Top 10 keer de beste hondentandpasta

beste hondentandpasta

Hondentandpasta is een product dat iedere hondeneigenaar in huis moet hebben om het gebit van de hond te verzorgen. Gebitsverzorging is één van de belangrijkste dingen die bij de verzorging van een hond horen, dit omdat tandvleesproblemen het meeste voorkomen bij honden.

Met name bij oudere honden! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste honden tandpasta! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! In vorige artikelen heb ik vergelijkbare producten getest zoals mondwater en tandenborstels speciaal voor honden. De tandpasta voor honden sluit hier perfect op aan!

Tijdens onze zoektocht naar de beste tandpasta voor honden kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en tegens van bepaalde producten in de beoordelingen van anderen. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentandpasta

Onze vijf favoriete honden tandpasta’s

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande honden tandpasta’s een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Petosan Tandpasta met Kip smaak

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondentandpasta van Petosan. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit product werkt op basis van enzymen die de vorming van tandsteen en tandplak voorkomen.

Het leuke van deze honden tandpasta is de smaak, jouw hond zal dit geweldig vinden! Dit product bevat 70 gram tandpasta, voldoende om een tijdje mee voorruit te kunnen.

OxyFresh Pet tandpasta voor honden

Het tweede product is van OxyFresh. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste hondentandpasta’s van dit moment, en dat is niet voor niets!

De werkzame stof in deze tandpasta is zink en een actieve zuurstof. Beide ingrediënten zorgen ervoor dat jouw hond een frissere adem krijgt en dat de bacteriën worden gedood. De tube tandpasta heeft een inhoud van 113 gram, hier kan je dus wel een tijdje mee doen!

Beaphar Tandpasta

Op de derde plaats staat de hondentandpasta van Beaphar. Deze wordt beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit merk staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten, de tandpasta is hierbij geen uitzondering. Het leuke van deze tandpasta is de leversmaak die de meeste honden heel lekker vinden!

De tube bevat 100 gram tandpasta, genoeg om een tijdje mee voorruit te kunnen! Je kan deze tandpasta ook kopen in combinatie met een prettige tandenborstel, de prijs is lager, maar je krijgt 60 gram tandpasta in plaats van 100 gram.

Dentisept tandpasta

Het vierde product is van Dentisept. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Deze tandpasta voor honden heeft een iets andere werking dan de bovenstaande producten. De tandpasta kleeft namelijk aan het gebit waardoor het de vorming van tandplak tegengaat.

Het nadeel van deze tandpasta is de inhoud van 20 gram, dat is niet zoveel. Ook kan deze tandpasta helpen bij het herstel van bijvoorbeeld ontstoken tandvlees of een ontsteking van de huid als de hond last heeft van huidplooien.

Trixie tandpasta met vleessmaak

We sluiten onze top vijf af met de hondentandpasta van Trixie. Deze heeft op dit moment nog geen beoordelingen, dit omdat het één van de nieuwe producten is.

Ben jij de eerste die deze tandpasta test? Het leuke van deze tandpasta is de rundvleessmaak, de meeste honden vinden het dan ook één groot feest als je zijn gebit wil poetsen! De tube heeft een inhoud van 100 gram, zodat je er een tijdje mee voorruit kunt.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 68 verschillende honden tandpasta’s!

hondentandpasta

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondentandpasta moet ik gebruiken?

De hoeveelheid hondentandpasta die je moet gebruiken hangt af van welk soort hond jij hebt. Voor een Rottweiler gebruik je meer dan voor een Chihuahua. Doe het deels op gevoel, en ook op de verpakking of bij de product omschrijving staat hoeveel je moet gebruiken.

Kan ik ook mensentandpasta gebruiken voor een hond?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, dit is niet geschikt voor het hondengebit. Er zitten namelijk veel andere ingrediënten in die schadelijk kunnen zijn. Doe dit niet! Gebruik altijd speciale hondentandpasta.

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Als je voor het eerste de tanden van jouw hond gaat poetsen dan kan het zijn dat je dit best spannend vindt. Begin bij de hoektanden, daarna de kiezen achterin de bek. Tot slot poets je de bovenkaak en de buitenkant. Daar gaat namelijk het vaakst tandsteen en tandplak zitten. Als je merkt dat jouw hond het spannend vindt bouw je het rustig op, en beloon je de hond ondertussen!

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste honden mondwater

Top 10 keer het beste honden mondwater

Volgende artikel
beste honden beloningstasje

Top 15 keer het beste honden beloningstasje

Gerelateerde artikelen