Anti knoei drinkbak kopen? Alle drinkbakken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een anti knoei drinkbak kan voor veel baasjes een uitkomst zijn. Deze producten zorgen er namelijk voor dat jouw hond veel minder water morst tijdens het drinken. Het zal je dan ook niet verbazen dat het één van de populairdere producten is op dit moment.

In dit artikel gaan wij uitgebreid in op de verschillende anti knoei drinkbakken voor honden, en kom je erachter welke anti knoei drinkbak het beste is. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de tips? Je leest er in dit artikel alles over!

Ook vertellen wij je hoe je een anti knoei drinkbak het beste kunt schoonmaken en hoe deze producten precies werken. Wanneer je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel deze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina.

Wij testen zelf producten uit en kijken we naar hoe populair een bepaald product is. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding en de voor- en nadelen van anti knoeibakken voor honden. In een eerder artikel hebben wij het uitgebreid gehad over de drinkfonteinen voor honden, de meeste van deze producten vallen onder dezelfde categorie.

Let op: Bij de meeste producten is het mogelijk om deze in meerdere maten of kleuren te krijgen. Zodra je op de knop “controleren op prijs” klikt ga je direct naar het product.

De beste anti knoei drinkbak voor honden

Onze vijf favoriete anti knoei drinkbakken voor honden

Hopelijk heb je na het zien van de bovenstaande producten een keuze kunnen maken. Als dat nog niet zo is dan kun je hieronder onze vijf favorieten bekijken. Deze top vijf is tot stand gekomen op basis van onze persoonlijke ervaring, en de ervaringen van andere baasjes. Zo kan je een product kiezen dat zich inmiddels al bewezen heeft, wel zo handig toch?

Doufy Anti knoei Drinkbak hond 1,5 liter

Het eerste product in onze lijst met favoriete anti knoei drinkbakken is één van het populairste product op dit moment. De Doufy Anti knoei drinkbak wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 59 reviews op de website van Bol.com.

Deze anti knoei drinkbak is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren, en heeft een inhoud van 1,5 liter. Voldoende inhoud om even mee voorruit te kunnen! Het unieke aan dit product is dat het een dubbele bodem heeft. Dit wordt ook wel een vlotter genoemd, en het zorgt ervoor dat er iedere keer maar een klein laagje water op de bovenste bodem terecht komt.

Zo kan jouw hond rustig drinken, zonder veel te knoeien. Deze anti knoeibak ziet er leuk uit, en werkt goed. Een hele goede keuze als je het mij vraagt!

Roadrefresher Anti Knoei Drinkbak Large Blauw

Op de tweede plaats staat de Roadrefresher anti knoei drinkbak. Dit product wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 157 reviews op Bol.com. Dankzij deze drinkbak voorkom je voor het grootste deel dat jouw hondje knoeit tijdens het drinken.

Net zoals het eerste product zorgt de dubbele bodem voor een klein laagje water op de bovenste bodem. Daardoor zal de hond niet alleen rustiger drinken, maar ook veel minder knoeien. Je kan dit het beste vergelijken met een anti schrokbak, alleen is deze geschikt voor water in plaats van hondenvoer.

Dankzij de klittenband aan de onderkant van de anti knoei drinkbak blijft het bakje goed op z’n plaats staan tijdens het drinken. Ook dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan je uit twee afmetingen kiezen.

Doxie Anti Knoei Drinkbak Hond 2,8 liter

Het derde product in onze lijst met favoriete anti knoei drinkbakken is van het bekende merk Doxie. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op de website van Bol.com. Het eerste dat opvalt is het design van deze drinkbak, dit is een echte eyecatcher!

Deze anti knoei drinkbak van Doxie is voorzien van een handige antislip op de bodem zodat het bakje goed blijft staan tijdens het drinken. Ook kan er maximaal 2,8 liter water in, best wel veel dus!

Net zoals de bovenstaande producten is ook deze beschikbaar in meerdere leuke kleuren. Zo kan je er eentje kiezen die het beste bij jouw interieur past. Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is dit wellicht een goede keuze!

Lovely Pets Drinkbak Anti knoei voor honden

Op de vierde plaats in onze top vijf favorieten staat de Lovely Pets anti knoei drinkbak. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 55 reviews op de website van Bol.com. Deze stijlvolle anti knoei drinkbak doet precies wat je ervan mag verwachten.

Qua werking is dit product vergelijkbaar met de eerste twee producten uit onze lijst. Deze heeft namelijk ook een dubbele bodem, dat ervoor zorgt dat er iedere keer een klein beetje water op de bovenste bodem terecht komt.

De bovenste laag kan je ook gemakkelijk verwijderen, zo kan je het als een normale drinkbak gebruiken. De inhoud is 1,5 liter en dit model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

FluffyCare Drinkbak Anti knoei voor honden

Het laatste product in onze lijst is nieuwe op de markt. Daardoor is deze FluffyCare anti knoei drinkbak nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die dit product uit gaat proberen?

