Auto hondennet kopen? Alle hondennetten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een auto hondennet is één van de producten die jij kunt gebruiken om jouw trouwe viervoeter veilig te vervoeren. Als je vaak met de hond op pad gaat is dit een must-have product om aan te schaffen!

Het auto hondennet creëert een afscheiding tussen de achter- en de voorbank. Het hondennet zorgt ervoor dat de hond niet zomaar op de voorbank kan springen. Zo kan jij rustig autorijden zonder dat je steeds op hoeft te letten, ideaal!

In dit artikel nemen we je graag mee in jouw zoektocht naar het beste auto hondennet! Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje koopt, en wat de voor en nadelen zijn van bepaalde producten. Ook laten we je zien hoe je dit product het beste kunt bevestigen en onderhouden.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring.

Let op: bij de meeste van de onderstaande producten zijn er meerdere maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

Het beste auto hondennet

Onze vijf favoriete honden netten

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken.

Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

BeautyFit Auto Hondennet

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat het auto hondennet van BeautyFit . Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Dit product heeft wat ons betreft de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Het is ontworpen voor honden die graag tijdens de autorit op schoot springen, heel leuk allemaal maar dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Het Beautyfit hondennet doet precies wat je er van mag verwachten. De bevestiging is gemakkelijk middels de haken die je aan de hoofdsteunen kunt bevestigen. Het net zelf is 23 centimeter lang, dat is groot genoeg voor de meeste auto’s.

Met dit hondennet voorkom je dit. Het zorgt ervoor dat hij of zij netjes op de achterbank blijft zitten, en niet te neiging krijgt om naar voren te springen. Net zoals een hondenautogordel zorgt dit voor meer veiligheid en comfort, echter blijft het altijd verstandige jouw hond vast te zetten tijdens de rit!

Nobleza Hondennet Auto

Het tweede auto hondennet in onze lijst is het universele model van Nobleza. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Dit product is zorgt voor een grotere afscheiding dan het eerste net. Met een breedte van 115 centimeter en een hoogte van 62 centimeter is deze geschikt voor vrijwel alle auto’s.

Dankzij het materiaal kan je tijdens de rit jouw hond goed in de gaten houden. Het hondennet is gemaakt van sterk PVC doek en kan je makkelijk bevestigen middels de haken. Deze plaats je net zoals het eerste net bij de hoofdsteunen. Een echte aanrader!

Gerimport Auto Hondennet

Op de derde plaats in onze lijst met favorieten staat het goedkoopste model uit onze vergelijking. Het universele Gerimport auto hondennet is op dit moment nog door niemand beoordeeld op Bol.com. Ben jij de eerste die ‘m test?

Net zoals de andere honden netten voor in de auto zorgt het ervoor dat jouw hond niet zomaar bij je op schoot kan springen. Aan de vier hoeken zit een band waarmee je het net gemakkelijk kunt bevestigen. Dit model is 106 centimeter breed en 90 centimeter hoog. Daarmee is het geschikt voor bijna alle auto’s!

V&P Hondennet Auto

Het auto hondennet in onze lijst is het V&P Hondennet voor in de auto. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één reviews op Bol.com. Net zoals de andere artikelen zorgt ook dit net voor een scheiding tussen de voor- en achterbank. Daarmee voorkom je dat de hond door de auto heen vliegt als je plotseling hard moet remmen.

Het leuke van dit product is dat het over een handig opberg vak beschikt waar je spullen in kunt opbergen. Het is gemaakt van duurzaam en stevig nylon materiaal dat bij normaal gebruik jarenlang mee kan gaan!

Ook dit net is eenvoudig te installeren middels de haken die aan de hoofdsteunen bevestigd kunnen worden. De breedte is 40 centimeter en hij is 30 centimeter hoog, en daarmee geschikt voor de meeste auto’s.

Kurgo Veilig hondennet voor in de auto

We sluiten af met het meest uitgebreide net in dit artikel. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en is op dit moment van schrijven nog door niemand beoordeeld. Het Kurgo hondennet is het ideale product om jouw hond veilig en verantwoord te vervoeren in de auto!

Aan de bovenkant van het net zit een transparant venster waar hij of zij doorheen kan kijken tijdens de rit. Ook is het mogelijk om jouw hond onderweg een aai over de bol te geven, maar het zorgt er wel voor dat hij op z’n plek blijft zitten. Ook dit product is eenvoudig te installeren en is geschikt voor vrijwel iedere auto! Tot slot beschikt ook dit model over een vakje waar je bijvoorbeeld de honden drinkfles in kunt opbergen.

Wij hopen dat je na het zien van de bovenstaande favorieten een goede keuze hebt kunnen maken. Is dit nog niet zo? Neem dan even een kijkje op bol.com waar ze de keuze hebben uit 38 verschillende honden netten!

auto hondennet

Wat is een hondennet?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld gekregen bij wat een hondennet is. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan verder!

Een hondennet kan je het beste omschrijven als een afscheiding tussen de achterbank, en de voorbank. Dit product kan je tussen beide voorstoelen bevestigen met als doel dat jouw hond niet zomaar op de voorstoelen kan springen.

Zo bescherm je jezelf tijdens het autorijden, en hoef je niet zo goed op te letten of jouw hond nog steeds op de achterbank zit. Deze hondennetten zijn net zoals de meeste honden producten verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar hebben allemaal precies hetzelfde doel.

De meeste honden netten zijn universeel, dat wil zeggen dat ze in vrijwel iedere auto bevestig kunnen worden. In veel gevallen kan je de lengte instellen, bijvoorbeeld vanwege het flexibele materiaal waarvan de meesten gemaakt zijn.

Een hondennet is één van de producten die je kunt kopen om jouw hond veilig in de auto te vervoeren. Maar er zijn veel meer producten verkrijgbaar die voor een veilige reis zorgen. Denk hierbij aan een honden autogordel, hondenrek of een speciale stoel voor jouw hond!

Het uitkiezen van het beste auto hondennet kan lastig zijn omdat er vrij veel keuze is. Daarom is het goed om jezelf vooraf in te lezen en de ervaringen van andere te lezen die al ervaring hebben met het product.

Ik hoop dat ik je inmiddels een eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze hondennetten, waar je bijvoorbeeld op moet letten, en welke voordelen deze honden netten hebben.

Waarom moet je een hondennet kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat het doel van een hondennet is. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het zorgt voor veiligheid

Ten eerste zorgt het voor meer veiligheid tijdens de autorit. Dit is de belangrijkste reden om een hondennet te kopen. Dankzij het net creëer je een afscheiding tussen de achterbank en de voorstoelen. Zo voorkom je dat jouw hond niet plotseling bij jouw op schoot zit.

Dat is natuurlijk gezellig en leuk, maar het komt de veiligheid niet ten goede. Ook zorgt het honden net ervoor dat de hond niet door de voorruit vliegt als jij plotseling hard moet remmen. Helaas is dit iets wat nog regelmatig gebeurd, met een hondennet voorkom je dit!

Minder afleiding tijdens de autorit

Het is net al even benoemd, maar een hond die los in de auto rond kan lopen zorgt voor extra afleiding. Iets dat jij tijdens de rit niet kunt gebruiken! Als onze honden in de auto zitten dan komen ze regelmatig even met hun natte neus kijken. Je kan je voorstellen dat dit voor afleiding zorgt.

Een hondennet voorkomt dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Zo kan jij jezelf focussen op het autorijden, en hoef je niet bang te zijn dat jouw hond ieder moment op schoot kan springen!

De auto blijft schoner

Tot slot is er nog een groot voordeel van deze netten voor honden, en dat is dat jouw auto schoner blijft! Ook als je de hond even alleen in de auto laat kan hij niet op de voorstoelen gaan zitten. Dat zorgt ervoor dat er geen hondenharen op de voorstoelen terecht komen.

Zo hoef je minder vaak de auto schoon te maken, en als je de auto schoonmaakt dan ligt het meeste vuil en hondenharen op de achterbank. Als je ook nog een hondendeken in de auto hebt liggen wordt het schoonmaken nog gemakkelijker!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom een hondennet een must-have product is om aan te schaffen! Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt vertel ik je graag in de alinea hieronder!

auto hondennet

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een hondennet koopt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet! Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het net goed in de auto past. En hoe bevestig je zo’n hondennet? Allemaal punten om rekening mee te houden.

Hoe groot moet het hondennet zijn?

Op de eerste plaats moet je naar de afmetingen kijken van het hondennet. Het net moet natuurlijk goed in jouw auto passen. Universele modellen zijn vaak geschikt voor alle soorten auto’s. Dat is met name handig als je meer dan één auto hebt.

Belemmert het veel zicht?

Een hondennet neemt een klein beetje van je zichtbaarheid in beslag. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn, zolang het niet teveel is. Ook zou het net voor afleiding kunnen zorgen als je door de binnenspiegel kijkt, dit moet je zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom is het goed om reviews van andere te lezen, en om de product foto’s te bekijken. Vaak wordt daar wel iets over gezegd. Je kunt natuurlijk ook meerdere hondennetten uitproberen.

Kies je een hondennet of een hondenrek?

Nog een punt om rekening mee te houden is de keuze tussen een net en een rek. Als je een kleine of middelgrote hond hebt kan je prima uit de voeten met een net. Maar als jij een grote hond hebt dan biedt zo’n hondennet niet voldoende bescherming. In dat geval kan je beter kijken naar een hondenrek. Ook daar heb ik een uitgebreid artikel over geschreven!

Hoe monteer ik het hondennet?

Voordat je een hondennet gaat kopen moet je in de product omschrijving lezen hoe je deze moet bevestigen in de auto. Vrijwel alle producten kan je gemakkelijk monteren, maar het is fijn om dit vooraf te weten.

Een bijkomend voordeel is dat je de meeste netten ook weer gemakkelijk kunt demonteren. Als je kiest voor een hondenrek dan is de montage daarvan iets ingewikkelder.

De ervaring van anderen

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die het hondennet daadwerkelijk in de auto gebruiken?

Laat je informeren door bij een hondennet de reviews te lezen om erachter te komen of het product aan jou verwachtingen kan voldoen, en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen. Producten die slechte reviews krijgen kan je het beste niet kopen.

De prijs van het hondennet

Een andere overweging is de prijs van het hondennet. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun hond, maar helaas kan niet iedereen dit. De prijzen van een goed hondennet beginnen bij zo’n € 10,- en kunnen oplopen tot zo’n € 40,-.

Je weet inmiddels bijna alles dat er te vertellen valt over een hondennet voor in de auto! In de volgende alinea vertel ik je nog iets over de bevestiging van deze producten.

hondennet

Hoe bevestig ik een hondennet?

Tot slot vertel ik je nog iets over hoe je een hondennet het beste kunt bevestigen in de auto. Dit hangt voor het grootste deel wel af van welk product je hebt gekocht. Gelukkig is het monteren bij de meeste hondennetten heel simpel.

Lees in ieder geval altijd vooraf de meegeleverde handleiding door. Dan weet je zeker dat je het honden net niet per ongeluk stuk maakt, en het net op de goede manier bevestigd.

Bijna alle hondennetten moet je met het touw aan de hoofdsteunen van de voorstoelen bevestigen. Het kan ook zijn dat jij een hondennet hebt gekocht waarbij je de metalen of kunststof stokken moet bevestigen. Deze zijn steviger, maar als je een kleine hond hebt maakt dit niet zoveel verschil.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondennet voor in de auto?

Met een hondennet zorg je ervoor dat jouw hond niet alle kanten op kan, en op de achterbank blijft zitten. Zo is iedereen beter beschermd. Het zorgt ervoor dat de bestuurder zich beter op de weg kan focussen en niet continue op de hond hoeft te letten.

Is het gebruik van een hondennet veilig?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, het voorkomt mogelijke gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan een hond die plotseling op schoot springt, of ineens z’n natte neus in jouw nek legt. Let er wel op dat het hondennet het zicht niet belemmert. Ook blijft het aan te raden om een hondengordel voor honden te gebruiken!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hondennet?

Op de eerste plaats moet je goed kijken naar de afmetingen van het honden net. De meeste van deze producten zijn universeel, dat betekent dat ze geschikt zijn voor alle type auto’s. Ook kan je kiezen uit harde- en zachte netten. Bekijk ook goed hoe je het in de auto moet installeren.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondennet hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie