingen

Net als bij veel rassen met hangende oren is het belangrijk om de oren regelmatig te controleren en schoon te maken om infecties te voorkomen. Oren moeten grondig worden gedroogd na het zwemmen of baden, omdat vochtige oren makkelijker geïnfecteerd raken.

Thombocytopathie

Dit is een aandoening die leidt tot een verhoogde bloedingstendens door een defect van de bloedplaatjes. Een getroffen hond kan gemakkelijk bloeden of bruisen na een schijnbaar kleine trauma. Bloeden kan ook optreden in de lichaamsholten of gewrichten, wat mogelijk levensbedreigend kan zijn.

Pelger-Huet-anomalie

Dit is een zeldzame aandoening van de witte bloedcellen die meestal geen tekenen of symptomen vertoont. Echter, de homozygote vorm van de ziekte is niet compatibel met het leven en zal leiden tot het sterven van puppies in de baarmoeder of tot een teef die lijdt aan miskramen.

Congenitale doofheid

Dit is een vorm van doofheid die aanwezig is bij de geboorte. Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen om deze honden veilig te houden wanneer ze buiten zijn (onthoud dat ze geen verkeer of stemmen kunnen horen die roepen), en ze mogen niet worden gebruikt als werkhonden.

Oefeningen & activiteiten

Altijd bereid om te rennen, is de Amerikaanse Foxhound een ras dat wordt gezegd dat ‘nooit moe worden’ en eist veel oefening. Deze honden zijn over het algemeen erg actief, en leven het leven op een hoog tempo. Foxhounds hebben veel ruimte nodig om te rennen, en zijn daarom niet geschikt voor appartementen of beperkte / kleine tuinen.

Als je kiest voor een huisdier om in een stedelijke omgeving te wonen, is het essentieel dat de tuin is afgezet en dat ze meerdere keren per dag langdurig worden uitgelaten. Minder dan een uur per dag wandelen zal niet genoeg zijn voor deze honden. Het is duidelijk uit bovenstaande informatie dat Amerikaanse Foxhounds niet geschikt zijn voor iedereen met een sedentaire levensstijl, en zou het beste passen bij een gezin thuis in het platteland, als ze niet worden gehouden als werkhond.

Verzorging

Dit is een hondenras dat weinig verzorging nodig heeft als het gaat om hun vacht, en af ​​en toe borstelen met een hondenkam of borstel wordt aanbevolen – ongeveer een keer per week. Een hondenhandschoen of korte borstel is alles wat je nodig hebt. Deze honden verliezen niet veel, en hun korte, dichte vacht heeft meestal weinig aandacht nodig.

Zoals bij alle rassen met hangende oren, kan het donkere en vochtige milieu dat binnen het gehoorgang wordt gecreëerd, vaak leiden tot oorontstekingen. Regelmatig oor reinigen is essentieel om een ​​waxachtige opbouw te voorkomen.

Vanwege de kracht van hun nagels, moeten ze kort gehouden worden. Dit kan worden bereikt door regelmatig te knippen, evenals door te lopen op harde ondergronden, zoals stoepen. Ze hoeven niet regelmatig te worden gebaad, en moeten alleen worden gebaad wanneer nodig.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie