Top 35 beroemde honden op TV en in films

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 22 februari 2023 door Kimberly

De meeste mensen houden van tv-programma’s en films met honden erin, en sommige honden maken tv-programma’s en films hits gewoon door hun acteerkunsten. Als je even stopt om na te denken, zijn er veel honden die in tv-programma’s of films hebben gespeeld door de jaren heen, met sommige zelfs als tekenfilmfiguren die huishoudelijke namen werden of zijn geworden.

In dit artikel gaan we deze fantastische honden opsommen. We zullen het categoriseren door tv, cartoons en films. Sommigen ken je misschien, en sommigen misschien niet, maar weet dat we de meest beroemde honden zullen opnoemen met informatie over hun rollen. Als je klaar bent, laten we dan gaan!

Veel sitcoms en tv-programma’s hebben honden erin, en de honden op onze lijst in dit gedeelte voegen lach toe en een gevoel van stijl aan de set en op het scherm. Laten we eerst eens kijken naar enkele van de meest beroemde honden in verschillende tv-series die huishoudelijke namen werden.

Lassie (Lassie, 1954 – 1974)

lassie come home

Als je de naam “Lassie” noemt, is de kans groot dat mensen weten waar je naar verwijst. Lassie was een Amerikaans tv-programma dat van 1954 tot 1974 liep. De naam werd bekend op tv-schermen over heel Amerika en mensen konden niet wachten om Lassies goede daden te zien met elke aflevering. Lassie was een Collie waarvan de show het dagelijkse avontuur van het leven op een boerderij volgde.

Petey (The Little Rascals, 1929–1938)

littlerascals film

De meeste mensen herinneren zich de Amerikaanse Pitbullterriër met de ronde cirkel boven zijn rechteroog en een complete zwarte ring om het linkeroog. Petey, ook wel bekend als een “nanny”-hond, beschermde de gang van de Little Rascals in de serie in elke aflevering en volgde de kinderen op al hun avonturen.

Rin Tin Tin (The Adventures of Rin Tin Tin, 1954–1959)

rin tin tin film

Rin Tin Tin was een Duitse herder en is ongetwijfeld een van de beroemdste tv-honden aller tijden. Deze kinderserie speelde zich af in het westen, met Rin Tin Tin die zijn beste vriend Rusty vergezelde. Rusty werd wees na een Indiaanse raid. Rusty woont bij soldaten van de VS in Fort Apache en hij en Rin Tin Tin helpen bij het op orde brengen van het Amerikaanse westen.

Comet (Full House, 1987–1995)

Full House was een TV-show over een weduwnaar die zijn drie dochters grootbrengt met hulp van de oom van het meisje en een vriend. Comet werd gespeeld door een hond genaamd Buddy (die ook in Air Bud stond, maar daar komen we later op terug) en was een prachtige Golden Retriever. Hij was in veel afleveringen te zien als de familiehond en kreeg meestal een goede lach met zijn acteerprestaties.

Lees ook: Top 20 keer de beste kauwspeeltjes

Product advies

Eddie Crane Frasier, 1993–2004)

Eddie was een Jack Russell Terriër die graag stare-downs had met Kelsey Grammer (Frasier), de ster van de show. Eddie was de geliefde metgezel en kompaan van Frasiers vader, die alleen bevelen opvolgde van zijn eigenaar, Martin Crane. Eddie werd gespeeld door een hond genaamd Moose, die later in een film zou spelen. Zou dat film op onze lijst kunnen staan?

Wishbone (Wishbone, 1995–1998)

Wishbone was een Amerikaans kinder TV-programma dat van 1995-1998 uitzond. Wishbone was ook een Jack Russell Terriër die erin slaagde om elk type kleding op de set te dragen. De show had veel actie, comedy en levenslessen in de vorm van dagdromen en literatuur.

Gidget (The Taco Bell Dog, 1997–2000)

Als je het zegt “Yo Quiero Taco Bell”, denk je waarschijnlijk aan de kleine hond in de Taco Bell-reclames. De Taco Bell-hond werd gespeeld door Gidget, een schattige kleine Chihuahua, en liep van 1997-2000. Ze won snel de harten van Amerikanen terwijl ze de mascotte was van de restaurantketen.

De meest beroemde cartoon honden

Cartoons bestaan al heel lang, met veel honden erin. Je zult verrast zijn hoeveel er eigenlijk zijn, dus laten we eens kijken naar deze grappige en slimme hondenkarakters.

Brian (Family Guy, 1999–Heden)

Family Guy is een komedie en soms ronduit komische cartoon die flashbacks bevat van veel van de personages in de show, waaronder de familiehond, Brian Griffin. De flashbacks gaan meestal vooraf aan de uitspraak “Het is net alsof die tijd …” Brian is geen gewone hond – hij neemt martini’s en praat en denkt als een mens, vrij intelligent, mag ik wel zeggen. Brian is een witte labrador die slim, grappig en een ronduit slimme hond is die van opera houdt en een auto kan rijden. Alleen af en toe gedraagt ​​hij zich als een normale hond. Als je knippert, mis je het.

Santa’s Little Helper (The Simpsons, 1989–Heden)

The Simpsons is al sinds 1989 aan de gang en laat nog steeds geen tekenen van stoppen zien. Santa’s Little Helper is een greyhound en is in de meeste afleveringen te zien, met sommige afleveringen die zich rond hem draaien. Hij is de hond van Bart Simpson en hij en Homer hebben hem geadopteerd van een greyhoundrenbaan nadat hij tijdens een race als laatste was geëindigd en de eigenaar hem had verlaten.

Pluto (1930–Heden)

Pluto is de hond van Mickey Mouse, die in 1930 werd geboren. Een Walt Disney-creatie, Pluto kan rechtop lopen. Hij raakt vaak in de problemen, maar is slim genoeg om uit de situatie te ontsnappen. Hij is een trouwe metgezel van Mickey, maar bekvecht soms met hem en andere mensen. Als het om katten gaat, is Pluto geen fan!

Snoopy (Peanuts, 1950)

Fans hebben Snoopy bewonderd sinds 1950, met zijn schattige kleine geluiden die niet echt op een hond lijken. Zijn fantasieën over het zijn van The Flying Ace in de Eerste Wereldoorlog en een auteur die de Great American Novel schrijft, onderscheiden hem van zijn cartoonhonden-collega’s. Hij doet een gelukkige dans wanneer het tijd is om te eten en houdt van zijn gele vogelvriend Woodstock.

Scooby-Doo (Scooby-Doo, Where Are You!, 1969–1970)

Scoobert “Scooby” Doo is verschenen in zowel films als films, maar is waarschijnlijk vooral bekend als een tekenfilmkarakter op tv. Scooby en zijn vrienden gaan op spannende en eng avontuur om boeven te ontmaskeren en de waarheid bloot te leggen aan onopgeloste mysteries. Met zo’n avontuurlijke positie is het komisch dat Scooby eigenlijk een spookachtige kat is! Scooby is een Great Dane die is bedacht door Iwao Takamoto, hoewel Takamoto heeft besloten het karakter te ontwikkelen als alles het tegenovergestelde van een Deense Dog.

Lady en de Vagebond (Lady en de Vagebond, 1955)

lady en de vagebond

Deze Disney-creatie gaat over een straathond genaamd “Tramp”, en een sophisticated Amerikaanse Cocker Spaniel met de naam “Lady”. Deze liefdesgeschiedenis is goed bekend en heeft nooit zijn populariteit verloren. Deze animatiefilm wordt beschouwd als een klassieker en toont de strijd die de twee hebben terwijl ze verliefd worden. Lady vindt zichzelf op de straat na haar comfortabele leven in scherven is geslagen wanneer haar eigenaren een baby krijgen, en de straat-slimme Tramp kijkt naar haar uit. Met de tijd ontstaat er een prachtige liefdesgeschiedenis.

Astro (The Jetsons , 1962–1963)

The Jetsons waren misschien kortlopend, maar niet zonder een blijvende indruk achter te laten. Astro’s beroemde uitspraak “Ruh-roh” is bekend bij veel cartoonfans. Deze lieve Great Dane woont met zijn menselijke familie in de ruimte in een tijd die is ingesteld in 2062. Jetsons: The Movie kwam voort uit de animatieserie in 1990.

De meest beroemde honden uit films

Wanneer het op films aankomt, maken sommige honden die in hen worden gecast wel een blijvende indruk. Soms zijn de honden memorabeler dan de mensen! Om onze lijst af te sluiten, gaan we de beroemdste honden in films opsommen en bespreken we hun iconische rollen.

Toto (The Wizard of Oz, 1939)

We gaan naar de Wizard, en de kleine hond ook! Deze film is een klassieker, met Toto de hond die er een van de memorabele karakters is, samen met Dorothy, Tin Man, Cowardly Lion en Scarecrow. Toto was een Cairn Terrier die aan Dorothys zijde stond tijdens al haar avonturen die leidden tot haar ontmoeting met de Wizard, net als elke trouwe hond zou doen. In feite werd Toto zelfs $ 125 per week betaald voor de rol.

Benji (Benji, 1974)

benji film

Benji werd een huisnaam na de release van deze film uit 1974. Benji was geen raszuivere hond en was een straathond in de film, maar dat weerhield hem er niet van om heldhaftige daden te verrichten, zoals bij te dragen aan het vangen van ontvoerders.

Beethoven (Beethoven, 1992)

beethoven film

De liefdevolle, slobberende Beethoven werd gespeeld door een Saint Bernard genaamd Kris. De enorme, 156-pound hond was getraind om te doen alsof hij helemaal geen training had, wat wij denken dat heel indrukwekkend is. Beethoven deed de moviegoers harten smelten met zijn onhandige manier van doen; de film kreeg zelfs vier vervolgen.

Hooch (Turner and Hooch, 1989)

turner hootch film

Tom Hanks speelt de hoofdrol in deze komedie uit 1989 over een detective die probeert een moordzaak op te lossen; de vangst is dat de enige getuige van de misdaad een Dogue de Bordeaux genaamd Hooch is, een hond die van bier houdt. Beasley, de echte naam van de hond, stierf op 14-jarige leeftijd in 1992. Turner en Hooch was Beasley’s eerste en enige film.

Marley (Marley and Me, 2008)

marley and me

Marley werd gespeeld door 22 verschillende Labrador Retrievers, en ze stelen allemaal de harten van de moviegoers. Een Lab genaamd Clyde was in de meeste scènes te zien als de volwassen Marley, en hij deed een uitstekende poging om het klunzige, destructieve, maar toch liefdevolle hondje te spelen. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zal je zowel aan het lachen brengen als aan het huilen, dus zorg ervoor dat je tissues bij de hand hebt terwijl je kijkt.

Frank the Pug (Men in Black, 1997)

Frank the Pug is eigenlijk een ruimteling die is vermomd als een Pug in deze smash hit uit 1997. Franks echte naam was Mushu, en hij en Will Smith bonden op de sets. Mushu werd ook behandeld als celebrity royalty tijdens het reizen en aankomen op de set. Hij reisde alleen business class (nog steeds onder de stoel) en werd in zijn hotelkamer gepamperd met kip en biefstuk.

Mr. Beefy (Little Nicky, 2000)

Mr. Beefy was een engelse Bulldog van de hel die een gespikkelde halsband droeg en de menselijke taal sprak. Wanneer Nicky, gespeeld door Adam Sandler, naar de aarde wordt gestuurd om zijn storende broers te vinden die de hel ontvluchten in een poging om op aarde te heersen, leidt Mr. Beefy, een dicht vriendje van Satan, hem rond New York City. Mr. Beefy leert Nicky zelfs hoe hij Popeye’s kip moet eten.

Milo (The Mask, 1994)

milo the mask

In deze film is Milo een Jack Russell en de hond van Jim Carrey, en hij is wantrouwig tegenover de mysterieuze masker dat zijn baasje thuisbrengt. Wanneer zijn baasje het masker opzet, verandert hij in iets heel anders, met een groen hoofd en enorme, witte tanden. Wanneer Milo het masker opzet, heeft hij ook een groen hoofd, enorme tanden en een halsband met punten.

Chance en Shadow (Homeward Bound, 1993)

the Incredible journey

Deze hartverwarmende kinderfilm gaat over twee honden en een kat die zoeken naar hun menselijke familie. De drie reizen door heel Amerika in hun zoektocht en komen soms in gevaarlijke situaties terecht. Chance, een jonge Amerikaanse Bulldog, Shadow, een oudere en wijzere Golden Retriever, en Sassy, een Himalayan-kat, blijven bij elkaar in deze aangrijpende film, hoewel Chance soms de hele troep in de problemen brengt.

Bruiser (Legally Blonde, 2001)

legally blonde film

Wanneer Elle Woods (Reese Witherspoon) besluit om naar de rechten school te gaan, gaat haar geliefde Chihuahua, genaamd Bruiser, met haar mee. De echte naam van de hond was Moonie, die in 2016 op 18-jarige leeftijd helaas is overleden. Reese Witherspoon hield van hem en ging naar sociale media toen Moonie overleed, waar ze een aangrijpend eerbetoon postte.

Cujo (Cujo, 1983)

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, Cujo, een razende Saint Bernard, deed publiek schrikken in plaats van een aangename en hartverwarmende indruk achter te laten. Wil je een razende hond aaien die je urenlang vast heeft zitten in een verzengend hete auto met je zoon? Wij niet.

Old Yeller (Old Yeller, 1957)

old yeller film

Haal de zakdoeken maar tevoorschijn voor deze! Deze aangrijpende film is een klassieker, en we konden hem niet uit onze lijst laten. Het verhaal gaat in essentie over een jongen en zijn hond, die een Bull Mastiff en een Golden Retriever-mix is. We willen het niet verpesten als je de film nog niet hebt gezien. Laten we zeggen dat je ogen hevig zullen lekken.

Hercules “The Beast” (The Sandlot, 1993)

The Sandlot gaat over een groep jongens die hun zomer doorbrengen met honkbal spelen. De jongens moeten de troep honden trotseren nadat een handtekening van Babe Ruth-bal daar terecht is gekomen na een home run. Volgens de legende heeft “The Beast” iemand opgegeten, waardoor de eigenaar hem voor altijd in de achtertuin heeft achtergelaten. Natuurlijk moeten de jongens de bal weer terugkrijgen, en na het ontrafelen van de waarheid blijkt The Beast een vriendelijke Mastiff te zijn genaamd Hercules. Hercules wordt zelfs de mascotte van het team voor de jongens.

Buddy (Air Bud, 1997)

buddy air bud

Buddy was een hond die basketbal speelde in deze film. Zijn echte naam was Comet, en hij zat ook in een aflevering van Full House als de hond van de Tanner-familie. Buddy was een goede basketbalspeler en werd meteen vrienden met een jonge jongen die ook van basketbal hield. De twee worden onafscheidelijk, en Buddy helpt de jongen zelfvertrouwen te krijgen om zich in te schrijven voor het schoolteam van basketbal. Leuk feit: Buddy is eigenlijk aan het basketballen in de film.

Clifford (Clifford the Big Red Dog, 2021)

cliffords film

Clifford is, nou ja, een grote rode hond, en zijn ras wordt nooit onthuld in de film. Clifford is ondanks alles een schat die enorm groot wordt, zo groot dat zijn familie hun appartement in New York City moet verlaten om meer geschikte woonruimte te vinden. Eén ding is zeker: Clifford weet hoe hij groot moet liefhebben, net als zijn formaat.

Uggie (The Artist, 2011)

Aggie dog the artists

Uggie, een Jack Russell Terriër, wordt “The Dog” in deze voornamelijk stille, zwart-witfilm die eerbetoon bracht aan de stomme films die er voorafgingen. Uggie zou 13 jaar oud worden en overleed in 2015, maar niet voordat hij het hart stelende van het publiek had gestolen. Uggie won zelfs de Palm Dog Award in Cannes voor zijn rol in de film – indrukwekkend, vooral omdat hij uit een asiel werd gered door een man die hem uiteindelijk voor showbiz heeft getraind.

Fly (Babe, 1995)

babe film

Fly is een Border Collie die de rol van pleegmoeder op zich neemt voor een biggetje dat Babe heet. Deze familiefilm gaat over hoe Fly Babe leert hoe hij schapen moet drijven en zich een weg moet banen op de boerderij. Fly leert ook van Babe, want Babe blijkt natuurlijke drijfvaardigheden te hebben, tot ongenoegen van Fly’s man, Rex.

Dug (Up, 2009)

dug up film

Deze animatiede hond heeft een high-tech halsband die hem toestaat zijn gedachten uit te spreken. Dug houdt van eekhoorns en zijn liefdevolle persoonlijkheid zal je winnen; hoewel deze Golden Retriever geen echte hond is, maar we wensen dat hij dat wel was.

Otis (The Adventures of Milo and Otis, 1986)

Dit schattige verhaal gaat over een ​​kat die Milo heet en een Mopshond die Otis heet. De twee groeien samen op een boerderij op, maar raken uiteindelijk van elkaar gescheiden als Milo meegesleurd wordt door een rivier. En dus begint het avontuur door verschillende terreinen voor de twee om elkaar te vinden.

101 Dalmatiërs ( 101 Dalmatiërs, 1996)

101 dalmatiers

We konden deze prachtige film niet uit onze lijst laten, hoewel het niet over één hond gaat, maar over 101 van hen. In werkelijkheid werden 230 Dalmatische puppy’s en 20 volwassenen gebruikt voor de film, en ze deden allemaal geweldig werk, vooral toen ze probeerden te ontsnappen aan de woede van één Cruella Devil.

Skipper (My Dog Skip, 2000)

Een verlegen jongen die in Mississippi woonde in 1942, krijgt voor zijn negende verjaardag een Jack Russell Terriër, die hij Skip noemt. Een leuk feitje over deze film is dat Skip wordt gespeeld door Moose en Enzo. Als je je Moose nog herinnert, die in Frasier werd gecast, dan nam zijn zoon, Enzo, de rol van zijn vader over. In totaal werden er zes Jack Russell Terriërs gebruikt voor de film.

Conclusie

Veel films, tv-series en cartoons hebben honden, en sommige van deze honden maken deze films, series en cartoons tot een groot succes. Probeer Cujo zonder Cujo of The Wizard of Oz zonder Toto.

Honden maken ons aan het lachen en geven ook aanleiding tot nieuwsgierigheid naar het grote scherm. Hartverwarmende films als Marley and Me en Beethoven blijven bij ons, en ze laten ons beseffen hoe bijzonder honden zijn.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie