Top 20 keer de beste honden kauwstaaf

beste honden kauwstaaf

Ben je op zoek naar de beste honden kauwstaaf? Je hond zo af en toe een kauwstaaf geven is niet alleen leuk, maar het heeft ook een aantal voordelen. Het is voor een hond goed dat hij soms kauwt om ervoor te zorgen dat zijn gebit in goede conditie blijft. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste kauwstaaf voor honden!

Je leest hier alles over de aanschaf van een honden kauwstaaf, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen. Maar ook hoe vaak je een hond dit product mag geven. Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers.

Ook vertel ik je waarom dit gezond is voor het gebit van jouw hond, net zoals je af en toe de tanden van een hond moet poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta. Deze honden kauwstaafjes hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je een honden kauwstaaf koopt. Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jouw hond het meeste plezier heeft van kauwstaafjes! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

De beste honden kauwstaaf

Onze vijf favoriete kauwstaven

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Dentalife Kauwstaven Maxi Pack

Het eerste product in onze top vijf zijn de kauwstaven van Dentalife. Deze worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Deze kauwstaven zijn vergelijkbaar met het product hieronder en hebben als voornaamste doel het gebit en de tanden van jouw hond schoon te maken en tandplak tegen te gaan.

Deze staafjes zijn zo ontworpen dat ze zelfs bij de moeilijk te bereiken tanden achterin het gebit komen, ideaal! Voor een optimaal resultaat mag je deze kauwstaven dagelijks aan jouw hond geven. Dit product is verkrijgbaar in verschillende aantallen, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Pedigree Dentastix Gebitsverzorgende Hondensnacks

Op de tweede plaats staan de bekende kauwstaven van Pedigree. Deze Dentastix kauwstaven worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 412 reviews op Bol.com. Dit zijn de populairste kauwstaven van dit moment! Dankzij de unieke vorm en de werkzame ingrediënten wordt het tandsteen en tandplak tot wel 80% verminderd.

Net zoals het eerste product mag je jouw hond dagelijks een Dentastix kauwstaaf geven voor het optimale resultaat. Op de website van Bol.com kan je dit product in allerlei verschillende aantallen kopen. Zo bevat het afgebeelde product hierboven 105 Dentastix staafjes, daar kan je een hele tijd mee voorruit!

Gebr. De Boon Kauwstaaf

Het derde product in onze top vijf zijn de kauwstaafjes van Gebroeders De Boon. Deze worden beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Deze kauwstaven worden gemaakt van alleen de beste ingrediënten en zijn bedoeld om langer op te kauwen dan de producten hierboven.

Ze worden gemaakt van buffelhuid waardoor het een natuurlijke hondensnack is! Voor deze kauwstaven geldt hetzelfde als hierboven, ze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Hierboven zie je een verpakking met in totaal 10 stuks, en het leuke is de stapelkorting die je krijgt als je er meerdere in één keer koopt!

Beeztees Runderkophuid kauwstaaf

De vierde plaats is voor de kauwstaven van Beeztees. Deze worden beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze kauwstaven worden gemaakt van runderkophuid, ook dit is een natuurlijke hondensnack die langer meegaat dan bijvoorbeeld de Dentastix kauwstaven.

Ze zijn ongeveer 80 centimeter lang, een ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Het afgebeelde product hierboven bevat bijvoorbeeld 5 stuks. Ook kan je kiezen voor kleinere staafjes, die iets meer gemaakt zijn voor kleinere honden. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Timo Rund Kauwstaaf Xlarge

We sluiten onze top vijf af met de kauwstaven van Timo. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en die is op dit moment van schrijven nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die ze test? Deze kauwstaven zijn vergelijkbaar met het derde product in onze top vijf.

Deze 100% natuurlijke kauwstaven zijn gemaakt voor honden die lekker lang willen kauwen. Dit product heeft ook als doel het gebit gezond te houden, en tandplak te verminderen. Het leuke is de stapelkorting die oploopt tot 13% als je er twee of meerdere in één keer koopt.

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete kauwstaven een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 2200 verschillende soorten kauwstaven! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

honden kauwstaaf

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een honden kauwstaaf?

Het grote voordeel van dit product is dat jouw hond lekker lang kan kauwen, daardoor verlaagd het stress. Tijdens het kauwen reinigt het gebit van de hond en voorkomt het tandsteen en tandplak. Ideaal toch?

Is een honden kauwstaaf gevaarlijk?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, in principe niet. Blijf er echter wel altijd bij. Een bot kan altijd splinteren, natuurlijk verschilt dit wel per product. Als een kauwstaaf heel klein wordt hebben honden de neiging om het laatste stukje in één keer op te eten. Het is dan ook verstandig om het laatste kleine stukje weg te gooien om een mogelijke verstikking te voorkomen.

Waarom kauwt een hond graag?

Honden hebben nou eenmaal de neiging om overal op te kauwen. Doordat een hond bijt maken de hersenen endorfine aan, dit zorgt ervoor dat een hond rustig wordt en het eventuele stress verminderd. Het kan ook voor een deel gewoonte zijn om ergens op te kauwen.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste leren hondenriem

Top 15 keer de beste leren hondenriem

Volgende artikel
pomsky

Pomsky

Gerelateerde artikelen