Australische Terriër

australische terrier

De voorouders van de Australische Terriër zijn te vinden onder de ruwharige terriërs uit Engeland, waaronder de Yorkshire Terrier, de Dandie Dinmont Terrier en de Cairn Terrier. Ze kwamen aan het einde van de 19e eeuw met emigranten in Australië aan, waar ze werden gekruist met de inheemse Sidney Silky.

De eigenaren van de nakomelingen van deze paringen waren niet geïnteresseerd in de vraag of er een uniform, stabiel ras werd gecreëerd. Daarom waren de eerste stappen om een ​​Australische Terriër te worden niet erg veelbelovend en waren de dieren erg verschillend in grootte, vorm en kleur.

Aan het begin van de 20e eeuw brachten kooplieden de eerste exemplaren van de Australische Terriër naar India, waar het zich relatief snel verspreidde. Omdat het ras dat toen in opkomst was, meestal zonder kruisingen verder ontwikkeld kon worden, vertoonden de honden die in 1906 in Engeland weer opkwamen al een grotere typetrouw.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondentondeuse
Product advies

Toch gingen er nog 15 jaar voorbij voordat in 1921 de Australian Terrier Club werd opgericht en de eerste standaard werd opgericht. Pas toen begon het gericht kweken en selecteren. de Australische terriër is robuust en alert. Hij is aangenaam, opgewekt, levendig en moedig. Hij is erg intelligent en gemakkelijk te trainen. Bovendien is hij erg ongecompliceerd met kinderen.

Overzicht

Gemiddelde leeftijd
De Australische terriër wordt meestal 13 tot 14 jaar oud.

Gemiddelde lengte en gewicht
Mannetjes zijn ongeveer 25 cm lang en wegen ongeveer 6,5 kg. Teven zijn kleiner en lichter.

Persoonlijkheid, eigenschappen en temperament
De Australische terriër is robuust en alert. Hij is aangenaam, opgewekt, levendig en moedig. Hij is erg intelligent en kan goed worden opgevoed. Daarnaast is hij heel makkelijk in de omgang met kinderen.

Met andere huisdieren
De Australian Terrier kan heel goed overweg met andere honden en huisdieren.

Verzorging

Typerend voor een ruwharige terriër is de harde vacht, die vrij lang is op het lichaam en zelfs langer op het hoofd en de nek. Het komt in de kleuren blauw, van zwart tot grijs, bruin, zandkleurig of rood met een zijdeachtige vacht. Blauw heeft de voorkeur. Dit is bedoeld om zilver te verdringen, dat vermoedelijk steeds weer voorkomt als gevolg van kruisingen met Yorkshire terriers.

De bruine aftekeningen op benen en snuit moeten zo donker mogelijk zijn, de vacht mag blauw, zandkleurig of donkerbruin zijn. De vacht moet meerdere keren per week worden gekamd en geborsteld. Bovendien moet het regelmatig licht worden bijgesneden.

Beelden Camera Obscura Monaciensis @Flickr

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
australische silky terrier

Australische Silky Terrier

Volgende artikel
barzoi

Barzoi

Gerelateerde artikelen