Australische Sheagle

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Australische Sheagle is een leuke kruising tussen een Australische herder en een Beagle . Dit is een energierijke kruising die veel beweging vereist, intelligent maar koppig is en een actieve eigenaar nodig heeft die zich inzet voor training.

Inderdaad, hun ideale huisdierouder is iemand die op zoek is naar een hond metgezel om hen te vergezellen op lange wandelingen of op honden gebaseerde sporten, zoals Agility, Flyball of Canicross.

Hoewel leuk en speels, zal een Australische Sheagle die niet genoeg mentale stimulatie en beweging krijgt, een handvol zijn. Om verveling te voorkomen, zullen ze waarschijnlijk hun toevlucht nemen tot slecht gedrag, zoals graven, blaffen of een getalenteerde escapoloog worden. De gezondheidsproblemen waar deze hybride vatbaar voor is, zijn onder meer epilepsie, gewrichtsproblemen en traag werkende schildklier.

Over & Geschiedenis

De Australische Sheagle is zo’n nieuw ras dat hun verhaal bij dat van de ouderhonden hoort.

De Australische herder

De Australische Herder is een raadsel, want ondanks hun naam ontwikkelde het ras zich in Colorado, in het westen van de VS. Waarom de naam ‘Austrlische’ herder werd aangenomen, staat open voor discussie. Theorieën omvatten dat deze honden een merle-vachtpatroon hebben dat doet denken aan de Australische herdershond en een andere dat de basisstam afkomstig is van mensen met Australische roots die zich in Colorado vestigen. Wat de waarheid ook is, de Australische herder heeft veel van de kenmerken van de Border Collie en is een opperste herdershond.

De Beagle

De Beagle is synoniem met jagen, een roedelhond die op geur spoort. De oorsprong van de Beagle gaat meerdere eeuwen terug, met verwijzingen naar een Beagle-achtige hond in de 15e-eeuwse literatuur. De Beagle die we tegenwoordig kennen en waar we van houden, werd echter in de 18e eeuw ontwikkeld. Hun voorouders waren grotere honden van het Foxhound -type die werden geselecteerd op hun kleinere formaat en samen werden gefokt. Inderdaad, een veel kleinere versie, de ‘Pocket Beagle’, was ooit erg populair maar nu uitgestorven.

Uiterlijk

De Australische Sheagle is een goed geproportioneerde, middelgrote hond. In een nest met pups zullen er verschillende verschijningsvormen zijn, waarbij sommige honden sterk achter één ouder aanlopen en sommige een half-half mengsel verschijnen. Voor degenen die een echte blend zijn, heeft de Australische Sheagle waarschijnlijk een iets zwaarder bot dan een raszuivere Australische herder , met wat bottere en bredere gelaatstrekken.

Een interessant kenmerk is dat de Australische Sheagle het doordringende ijsblauw van de Australische herder kan erven of inderdaad vreemde ogen heeft. Ze hebben ook hangende oren die hun kaaklijn bereiken en aan het andere uiteinde van hun lichaam een ​​lange, rechte staart.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondenmand

Product advies

De vacht van de Australische Sheagle kan kort of middellang zijn en is niet geschikt voor extreme kou. Sommige honden hebben een herkenbare driekleurige Beagle-uitstraling, terwijl andere een variatie zijn op citroen, fawn, zwart, merle en wit.

Karakter & temperament

De Australische Sheagle is een karaktervolle hond. Ze kunnen de intelligente en arbeidsethos van de Australische herder erven, vermengd met de geur-obsessie en grenzeloze energie van de Beagle. Dit zorgt voor een enthousiaste hond die veel mentale stimulatie nodig heeft, maar snel wordt afgeleid. De eigenaar die aan deze behoeften voldoet, zal een liefhebbende, extraverte en slimme metgezel hebben die heel leuk is om in de buurt te zijn.

Training

De intelligentie van de Australische herder betekent dat de Australische Sheagle superslim kan zijn. Houd er echter rekening mee dat dit vermengd is met de koppigheid van de Beagle en hun talent om afgeleid te worden door een interessante geur. Het geheim van het trainen van een Australische Sheagle is dagelijkse training met behulp van op beloning gebaseerde methoden. Doe dit en de hond zal gedijen en je hebt een grotere kans op een hond die niet achter de horizon verdwijnt bij het zien van een eekhoorn.

Gezondheid

Er is een misvatting dat hybride honden gezonder zijn dan raszuivere honden. Wat er in feite kan gebeuren is dat de pup ‘dubbele problemen’ erft met problemen van beide kanten van de stamboom. Als nieuwe hybride zijn er weinig gegevens over de gezondheidsproblemen die specifiek zijn voor de Australische Sheagle, maar het is redelijk om aan te nemen dat de problemen bij de ouders een kans hebben om in hun nakomelingen te verschijnen.

Hernia

Een hernia is een pijnlijke aandoening. Een tussenwervelschijf is een schokdemper of ‘kussen’ dat tussen elke wervel zit. Onder bepaalde omstandigheden kan de schijf wegglijden en druk uitoefenen op het ruggenmerg. Dit kan episodes van ernstige pijn en ongemak veroorzaken. In het ergste geval kan de schijf echter het ruggenmerg beschadigen en verlamming veroorzaken.

De meeste honden met een hernia hebben pijnstilling en strikte rust nodig. Maar die honden die ernstigere symptomen vertonen, zoals verlies van gevoel in de benen, kunnen een spoedoperatie nodig hebben om de druk op het ruggenmerg te verlichten en blijvende invaliditeit te voorkomen.

Epilepsie

Epilepsie is een aandoening die zich in het vroege leven kan ontwikkelen en die de hersenen aantast en kan leiden tot toevallen of toevallen. Of de hond behandeling nodig heeft, hangt af van hoe vaak de aanvallen voorkomen en hoe ernstig ze zijn. Er zijn veel uitstekende anti-epileptica beschikbaar om de aanvallen onder controle te houden, maar ze zijn vaak levenslang nodig en kunnen duur zijn.

Onderactieve Schildklieren

De schildklier produceert een hormoon dat bepaalt hoe snel de hond calorieën verbrandt. Een traag werkende schildklier produceert onvoldoende hormoon, waardoor de stofwisseling van de hond traag verloopt. Tekenen hiervan zijn traagheid, gewichtstoename, een slechte vacht en haaruitval. Zodra de diagnose is gesteld, kan het probleem worden bestreden met een dagelijkse aanvulling van synthetisch schildklierhormoon.

Oefeningen en activiteiten

Beide ouderrassen zijn werkhonden die graag kudden of jagen. Dit zorgt voor een hybride hond die dagelijks veel moet rennen en wandelen, en voor wie een lui leven geen optie is. Een minimum zou een of twee uur intensieve lichaamsbeweging per dag zijn. Om niet aan deze behoefte te voldoen, riskeert een hond die blaft, kauwt of graaft en een ontsnappingsartiest wordt.

Verzorging

De korte Beagle vacht moet dagelijks worden gesmeerd om afgevallen haar te verwijderen, terwijl de Australische Herder regelmatig moet worden gekamd om klitvrij te houden. De Australische Sheagle ligt ergens tussenin met een vacht die idealiter een snelle dagelijkse verzorging nodig heeft om klitten op afstand te houden en het onvermijdelijke haarverlies te verminderen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie