Amerikaanse Staffordshire Terriër

amerikaanse staffordshire terrier

De Amerikaanse Staffordshire Terriër is reeds in de 19de eeuw ontstaan uit kruisingen tussen de Bulldog en de Terriër. Toch werd hij pas officieel erkend in 1935.

Hoewel zijn vroege voorvaderen wel afkomstig waren uit Engeland, is de ontwikkeling van het ras gebeurd op Amerikaans grondgebied. Ooit werd hij gebruikt als vechthond. Hij wordt al eens verward met de Pit Bull Terriër.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstVerenigde Staten
GroepTerriërs
HoogteReuen:45-49 cm; teven: 43-45 cm
Gewicht20-30 kg
KleurElke egale kleur is toegestaan, de voorkeur gaat naar gestroomd, rood of beige met witte vlekken.

Karakter van de Amerikaanse Staffordshire Terriër

Het is een grote, gespierde en krachtige hond. Hij heeft een echt terriër-temperament en kan dus koppig en vastberaden zijn. De opvoeding van deze hond is uiterst belangrijk. Indien deze verkeerd loopt, kan men in problemen komen.

Hij kan dan erg dominant worden en zichzelf de baas van het gezin achten. Consequent zijn is dus de boodschap. De eigenaar is best al ervaren. Verloopt de opvoeding goed dan wordt het een fijne huishond die trouw en gehoorzaam is aan zijn baasje. Normaal gaat hij goed om met eigen kinderen, maar hij moet tijdig gesocialiseerd worden om problemen te vermijden.

Lees ook: Top 10 keer de beste hondenpuzzel

Product advies

Deze Staffordshire Terriër is erg moedig en heeft een onstuimig karakter. Het is een uitstekende waak- en verdedigingshond die eigenaar en eigendom beschermd.

Verzorging van de Amerikaanse Staffordshire Terriër

De vacht van de Amerikaanse Staffordshire Terriër is glanzend, kort en dicht. Deze heeft weinig verzorging nodig, regelmatig met een rubberen borstel de dode en losse haren verwijderen is voldoende.

Was hem ook enkel als het echt nodig is, anders droogt de huid uit. Deze hond verhaart matig.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
sint bernard

Sint Bernard

Volgende artikel
border terrier

Border Terriër

Gerelateerde artikelen