Deze speciale anti lek drinkbak voor honden is voorzien van een drijvende schotel met sleufjes, waar iedere keer een klein beetje water op komt te liggen. Op die manier kan jouw hond rustig drinken, zonder te knoeien! Dat is ook handig wanneer je samen op reis bent, en de hond onderweg moet drinken.

Het schoonmaken van dit product is ook erg gemakkelijk. Je kan de FluffyCare anti lek drinkbak namelijk makkelijk in- en uit elkaar halen. Dankzij het duurzame en stevige materiaal gaat de drinkbak niet alleen lang mee, maar blijft het ook langer schoon!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar kan je uit 38 verschillende anti knoei drinkbakken kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen!

beste anti knoei drinkbak

Wat is een anti knoei drinkbak?

Je hebt na het bekijken van de producten hierboven inmiddels vast wel een duidelijk beeld bij wat een anti knoei drinkbak voor honden precies is. Als dat nog niet het geval is, of je wilt meer over deze producten weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Een anti knoei drinkbak wordt ook weleens anti lekbak genoemd. Als je een product tegenkomt met deze naam, dan wordt daar hetzelfde product mee bedoeld. Eigenlijk is een anti knoei drinkbak niets anders dan een normale drinkbak voor honden, met als grote verschil dat jouw hond dankzij dit product minder knoeit en morst.

Dit kan voor sommige hondeneigenaren een echte uitkomst bieden! Zo hebben wij zelf twee honden, en eentje daarvan heeft bij een normale drinkbak nogal de neiging om veel te knoeien. Met als gevolg dat de vloer bedekt is met een laag water. Dat is niet alleen slecht voor de vloer, maar het kan daardoor ook glad worden.

Met een anti knoei drinkbak voor honden voorkom je dit voor het grootste gedeelte, of soms helemaal. Het lijkt wat dat betreft veel op een anti schrokbak. Ze maken het namelijk moeilijker voor de hond om veel water in één keer binnen te krijgen. Zo drinkt jouw hond rustiger, en is de kans op knoeien een heel stuk minder!

Omdat deze producten steeds populairder worden de laatste jaren, kan het best lastig zijn om het beste model uit te kiezen. Er is namelijk veel keuze als het gaat om vormen, kleuren en de inhoud. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen.

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze anti lek drinkbakken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten voordat je er eentje koopt? En welke voordelen hebben deze producten ten opzichte van normale drinkbakken voor honden?

Waarom zou je een anti knoei drinkbak kopen?

Je weet nu precies wat een anti knoei drinkbak is, en je hebt kunnen zien welke producten tot onze favorieten behoren. Nu is het verstandig om te kijken naar de redenen waarom je één van deze producten zou moeten kopen.

Een drinkbak is één van de producten die iedere nieuwe hondeneigenaar in huis moet hebben. Dit kan een anti lek model zijn, of een gewone drinkbak. Eigenlijk net zoals een hondenriem, hondenmand en voerbak.

De hond heeft een drinkbak nodig

De eerste reden is dan ook vrij logisch. Iedere hond heeft een drinkbak nodig waar hij of zij water uit kan drinken. Een drinkbak is een essentieel product om aan te schaffen als je een hond of puppy krijgt.

Je kan natuurlijk ook een gewone drinkbak kopen om jouw hondje uit te laten drinken. Maar een anti knoeidrinkbak heeft een aantal leuke voordelen in vergelijking met een normale drinkbak. Daar vertel ik je in de alinea hieronder meer over.

Een anti knoei drinkbak houdt de vloer droog

Ik heb het hierboven al even kort aangestipt, maar het grootste voordeel van deze producten is dat het de vloer schoon en vooral droog houdt. Deze speciale drinkbakken zorgen er namelijk voor dat er maar een klein beetje water aan de oppervlakte is die jouw hond op kan drinken.

Daardoor drinken honden rustiger, en daardoor wordt er tijdens het drinken minder geknoeid. Dit is met name handig wanneer je een vloer hebt die niet goed tegen vocht kan. Want honden drinken meerdere keren per dag, dat ervoor zorgt dat de vloer constant nat is.

Heb je een vloer die absoluut niet tegen water kan? Overweeg dan naast een anti knoei drinkbak ook een voerbak placemat. In dat geval is de kans dat jouw vloer droog blijft heel groot! Als jouw hond dan toch een beetje knoeit komt het niet op de vloer, maar op de placemat terecht.

Een anti knoei drinkbak is handig voor onderweg

Omdat een anti lek drinkbak ervoor zorgt dat honden minder knoeien tijdens het drinken, is het een ideaal product om mee te nemen als je samen onderweg bent. Een ander product dat hiervoor geschikt is, is de honden drinkfles.

Het is altijd verstandig om voldoende water mee te nemen wanneer je samen met jouw hond op pad gaat. Zo kan je de hond tijdens de reis voorzien van vers drinkwater. Wij nemen onze anti knoei drinkbak altijd mee als we een weekendje weg gaan met de honden. Dat scheelt veel schoonmaakwerk wanneer we weer naar huis gaan!

Er is een geschikte anti knoei drinkbak voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikte anti lek drinkbak verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat je uit bijna 40 verschillende merken, soorten en kleuren kan kiezen. De kans dat er eentje tussen zit die goed bij jouw viervoeter past is daardoor heel groot.

Er zijn dus meerdere redenen te bedenken waarom het een goed idee is om één van de bovenstaande producten te kopen. De kans dat je op deze pagina terecht bent gekomen, is waarschijnlijk omdat jouw hond er een bende van maakt na het drinken. Deze producten zijn de oplossing voor dit probleem!

Voordat je een anti knoei gaat kopen is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea!

anti lek drinkbak

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een anti lek drinkbak voor jouw hond te kopen moet je rekening houden met een aantal punten. Zo moet je de grootte bijvoorbeeld afstemmen op jouw hond of puppy. De belangrijkste heb ik hieronder voor je opgesomd!

Wat is de inhoud van de anti knoei drinkbak?

Op de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de maximale inhoud van de drinkbak. In dit artikel heb je kunnen zien dat deze per product verschillen. Zo kan er in de ene drinkbak nog geen liter, in de ander bijna 3 liter.

Het klinkt logisch, maar hoe groter de inhoud van de anti lek drinkbak, hoe meer water er in past. Mijn mening is dat je beter een product kan kopen met een grotere inhoud. Dan hoef je niet telkens de drinkbak bij te vullen. Deze informatie kan je altijd teruglezen bij de product omschrijving.

Is de anti knoei drinkbak voorzien van een antislip bodem?

Naast de maximale inhoud, is het goed om te kijken of het product dat jij wilt kopen een antislip bodem heeft. Dan weet je zeker dat je anti lek drinkbak goed blijft staan op het moment dat jouw hond aan het drinken is.

Dit is met name belangrijk als je een middelgrote- of grote hond hebt. Het kan namelijk gebeuren dat jouw hond per ongeluk iets omstoot. Dankzij een antislip bodem voorkom je dit.

Van welk materiaal is de anti knoei drinkbak gemaakt?

Nog een belangrijk punt om op te letten is het materiaal waar de anti knoei drinkbak van gemaakt is. In de meeste gevallen zijn deze producten gemaakt van een sterk siliconen of kunststof materiaal. Ze kunnen ook gemaakt zijn van plastic, of een combinatie van deze drie materialen.

Zoals dat voor ieder honden product het geval is heeft elk materiaal zijn voor- en nadeel. Daarom is het verstandig om hier goed naar te kijken. Deze informatie kan je terugvinden in de product beschrijving.

Welke kleur anti lek drinkbak kies je?

Het is je misschien al opgevallen door naar het product aan het begin van dit artikel te kijken. Er zijn veel verschillende kleuren om uit te kiezen. Dit is dus ook een belangrijk punt om op te letten. Het moet gemakkelijk zijn om uit een grote verscheidenheid aan kleuren iets te vinden dat bij jouw smaak past.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen.

Veel mensen hebben deze anti knoei drinkbak namelijk al gekocht voordat jij dat wilt doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de anti lek drinkbak voor honden

Als laatste is de prijs vaak een belangrijke factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de anti lek drinkbak. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product altijd beter is. Prijzen van deze anti knoei drinkbakken beginnen bij ongeveer € 20,- en kunnen oplopen tot € 55,-. Zorg ervoor dat je een budget hebt dat tussen beide bedragen ligt.

antiknoei drinkbak

Hoe kan ik een anti knoei drinkbak schoonmaken?

Zoals veel hondenartikelen, moeten ook anti lek drinkbakken regelmatig worden schoongemaakt. Hierdoor blijft dit product niet alleen in goede staat, maar kan jouw hond ook altijd drinken uit een schone drinkbak. Gelukkig is het schoonmaken van deze producten heel eenvoudig.

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een vaatwasser, of een beetje heet water met een afwasborstel en diervriendelijke zeep. Controleer altijd voordat je aan de slag gaat de product beschrijving, dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets stuk maakt.

De meeste anti knoei drinkbakken kunnen in de vaatwasmachine schoongemaakt worden. Als je een anti knoei drinkbak hebt gekocht die niet in de vaatwasser kan, dan moet je deze met de hand schoonmaken.

Wij maken onze anti lek drinkbakken altijd schoon onder de stromende hete kraan met een beetje zeep. Daarna kan je deze het beste droogmaken met een afdroogdoek. Zorg er wel voor dat er geen zeepresten blijven zitten!

Veelgestelde vragen

Werkt een anti knoei drinkbak voor honden echt?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, een anti knoei drinkbak werkt echt. Deze producten zorgen ervoor dat jouw hond rustig kan drinken, zonder daarbij te morsen. Dit komt doordat er een klein laagje water op het bovenste gedeelte van de knoei drinkbak komt.

Wat is het verschil tussen een normale drinkbak en een anti knoei drinkbak?

Het grootste verschil tussen een normale drinkbak, en een anti knoeibak is de dubbele bodem. Daarnaast zijn de meeste anti knoei drinkbakken voorzien van een filter. Dat zorgt ervoor dat jouw hondje altijd vers drinkwater heeft. Dankzij de dubbele bodem kan de hond iedere keer maar een klein beetje water drinken.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een anti knoei drinkbak hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie