Anny x tuig kopen? Alle hondentuigjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste Anny x tuig? Dit merk wordt door veel hondeneigenaren gewaardeerd en het staat bekend om het produceren van hoogwaardige hondentuigjes. In dit artikel wil ik je alles vertellen over het Anny X tuig en je wegwijs maken in de geschiedenis van dit merk.

Maar vooral waarom je een tuigje van Anny X zou moeten kopen voor je trouwe viervoeter! Net zoals als een voerbak voor jouw viervoeter en een hondenmand is een hondentuig een van de eerste dingen die je koopt als je een pup krijgt. Een Anny x tuig heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normaal tuigje, die we uitgebreid zullen bespreken.

Ook vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een hondentuig, waar je op moet letten en wat de verschillen zijn tussen verschillende tuigjes. In dit artikel gaan we dieper in op de Anny x honden tuigjes, en bespreken we de voor- en nadelen van deze producten.

Welke kan je uiteindelijk het beste kopen? We doen dit op basis van onze persoonlijke ervaringen, de ervaringen van andere hondenliefhebbers en hoe populair een product is.

Let op: bij de meeste van de onderstaande Anny x tuigjes zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina!

Het beste Anny x tuig

Onze vijf favoriete Anny x tuigjes

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande Anny x hondentuigjes een goede keuze hebt kunnen maken. Is dat niet zo? Bekijk hieronder dan onze top vijf favoriete honden tuigjes, op basis van reviews en de ervaringen van anderen. Dit zijn namelijk producten die zich al ruimschoots bewezen hebben.

Anny X Hondentuig Fun Speurtuig Blauw

Op de eerste plaats in onze top vijf staat staat het Fun model van Anny X. Dit tuig wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste Anny x tuigjes op dit moment!

Dit tuigje is aan de binnenkant gevoerd met zacht materiaal waardoor het optimaal draagcomfort biedt. Ook is de lengte verstelbaar langs de borst en de hals. Het tuigje is gemakkelijk te sluiten middels de twee klikgespen. Het aan- en uitdoen van dit tuig is dus snel en gemakkelijk!

Dit model is geschikt voor alle soorten honden. Zo is dit tuig verkrijgbaar in maar liefst 6 verschillende maten en 7 leuke kleuren. Keuze genoeg dus! Hierboven zie je maat XXS, dat is de kleinste van de 6. Deze is geschikt voor kleine honden met een borstomvang van 36 tot maximaal 42 centimeter. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Anny x Tuig Maat M Bruin

Het tweede product in onze lijst is wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Dit Y tuig zit op het borstbeen zodat de schouders en strottenhoofd vrij zijn. Net zoals bij alle hondentuigjes moeten er minimaal twee vingers tussen passen. Dan weet je zeker dat je de goede maat hebt!

Net zoals het eerste product is ook dit tuigje van Anny X volledig van binnen gevoerd met zacht materiaal, en is de lengte instelbaar rond de borst en hals. Ook dit tuigje is gemakkelijk dicht te klikken middels de klikgespen. Dit model is verkrijgbaar in 5 verschillende leuke kleuren en meerdere formaten. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Anny x tuig voor puppy’s Oranje

Op de derde plaats in onze top vijf favoriete Anny x tuigjes staat het model dat geschikt is voor puppy’s en kleine honden. Dit model wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Dit tuigje is op 4 verschillende plekken in lengte en breedte verstelbaar. Zo zorg je ervoor dat het tuigje optimaal draagcomfort biedt!

De kleinste maat is XS, deze is zeer geschikt voor bijvoorbeeld de Cairn Terriër, Teckel of Fox Terriër. Het hierboven afgebeelde tuigje is maat XS, deze is geschikt voor honden met een maximale borstomvang van 43 centimeter. De trekverdeling wordt bij dit ergonomische tuigje optimaal verdeeld. Zo voorkom je eventuele schade bij honden die veel aan de riem trekken. Een heel goed product!

Anny X Tuig Protect Neon Geel

Het vierde Anny x tuig in onze lijst is het Protect model in een opvallende Neon gele kleur. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Zoals de naam al verklapt zorgt dit tuigje voor een betere zichtbaarheid. Dat is met name geschikt als je buiten de bebouwde kom woont, of dat je graag later op de avond in het donker gaat wandelen.

De binnenkant van dit tuig is voorzien van zachte en comfortabele voering en de buitenstof voldoet aan de EN471 waarschuwingsnorm. Op de randen, en rondom het nekgedeelte zitten reflecterende materialen. Ook dit tuig is in lengte en breedte verstelbaar. Er is bij dit tuigje goed aan ergonomie gedacht, ook zorgt het voor een optimale trekverdeling. Een heel goed hondentuigje!

