Top 10 keer het beste hondenluik

beste hondenluik

Een hondenluik is een opening voor jouw hond, zodat hij zelf naar buiten kan wanneer hij of zij dat wil. Deze zie je vaak als luik of als een normale deur. In dit artikel ga ik je alles vertellen over het beste hondenluik, en welke je het beste kunt kopen.

Tijdens ons onderzoek naar het beste hondenluik kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste hondenluik

Onze vijf favoriete hondenluiken

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze luiken voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Petsafe 660 Hondenluik

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de Petsafe 660 die is ontworpen voor grote honden. Dit product wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 24 reviews op Bol.com.

Dit luik is geschikt voor middel- tot grote honden tot 100 kilo met een schouderbreedte tot 35 centimeter. Het is een stevig luik die gemaakt is van een aluminium frame die dankzij het paneel volledig af te sluiten is.

Staywell 640 Hondenluik

De tweede plaats is voor het hondenluik van Staywell. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 35 reviews op Bol.com. Dit luik is geschikt voor honden tot ongeveer 50 kilo, en een schouderbreedte tot 25 centimeter.

Dit hondenluik heeft als voordeel dat het goed op z’n plaats terug valt, en deze wordt vergrendeld door middel van diverse magneten. Zoek je een luik dat nog beter afsluit? Dan is onze derde favoriet wellicht iets voor jouw!

Petsafe Hondenluik 775

Het derde product is ook van Petsafe en is speciaal ontworpen om perfect aan te sluiten op donkere en bruine deuren. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis 9 reviews op Bol.com. Het leuke van dit hondenluik is dat deze aan beide kanten gebruikt kan worden.

De hond kan dus van binnen naar buiten, en andersom! Dit model is goedkoper dan de bovenstaande, dit omdat deze gemaakt is van plastic. De prijs is dan wel weer zeer gunstig!

Petsafe 760 Hondenluik

Het goedkoopste hondenluik van Petsafe is het model 760. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 41 reviews op Bol.com. Het is dan ook één van de hardlopers! Deze deur is geschikt voor alle honden tot ongeveer 45 kilo.

Ook dit hondenluik kan van binnen naar buiten, en andersom gebruikt worden. Als je het luik niet gebruikt dan kan je de gemakkelijk afsluiten via het sluitingspaneel.

Trixie 2-Weg Hondenluik Wit

We sluiten onze top vijf favorieten af met het hondenluik van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Dit luik is geschikt voor de middelgrote honden met een maximale schouderbreedte van 20 centimeter.

De klep is van voorzien van een geluidsarme sluiting, dit heeft als voordeel dat je niet ieder keer een geluidje hoort wanneer jouw hond door het luik gaat. Ook is deze volledig af te sluiten met het bijgeleverde metalen paneel.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenluiken een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over het honden luik, lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 112 verschillende soorten luiken!

Veelgestelde vragen

Hoe laat ik de hond aan het hondenluik wennen?

Je kan de hond het beste laten wennen aan het hondenluik door hem er eerst aan te laten snuffelen. Als hij er doorgeen gaat dan beloon je hem met een lekkere hondensnack. Herhaal dit totdat hij er zelf zonder problemen doorheen gaat!

Wat zijn de voordelen van een hondenluik?

Het grootte voordeel van een hondenluik is dat de hond zelf naar binnen- en buiten kan gaan wanneer hij of zij dat wil. Hij kan dan bijvoorbeeld buiten plassen als de hond nodig moet. Je geeft daarnaast de hond meer ruimte en vrijheid!

Hoe plaats ik het hondenluik?

Bij alle hondenluiken wordt een handleiding meegeleverd waarin precies staat hoe je deze moet bevestigen. Daarnaast moet je rekening houden met de hoogte waar je het luik plaatst. Gemiddeld moet je een hondenluik bij kleine honden 35 centimeter boven de grond plaatsen. Bij middelgrote honden 45 centimeter, en bij grote honden 65 centimeter.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste hondenlampje

Top 15 keer de beste hondenlampjes

Volgende artikel
beste waakbord

Top 10 keer de beste waakborden

Gerelateerde artikelen