Automatische voerbak kopen? Alle voerbakken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Een automatische voerbak is ideaal om jouw hond de perfecte hoeveelheid hondenvoer te geven. Gedurende de dag zorgt de automatische hondenvoer bak ervoor dat jouw hond z’n voeding krijgt, zonder dat je dit zelf iedere keer hoeft te doen. De automatische voerbak is dan ook een echt luxe product.

Het enige dat je moet doen is het afstellen, en zorgen dat er voldoende voeding in de bewaarbak aanwezig is. Honden krijgen op meerdere momenten van de dag voeding, meestal is dit twee op drie keer. Dit kan soms lastig zijn omdat een mensenleven nou eenmaal druk is. We zijn bezig met onze studie, werk of familie.

De automatische voerbak voor honden is hieruit voortgekomen. We kennen allemaal de normale honden voerbakken, een automatische voerbak voor je hond is in principe het zelfde met als enige verschil dat je het niet iedere keer zelf hoeft te doen.

In dit uitgebreide artikel vertellen we jou alles over de automatische voerbak. We vertellen je welke vijf voerbakken tot onze favoriet behoren, op basis van de reviews van anderen en onze persoonlijke ervaring. Aan het einde weet je alles over dit honden product en welke jij het beste kunt aanschaffen voor jou trouwe viervoeter.

Tijdens ons onderzoek naar de beste automatische voerbak kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Bekijk hieronder de beste voerbakken voor honden, daarna delen we onze top vijf! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

De beste automatische voerbak

Onze top vijf favoriete automatische honden voerbakken

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van een automatische voerbak? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze voerbakken hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen zeker waard!

Petsafe Eatwell Automatische voerbak voor vijf maaltijden

Het eerste product in onze top vijf is de automatische voerbak van Petsafe. Dit Eatwell model is een hardloper bol Bol.com en krijgt een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van bijna 60 reviews. Deze voerbak heeft de mogelijkheid om vijf maaltijden per dag in te stellen. De tijd is via de timer makkelijk in te stellen. In elk bakje kan je ongeveer 160 gram droogvoer kwijt.

In totaal kan deze automatische voerbak zo’n 800 gram droogvoer opslaan. Als je besluit dit model te kopen dan moet je deze dus dagelijks vullen. De bakjes kunnen makkelijk schoongemaakt worden in de vaatwasser of natuurlijk met de hand afwas.

Navaris automatische voerautomaat voerbak met timer

Op de tweede plaats staat de automatische voerbak voor honden van Navaris. Dit artikel wordt krijgt een 4,8 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze voerbak kan op vier tijdstippen ingesteld worden, en per maaltijd is het mogelijk de hoeveelheid brokjes in te stellen. Ideaal toch? Hiervoor geldt wel dat er minimaal 10 gram en maximaal 390 gram brokjes gegeven kunnen worden per keer.

In de opslag bak kan 6 liter droogvoer worden opgeslagen, dit komt neer op maximaal 3 kilo. De bak kan je net als de meeste automatische voerbakken schoonmaken in de vaatwasser. Het apparaat kan zowel op batterijen als op stroom werken, zo hoeft jou hond nooit zonder brokjes te zitten!

Automatische voerbak met 2x150g inhoud

De goedkoopste optie in onze top vijf is de automatische voerbak van PetSafe. Dit artikelijk krijgt een 3 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Met deze voerbak kan je maximaal twee maaltijden per dag instellen, dit kan je doen met de twee timers aan de bovenkant van de voerbak.

In totaal kan je met deze automatische voerbak 300 gram droogvoer opslaan, in ieder bakje 150 gram. Je moet deze voerbak dus dagelijks opnieuw vullen met hondenbrokken, omdat er geen opslagbak aanwezig is.

Ook deze bakjes kunnen in de vaatwasmachine, en natuurlijk met de handwas. Dit product is geschikt voor iedereen met een kleiner budget!

PIXMY Automatische Voerbak WiFi en Full HD Camera

Als je op zoek bent naar een automatische voerbak met alles erop- en eraan dan zit je goed met de PIXMY voerbak! Dit product wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 27 reviews op Bol.com. Deze automatische voerbak kan ingesteld worden tot 12 maaltijden, per maaltijd kan je het instellen van 5 tot 500 gram droogvoer.

Het instellen gaat bij deze voerbak via de Smartphone, via de APP stel je de maaltijden, en de hoeveelheid eenvoudig in. Dit kan ook als je niet thuis bent, je kan zelfs met jou hond praten! Stel je voor dat je bij familie bent en het toch later wordt dan verwacht. In dat geval kan je aangeven dat je jou hond wilt voeren, super handig!

Talo Slimme Automatische Voerbak op Wi-Fi

De laatste in onze top vijf is de Talo automatische voerbak. Deze voerbak wordt beoordeeld met 4,5 sterren van de maximaal 5 sterren op basis van bijna 50 reviews op Bol.com. Met deze voerbak weet je dat je goed zit! Dit apparaat is in te stellen tot maximaal 6 maaltijden per dag.

Het instellen gaat net zoals het product op de vierde plaats via een APP op jou Smartphone. De bakjes zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser, of gewoon met de hand.

Hopelijk heb je inmiddels jou favoriete automatische voerbak voor jou hond gevonden! Als dat nog niet zo is kun je altijd op de website van Bol.com kijken, ze hebben inmiddels bijna 200 automatische voerbakken op de website staan!

automatische voerbak

Wat is een automatische honden voer bakken?

Waarschijnlijk heb je inmiddels een goed beeld bij de verschillende producten, en wat het precies is. Als je meer wilt weten over de automatische honden voer bak lees dan verder.

Het komt er op neer dat een voerbak die automatisch is het zelfde is als een reguliere voerbak, en met het verschil dat de hond automatisch gevoerd wordt middels een timer. Je kunt dus instellen wanneer je hond zijn brokken krijgt.

Deze timer kun je bij de meeste voerbakken handmatig instellen, bij de duurdere modellen werkt het vaak via een app of hand matig. Zo kun je jouw hond eten geven wanneer je niet eens thuis bent. Dit kan bijzonder handig zijn in bepaalde situaties!

Omdat er inmiddels bijna 200 verschillende soorten verkrijgbaar zijn kan het uitzoeken van een geschikte apparaat lastig zijn. Maar waarom zou jij moeten kopen en we zijn er nog meer voordelen aan te verbinden?

Waarom zou je een automatische voerbak kopen?

Tot dusver heb je in dit artikel kunnen lezen wat een automatische voederbak voor je hond precies is, en welke tot onze favorieten behoren. Nu moet je jezelf alleen de vraag stellen waarom je er eentje zou moeten aanschaffen.

De automatische voederbak, die ook wel eens voer automaten genoemd wordt, is namelijk niet goedkoop en het is daarom slim om vooraf goed onderzoek te doen. Hier onder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

De tijd instellen wanneer jouw hond eten krijgt

Omdat de automatische voederbak op tijd ingesteld kan worden, kan jij zelf bepalen op welke vaste tijden jouw hond zijn honden brokken krijgt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld onregelmatig werkt, of de tijd even niet in de gaten hebt gehouden. Dit apparaat ons zorgt je patat betreft, en weet je zeker dat jouw hond op tijd zijn brokken krijgt.

De hoeveelheid is in te stellen

Net zoals het instellen van de tijd is het ook mogelijk om de hoeveelheid in te stellen. Zo krijgt jouw hond altijd de perfecte hoeveelheid voeding binnen! Als je dit aan willen passen kun je dat vaak via een app op je smartphone gemakkelijk doen.

Het voorkomt te veel of te weinig eten

Het is hierboven al een aantal keer genoemd, maar de automatische 100 voerbak zorgt ervoor dat jouw hond altijd op gezette tijden zijn voeding krijgt. Dit voorkomt dat je hem te veel of te weinig eten geeft.

Want welke honden eigenaar heeft zijn hond niet per ongeluk te veel of te weinig voeding gegeven? Dit is niets om je voor te schamen en overkomt de besten!

Meer dan genoeg redenen waarom je een voer automaat zou moeten kopen! Waar je rekening mee moet houden bespreken we in de volgende alinea, zoals gezegd zijn er nogal een aantal verschillen. Zeker als je naar de prijzen en functionaliteiten kijkt.

voerbak automatisch hond

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn nogal een aantal punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zoals je hebt kunnen zien zijn er nogal wat verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Ieder apparaat heeft zijn voor en nadelen, deze moet je afstemmen op jouw behoeftes en die van jouw hond.

Zo kan het zijn dat je een app via de smartphone helemaal niet belangrijk vindt, en de voerbak het liefst hand matig in wilt stellen. Hieronder hebben wij een aantal van deze belangrijke punten voor je opgesomd.

Hoe groot is het reservoir?

Mijn persoonlijke ervaring is dat het vervelend is om om de haverklap het apparaat bij te moeten vullen met nieuwe brokken. Dit is iets waar je dagelijks naar kijkt zodat je voorkomt dat jouw hond zonder voeding komt te zitten.

Kies daarom voor een automatische voerbak voor je hond met een groot reservoir, dit voorkomt dat je deze steeds moet bijvullen. Mijn tip is dan ook om te kiezen voor een product waar je minimaal 500 gram brokken in kwijt kunt.

De grootte van de porties instellen

Het tweede belangrijke. En je rekening mee moet houden zijn de portiegroottes. Iedere voer automaat heeft zo zijn minimale en maximale portie grootte, dit moet je goed afstemmen met je hond. Koop je bijvoorbeeld een automatische honden voerbak voor een Deense Dog of een chihuahua?

Het aantal maaltijden per dag

Op de derde plaats moet je er rekening mee houden hoeveel maaltijden het apparaat per dag dat kan geven. De meeste automatische voerbakken voor je hond kunnen ingesteld worden op vier maaltijden per dag, maar zo zijn er ook apparaten verkrijgbaar die twee of zelfs zes maaltijden per dag af kunnen geven.

Technische snufjes

Zoals je hebt kunnen zien zijn er automatische voerbakken verkrijgbaar die beschikken over een camera, spraakfuncties Wi-Fi en apps op je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld met je hond praten wanneer hij aan het eten is als je niet thuis bent.

Ook kun je via deze apps de timer instellen waarop jouw hond brokken krijgt. Dit zijn allemaal dingen die je niet per se nodig hebt, maar wel een hele leuke toevoeging zijn!

De prijs van de voer automaat

Bij het kopen van een automatische voerbak voor je hond is het belangrijk dat je er een kies die binnen je budget past, en die de functies heeft die je daadwerkelijk gaat gebruiken. En zit er namelijk nogal wat prijsverschillen in deze producten. Zo kun je er al eentje kopen vanaf € 25,- maar dit kan oplopen tot wel € 400,-!

De beoordeling van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste automatische honden voer bak doe je er goed aan om de beoordeling en mening van anderen mee te nemen in jouw overweging. Populaire producten die positief beoordeeld worden hebben zich namelijk al bewezen.

De fabrikant kan je van alles vertellen, maar de daadwerkelijke gebruiker van de automatische honden voerbak weet dit natuurlijk als geen ander. Producten die slecht beoordeeld worden kun je dan ook het beste vermijden.

Hoe maak je de voerbak schoon?

Het antwoord op deze vraag is gelukkig eenvoudig. Vrijwel alle voerbakken kunnen in de vaatwasser gewassen worden. De eventuele losse onderdelen kun je ook met de hand wassen, lees voor gebruik van het apparaat de gebruiksaanwijzing goed door zodat je goed voorbereid van start kunt.

Ook staat er vaak in de product omschrijving bijgaand artikel hoe je het apparaat het beste schoon kunt maken.

automatische hondenvoerbak

Welk honden voer kan je gebruiken?

Voordat je een automatische voerbak voor je hond aanschaft is het goed om te weten welk hondenvoer je voor welk apparaat kunt gebruiken. Bekijk hoe dan ook altijd vooraf de gebruiksaanwijzing, hier staat het op beschreven.

In principe kun je in iedere voer automaat droog honden voer kwijt, denk hierbij aan de reguliere hondenbrokjes, snacks en vitaminen.

Zolang het voor maar droog is. Er zijn ook automatische honden voer bakken beschikbaar waar je nat voer in kwijt kunt. Dit zie je voornamelijk terug bij voer automaten die vakjes in plaats van een dispenser hebben.

Veelgestelde vragen

Werkt de automatische voerbak nog als de stroom uitvalt?

Een goede vraag! De meeste van onze favorieten zijn gelukkig voorzien van een noodbatterij. Dus ook als de stroom uitvalt blijft de voerbak werken, en zit jouw hond niet zonder voer.

Wanneer moet ik ‘m bijvullen en hoe weet ik dat er voldoende in zit?

Dit product geeft zeer gedoseerd eten voor de hond, je kan dus vrij simpel uitrekenen wanneer je de voer ton weer moet bijvullen. De meeste voerbakken in onze lijst hebben voldoende voor ongeveer 2 weken. Er zijn ook voerautomaten die een melding geven wanneer de ton bijna leeg is, super handig!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een automatische voerbak voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie