Australische herder

australische herder hond

De Australische Herder is in Amerika geëvolueerd, maar er zijn veel theorieën over de oorsprong van deze hond. Deze honden zouden naar Amerika zijn gekomen met kuddes merinoschapen en de Baskische herders die ze hoedden. Sommigen beweren dat ze vanuit Spanje met de eerste merinoschapen naar Australië kwamen en vervolgens naar Amerika reisden.

Anderen geloven dat het Australische herders zijn, gemaakt door het Smithfield te kruisen met een soort collie – mogelijk de Duitse collie of zijn voorouder. De naam is ontstaan ​​​​omdat men dacht dat het een verband had met Australië en het hoeden van de Australische merinoschapen. De Australische Herder is ook sinds de jaren 70 in Europa.

Hoewel de naam anders doet geloven, is de Australische herder een Amerikaanse creatie. Het is mogelijk dat een voorvader van het ras wel korte tijd in Australië heeft geleefd als herdershond en later naar het Amerikaanse vasteland is geïmporteerd. Dit ras zou afstammen van Spaanse of Baskische herdershonden en sommigen beweren dat ook de Collie zou zijn ingekruist. Hoe het ook zij, deze harde werker heeft vele kwaliteiten.

Een hond met een goed uithoudingsvermogen en gehard door de jaren heen, die uitstekend geschikt is voor het hoeden en bewaken van vee.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondentondeuse

Product advies

Sindsdien is de hond aanzienlijk in populariteit gegroeid en is hij succesvol in het hoeden en de hondensporten gehoorzaamheid en behendigheid. De Australische Herder is een perfecte match voor mensen die een hond willen waarmee ze veel kunnen trainen. Als u de tijd en moeite steekt in de zorg voor een Australische Herder, zult u niet teleurgesteld zijn.

Uiterlijk

AfkomstVerenigde Staten
GroepHerdershonden
HoogteReuen:50-57 cm; teven: 43-53 cm
GewichtReuen: 13-20 kg; teven: 12-18 kg
KleurZwart, rood, bleu merle en red merle, met of zonder witte of roodbruine aftekeningen.

Geschiedenis

De Australische herder is een werklustige, onvermoeibare hond die zelfstandig kan werken. Hij heeft een evenwichtig karakter en is erg intelligent. Zijn opvoeding mag niet veel problemen met zich meebrengen daar de hond gemakkelijk leert. Maar hij heeft tijd nodig om volwassen te worden, het baasje moet veel liefde en geduld tonen tijdens de trainingen.

Om in een gezin te leven moet hij goed opgevoed en sociaal zijn. Is dit zo, dan geraakt deze hond heel gehecht aan de familie en uit hij zijn onvoorwaardelijke trouw aan hen. Ook met kinderen en andere huisdieren gaat hij dan goed samen. Hij is afwachtend ten opzichte van vreemden in het begin, maar hij mag nooit angst of agressie vertonen.

Overzicht

Gemiddelde leeftijd
De Australische Herder wordt doorgaans 13 jaar en met de juiste verzorging en voeding kunnen ze tot 15 jaar oud worden.

Gemiddelde lengte
Een mannetje in topconditie zal tot 30 kg wegen en 58 cm lang worden, terwijl het vrouwtje doorgaans 22 kg en tot 53 cm lang zal zijn.

Persoonlijkheid, eigenschappen en temperament
De Australische Herder heeft een vriendelijk karakter en laat zich nergens door schrikken. Hij kan een beetje verlegen zijn als hij mensen voor het eerst ontmoet, maar hij mag nooit verlegenheid of agressie tonen. ‘Grinniken’ is kenmerkend voor sommige Australische herders en moet niet worden verward met een grauw.

Dit ras is in de eerste plaats een werkhond met een sterk herders- en waakinstinct. Hij is extreem wendbaar en toont uithoudingsvermogen en enthousiasme tijdens het werken. Hoewel ze geen slappelingen zijn, zijn sommigen tevreden met het leven als schoothondje. Ze zijn buitengewoon intelligent en toegewijd aan hun gezin, ze leren snel en zijn heel gemakkelijk te trainen.

Met andere huisdieren
Gereserveerd maar goed met andere dieren die met hen zijn grootgebracht.

Verzorging

Dit ras heeft geen grote tuin nodig, maar dagelijkse lichaamsbeweging is een must. Het middellange haar van de Australische herder dat recht tot licht golvend is moet regelmatig geborsteld worden met een goede hondenborstel om mooi in conditie te blijven. Tijdens de ruiperiode kost het wel wat meer aandacht om de losse haren te verwijderen. Stop de hond enkel in bad indien hij echt vuil is. Zorg er ook voor dat de nagels niet te lang worden door ze tijdig bij te knippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
australische kelpie

Australische Kelpie

Volgende artikel
australische silky terrier

Australische Silky Terrier