Anny x hondentuig Anti Escape Safety

We sluiten onze top vijf af met het Anti Escape Safety tuig van Anny x. Zoals de naam al doet vermoeden is deze speciaal ontworpen voor honden die zonder problemen ontsnappen uit “normale” hondentuigjes. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en is tot op heden nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die ‘m test?

Dit tuigje is dan ook geschikt voor honden die angstig zijn, maar ook ideaal als je een herplaatsing hebt. Met dit tuigje kan je zorgeloos op pad! Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten en 4 verschillende kleuren. Hierboven zie je maat M, deze is geschikt voor honden met een borstomvang van maximaal 62 centimeter.

Ook dit tuigje heeft een zachte binnenkant en is in lengte en breedte verstelbaar. Dankzij de vorm, en het kliksysteem kan jouw hond niet zomaar ontsnappen!

Wij hopen dat je na het zien van de bovenstaande favorieten een goede keuze hebt kunnen maken. Is dit nog niet zo? Neem dan even een kijkje op bol.com waar ze de keuze hebben uit 162 verschillende Anny X hondentuigjes!

beste anny x tuig

Wat is een Anny x tuig?

Inmiddels heb je ongetwijfeld een goed beeld bij de verschillende Anny x tuigjes, hier onder leggen wij graag meer uit over dit product. Ook gaan we er dieper op in waarom je als honden eigenaar een honden tuigje moet aanschaffen en vertellen we je er meer over een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

De naam verklapt natuurlijk al een heleboel, het is een tuigje voor de hond en het is bedoeld om te gebruiken tijdens het uitlaten van de hond, het zelfde als een halsband. Met als grote verschil dat het tuigje om de gehele borstkas van jouw hond gaat en niet alleen om de nek.

Het uitzoeken van een geschikt honden tuigje kan een hele opgave zijn omdat er zoveel merken, soorten, modellen en kleuren beschikbaar zijn. We hopen dat je met dit artikel al een aardig eindje op weg hebben kunnen helpen!

Waar moet je rekening mee houden?

Je weet nu welk Anny x hondentuig tot onze favorieten behoren is het belangrijk om te weten waarom je er eentje zou moeten kopen. En honden tuigje gebruik je met namen als je gaat wandelen, hiervoor zou je ook een gewone halsband kunnen gebruiken. Maar waarom kun je er ook voor kiezen om een hondentuig te gebruiken?

De maat van het Anny x tuig

Het eerste punt om te overwegen is de maat van het hondentuig van Anny X. Het is goed om een ​​product te kopen dat echt bij je trouwe viervoeter past. Zo voorkom je dat je hond uit het tuigje glijdt, maar ook dat het tuigje niet te strak om je hond zit.

Afhankelijk van het product dat u wilt kopen, moet u verschillende maten opmeten. Deze metingen zijn borstomtrek, nekomtrek en/of rug lengte. Als u deze afmetingen van uw hond nog niet kent, moet u deze opmeten met een meetlint.

We raden aan om elke maat op het breedste deel van het lichaam te meten. Plaats ook een vinger tussen het meetlint en het lichaam van de hond voor meer ruimte. Zo weet u vrijwel zeker dat u de juiste maat voor uw hond koopt.

Verschillende soorten Anny x tuigjes

Naast de maat van het Anny X harnas, wil je ook het model zien dat je koopt. Bij Anny X kun je kiezen uit verschillende modellen en soorten, zoals je bovenaan dit artikel kunt zien.

Hierbij kunt u denken aan een hondentuigje, een hondentuigje, een borsttuigje, een puppytuigje, of een hondentuigje. Elk model en type heeft zijn eigen toepassingen en kan om verschillende redenen worden aangeschaft. Daarom wil je dit punt overwegen.

Is het hondentuig in lengte verstelbaar?

Niet alleen de maat en het model van het Anny X hondentuig zijn belangrijk, ook de verstelbaarheid kan een belangrijk aandachtspunt zijn. De verstelbaarheid zorgt ervoor dat je het Anny X hondentuig volledig kunt aanpassen aan het lichaam van je trouwe viervoeter.

Maar het verstelbare Anny X tuigje zorgt er ook voor dat het met je hond mee kan groeien, wat fijn is als je hond nog niet volgroeid is. En dat maakt het dragen van zo’n tuigje zo veel leuker voor je hond.

Van welk materiaal is het tuigje gemaakt?

Het soort materiaal dat gebruikt wordt is een punt om rekening mee te houden. Dit heeft ermee te maken dat het een tuigje steviger is dan de andere, en dat je met niet alle tuitjes kunt zwemmen. De meest voorkomende zijn polyester, nylon en textiel. Er zijn ook hondentuigjes van leer.

Verschillende beschikbare kleuren

Dit punt gaat het lang niet voor iedereen op maar sommige mensen kopen op de een of andere reden vaak honden spulletjes die qua kleur combinatie goed bij elkaar passen. Zelf koop ik graag producten die fel gekleurd zijn of die reflecterend zijn zodat dit in het donker opvalt.

Bij een tuigje is het een goed idee om er eentje aan te schaffen die voorzien is van de reflecterende materialen, zodat dan de hond in het donker opvalt. Veel tuigjes hebben een opvallende kleur en zijn voorzien van dit reflecterende materiaal.

De beoordelingen van andere hondenliefhebbers

Een belangrijke overweging voorafgaand zijn de meningen en beoordelingen van de daadwerkelijke gebruikers. Wie weet er nog beter hoe het product bevalt dan diegene die had aangeschaft heeft. Het is daarom raadzaam om reviews vooraf te lezen. Hondentuigjes die slechte reviews hebben kun je daarom beter vermijden.

De prijs van een Anny x tuig

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor bij de aanschaf van een honden tuigje. Je hebt al een Anny x tuigje voor € 25,- maar dit kan oplopen tot ongeveer € 100,-. Dat wil niet altijd zeggen dat het beter is. Kies er eentje die bij jouw budget past!

anny x hondentuig

Hoe bevestig je de riem bij het Anny X tuig?

De hondenriem bevestig je aan de achterkant aan de daarvoor bestemde ring. Je draagt ​​de riem niet in de nek of aan de voorkant bij de borst. De elastiekjes die bij deze ringen geleverd worden kunnen op deze manier breken, daar is geen garantie op.

Het harnas is ontworpen om veel gewicht te dragen als je het op je rug vastmaakt. Daarnaast zorgt het harnas dat je van voren bevestigt voor obstructie in de rug en verdraait de wervels (dit gebeurt ook bij zogenaamde anti-trekharnassen.

Het strapless deel van het harnas is verstelbaar en dit verstelbare deel wordt onder andere met een rubberen band aan het gewatteerde deel bevestigd. Wanneer je de riem aan de voorkant knoopt, wordt de druk niet goed verdeeld, de kunststoffen zijn niet gemaakt om het gewicht op deze manier te dragen en zullen breken.

Wanneer je de banden op een hoepel plaatst die gemaakt is om veel gewicht te dragen, breken de elastiekjes niet. Het elastiek kan alleen breken als je de riem aan de voorkant knoopt. Er is geen garantie als het elastiekje is beschadigd door verkeerd gebruik.

Waar worden Anny x hondentuigjes van gemaakt?

De voering van het Anny X hondentuig is gemaakt van ademend foam materiaal aan de binnenkant (zacht maar sterk materiaal) met daar bovenop Cordura (een nylon dat bestand is tegen zware belastingen, deze stof wordt gebruikt voor koffers, rugzakken, militaire schoenen en kleding).

Deze materialen kunnen niet vanzelf scheuren of breken, maar ze kunnen breken wanneer ze worden gebeten door een hond of als er een scherp voorwerp in voorkomt (zoals bij elk harnas, alleen ijzer is niet afbreekbaar bij honden). Riemen kunnen ook verslijten wanneer de hond constant tegen muren wrijft of op rotsen of harde oppervlakken rolt.

Stof kan ook breken door het gebit van een hond, bijvoorbeeld bij het spelen. Riemslijtage is normaal tijdens gebruik, gebruikersslijtage en schade doordat jouw hond op het tuigje kauwt vallen niet onder de garantie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Anny x tuig?

Het Anny-x harnas is een volledig gevoerd en verstelbaar harnas bij nek en borst. Het harnas heeft twee sluitingen voor een comfortabele instap. Het harnas is ergonomisch ontworpen, waardoor een optimale spanningsverdeling ontstaat en de rug van de hond wordt beschermd. Voorwaarde is dat de riem alleen aan de juiste bevestiging lus wordt gehaakt.

We raden aan om de riem alleen aan de borgring aan de achterkant te haken om ongemak te voorkomen. De buikband zit op de borst/buik iets weg van de oksel om een ​​gunstige bewegingsafstand naar de voorbenen te creëren, zodat er geen oksels zijn. Wanneer de tailleband op zijn smalst is, is deze volledig gevoerd met ademend schuim en is hij ook bedekt met Cordura (een zeer stug materiaal).

Kan mijn hond zwemmen met een Anny x tuig?

Het Anny X tuig is wasbaar in de machine op 30 graden. We raden wel aan om een ​​waszak of kussensloop te gebruiken en geen wasverzachter. Plaats het tuigje niet in de droger, zorg ervoor dat de wasmachine op lage toeren draait en laat het niet drogen op een radiator of kachel.

Welke maat Anny x tuig moet ik kopen?

Om de juiste maat te bepalen, meet je de borstomvang van de hond op het brede gebied achter de voorkopen, niet te ver onder uw oksels, maar een paar centimeter uit elkaar. Zorg er altijd voor dat je tenminste twee vingers tussen het meetlint en de nek van de hond kan houden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een Anny x tuig hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie