Top 10 keer de beste hondenpuzzel

beste hondenpuzzel

Een hondenpuzzel stimuleert jouw hond om z’n koppie te gebruiken, het is een mentale uitdaging met een lekkere hondensnack als beloning. De meeste honden kunnen er ook vermoeid door raken, het is dan ook een ideaal product voor honden die veel energie hebben en deze kwijt moeten.

Een hondenpuzzel is niet hetzelfde als een snuffelmat voor honden of een denkspel, waar deze wel eens mee verward wordt. In dit artikel vertel ik je graag alles over hondenpuzzels!

In dit artikel vertel ik je graag welke hondenpuzzel je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenpuzzel kijken we standaard naar verschillende punten. In een vorig artikel ben ik uitgebreid ingegaan op bijvoorbeeld een snuffelmat en de beste denkspelletjes. Dit product is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde! Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenpuzzel beoordelen.

Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste hondenpuzzel

Onze vijf favoriete hondenpuzzels

Ik hoop dat je na het zien de de bovenstaande hondenpuzzels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat nog niet zo is dan kan je hieronder onze vijf favoriete honden puzzels bekijken. Deze raad ik je aan op basis van mijn persoonlijke ervaring, of op basis van reviews van anderen die de puzzel daadwerkelijk gebruiken. Deze producten hebben zichzelf inmiddels al ruimschoots bewezen!

Beeztees Seeky Hondenpuzzel

Op de eerste plaats staat de hondenpuzzel van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. In deze leuke puzzel kan je op twee manieren hondensnoepjes verstoppen, onder één van de pionnen of onder het schuifbare klepje.

Dit product is geschikt voor honden die voor het eerst een puzzel gaan doen, hij is te gemakkelijk voor honden die regelmatig een puzzel doen, dan zou hij of zij deze direct doorhebben. De puzzel blijft goed op de grond staan dankzij de zuignopjes aan de onderkant. Na het puzzelen kan je ‘m makkelijk schoonmaken onder de kraan!

Trixie Dog Activity Poker Box

Het tweede product in onze top vijf is de Poker Box van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste hondenpuzzels op dit moment! Je kunt hier op vijf verschillende manieren snoepjes verstoppen.

Op die manier kan jij het makkelijk- en moeilijk maken voor jouw hond. Zo moet de hond bijvoorbeeld op een pedaaltje duwen en een hendel verschuiven om toegang te krijgen tot de beloning.

Dit is echt een hele leuke hondenpuzzel! Net zoals het eerste product staat deze op rubberen voetjes, zodat de puzzel tijdens het spelen niet zoveel verschuift. Ook zit er een leuk boekje bij met verschillende tips en tricks om het voor jouw hond iedere keer weer uitdagend te maken!

PetPetrol Honden Puzzel

Op de derde plaats in onze top vijf staat de hondenpuzzel van PetPetrol. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit product bevat 8 verschillende schuifvakken met 14 gaatjes waar je kleine snoepjes in kunt doen. Deze honden puzzel is geschikt voor alle soorten honden.

Het leuke van dit product is dat het geen losse onderdelen bevat, het is dus makkelijker om even te pakken om te spelen, en de hond kan niet per ongeluk een onderdeel doorslikken. Het schoonmaken is ook makkelijk, na gebruik kan je ‘m onder de kraan afspoelen en afdrogen! Als je er meerdere in één keer koopt krijg je ook nog een leuke stapelkorting, ideaal!

Falmingo Hondenpuzzel Brain Train Hera

Het vierde product in onze top vijf is de hondenpuzzel van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit product is gemaakt van hout en bevat verschillende gaatjes waar je snoepjes in kunt verstoppen.

Vervolgens schuif je het zwarte dekseltje er overheen, tijd om te puzzelen! Net zoals het eerste product is deze puzzel geschikt voor honden die net beginnen met puzzelen. Voor de ervaren puzzelaar is deze té gemakkelijk.

Outward Hound Hondenpuzzel

We sluiten onze top vijf af met de Outward Hound hondenpuzzel. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Deze puzzel is geschikt voor honden die al enige ervaring hebben met puzzelen! Dit product heeft een moeilijkheidsgraad van 3 en is ontworpen voor honden die vaker puzzelen.

Je kunt de snoepjes verstoppen onder de kokers, als jouw hond deze kokers de goede kant op schuift, dan komt het snoepje tevoorschijn! Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde kokers te blokkeren, zo maak je het nog net iets uitdagender voor jouw hond!

Ik hoop dat je na het zien van onze favoriete hondenpuzzels en een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar hebben ze de keuze uit 87 verschillende hondenpuzzels!

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenpuzzel?

Een hondenpuzzel is, zoals de naam al verklapt, een puzzel voor honden. Deze producten stimuleren het denkvermogen van de hond. Jouw hond moet namelijk z’n best doen om het hondensnoepje te krijgen. Zo moet hij iets optillen, indrukken, draaien of verschuiven. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgradaties.

Wat zijn de voordelen van een hondenpuzzel?

Dankzij de hondenpuzzel zorg je voor mentale stimulatie bij de hond. Hij moet nadenken hoe hij bij het snoepje komt. Ook kan je zijn of haar hondenvoer in zo’n puzzel verstoppen om te voorkomen dat de hond gaat schrokken.

Wordt mijn hond moe van een hondenpuzzel?

Het korte antwoord is, jazeker kan dat! Doordat je ze stimuleert om na te denken worden ze moe. Het kost namelijk vrij veel concentratie. Je kan een puzzel voor honden vergelijken met denksport voor mensen.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste puppy voer

Top 15 keer het beste puppy voer

Volgende artikel
letselschade hondenbeet

Letselschade door een hondenbeet

Gerelateerde artikelen