Hondenvoerbak:Top 15 keer de beste

hondenvoerbak kopen

Nog voordat je een pup mee naar huis neemt zijn er een aantal producten die je in huis moet hebben. Een hondenvoerbak is hier een voorbeeld van. De hondenvoerbak is een essentieel artikel waar je het voer voor je hond in kunt doen.

Zorg ervoor dat de hoogte van de hond in verhouding is met de hoogte van de hondenvoerbak, het is namelijk niet goed voor een hond om te ver te moeten bukken om te eten. Eet je hond te snel? Dan zijn er speciale anti schrokbakken verkrijgbaar, ideaal!

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over hondenvoerbakken. Wat maakt een hondenvoerbak zo speciaal, waar moet je rekening mee houden en welke verschillende soorten zijn er verkrijgbaar?

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar hondenvoerbakken en vertellen je er graag alles over. Veel plezier met het lezen, en mocht je na afloop nog met vragen zitten, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina!

Bij het adviseren van bepaalde honden producten doen we vooraf grondig onderzoek. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding en de voor- en nadelen van producten. Wij baseren onze uiteindelijke mening op onze persoonlijke ervaring, beoordelingen van anderen en hoe populair bepaalde hondenvoerbakken zijn.

Zo zijn wij ervan overtuigd om je te voorzien van het beste advies! Let op: Er zijn vaak meerdere maten en kleuren beschikbaar. Klik op “controleren op prijs” om naar het specifieke product te gaan.

De beste hondenvoerbak

Onze vijf favoriete hondenvoerbakken

Hopelijk heb je na het bekijken van de bovenstaande hondenvoer bakken al een goede keuze kunnen maken, als dat nog niet zo is kun je hieronder onze vijf favoriete producten bekijken. Allemaal gebaseerd op onze eigen of op de mening van andere hondenliefhebbers. Zo kun je gemakkelijk een voerbak kiezen die zichzelf al heeft bewezen!

Beeztees voerbak set van Siliconen

Ons eerste product in deze top vijf is de Beeztees voerbak die gemaakt is van siliconen. Deze voerbak krijgt een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van meer dan 40 reviews op Bol.com. De set bestaat uit twee uitneembare RVS bakken (eentje voor het water, de ander voor het voer), in een siliconen houder.

Er zit een anti-mors rand om de voerbakken heen dat ervoor zorgt dat het meeste niet op de vloer terecht komt. De RVS voerbakken en het siliconen gedeelte kunnen zonder problemen de vaatwasser in.

Gebr. De Boon Voerbak Kunststof

Het tweede product is een hondenvoerbak voorzien van een standaard. Deze krijgt een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 42 reviews op Bol.com. Wanneer je dit product aanschaft krijg je twee mooie RVS voerbakken inclusief een stevige standaard.

De standaard is voorzien van antislip zodat deze op z’n plaats blijft staan. Het mooie van een voerbak op een standaard is dat deze in hoogte verstelbaar is. Zo kan je deze voerbak met de hond mee laten groeien, super handig!

Kyjen Voerbak Kunststof antischrok

Op de derde plaats vinden we een antischrok voerbak van Kyjen. Deze voerbak wordt gewaardeerd met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 33 reviews. Als je een hond hebt die schrokt zou je een voerbak als deze kunnen overwegen. Het is namelijk ongezond voor een hond om té snel voer binnen te krijgen.

Deze voerbak is ontworpen om schrokken tegen te gaan en de spijsvertering van jouw hond te verbeteren. De onderkant is voorzien van antislip zodat deze voerbak op z’n plaats blijft tijdens het eten.

Designed by Lotte voerbak Hout

Op zoek naar een voerbak van hoge kwaliteit? De luxe hondenvoerbak van Designed by Lotte staat op plek vier. Dit product krijgt een 3,6 van van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze hondenvoer bak is geschikt voor honden die uitgegroeid zijn en toe zijn aan een voerbak voor de langere tijd.

De set bestaat uit een metalen frame met mango hout en twee RVS voerbakken. Hij is 48 centimeter lang, 22 centimeter breed en 18 centimeter hoog en maakt ‘m daarmee geschikt voor kleine en middelgrote honden. De bakjes zijn vaatwasser bestendig, handig!

S.old voerbak Bamboe/Keramiek antislip

Tot slot hoort de hondenvoerbak van S.old thuis in onze top vijf! Deze voerbak krijgt een 4,7 van de maximaal 5 sterren op Bol.com op basis van 37 reviews. De set bestaat uit een voer- en drinkbak en is verkrijgbaar in een mat groene of witte kleur.

De voerbakken zijn van keramiek en blijven op hun plaats dankzij een mooie bamboehouten standaard. De set is 33 centimeter lang, 17 centimeter breed en 9 centimeter hoog, waardoor deze set geschikt is voor kleine en middelgrote honden.

Ben je nog geen hondenvoerbak tegengekomen die je graag wilt aanschaffen? Bekijk dan de collectie hondenvoerbakken op Bol.com waar je de keuze hebt uit meer dan 2.600 verschillende hondenvoerbakken!

honden voerbak kopen

Waarom zou je een hondenvoerbak kopen?

Je weet nu welke hondenvoerbakken tot onze favoriete producten horen. Maar waarom moet je speciaal een hondenvoerbak aanschaffen? Een voerbak voor je hond is één van de allereerste producten die je in huis moet hebben voordat je een hond in huis haalt.

Er zijn letterlijk duizenden soorten hondenvoerbakken waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. De belangrijkste reden waarom je een hondenvoerbak moet aanschaffen is dat het de juiste manier is om je hond zijn of haar hondenvoer te geven. Dat is alles, maar wat is een hondenvoerbak precies? Dat lees je in de alinea hieronder!

Wat is een honden voerbak?

Inmiddels heb je een goed beeld van bepaalde hondenvoerbakken, wil je er nog meer over weten? Blijf dan vooral lezen. Zoals hierboven beschreven, een voerbak die speciaal is ontworpen voor jouw hond is essentieel. Zo voorkom je dat hij klachten krijgt, of na het eten begint met overgeven. Dit artikel kent honderden vormen en maten.

Het is dan ook verstandig om vooraf goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Zo heeft een kleine hond een kleinere voerbak nodig, en kan deze lager bij de grond staan. Bij een grotere hond is het juist belangrijk dat de voerbak op de juiste hoogte staat, en dat de bak groter is.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je op het punt staat een nieuwe voerbak aan te schaffen voor jouw hond is het van belang dat je precies weet wat jij of jouw hond nodig heeft. Zo moet je er rekening mee houden dat je geen dure voerbak koopt voor een Labrador puppy, daar heeft hij binnen enkele weken al niets meer aan.

Een hondenvoerbak dat meegroeit met de hond is idealer. Ook zitten er soms functies op voerbakken die jij totaal overbodig vindt, laat deze dan ook achterwege!

De grootte van het product

Voordat je een voerbak koopt voor je hond moet je kijken naar het formaat van de bak. Past deze nu of in de toekomst? Denk hierbij aan zowel de inhoud als de omtrek van de bak. Voor een kleine chihuahua is een klein bakje voldoende, heb je een Deense Dog dan kijk je naar een ander formaat voerbak.

De in hoogte verstelbare voerbakken zijn mijn persoonlijke favoriet. Wij hebben thuis twee middelgrote honden en we hebben 3 setjes in hoogte verstelbare voerbakken.

Is het voorzien van antislip?

Over antislip kunnen we kort zijn, zorg ervoor dat de voerbak voor je hond voorzien is van antislip en/of rubbers die schuiven tegengaan. Niets is hinderlijker dan een voerbak die het gehele huis doorgaat, in combinatie met het bijpassende geluid. Je weet misschien wel wat ik bedoel. Voor zowel de hond als voor jou is het goed om een stevige hondenvoerbak te hebben.

Het materiaal

Je hebt kunnen lezen dat er gebruikt wordt gemaakt van diverse materialen. Zo zijn er voerbakken van metaal, keramiek en zelfs kunststof. Verreweg de meest voorkomende materialen zijn RVS. Het voordeel hiervan is dat het een lange levensduur heeft, en dat het in de vaatwasser kan.

Een hondenvoer bak van keramiek is zwaarder waardoor deze makkelijker op de grond blijft staan, maar het gaat wel eerder stuk dan een voerbak van RVS.

Verschillende soorten

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat de producten zeer divers zijn. Houd er rekening mee wanneer je op zoek bent naar een nieuwe voerbak voor je hond dat je er eentje koopt die gemaakt is van duurzame materialen. Zo hebben jullie langer plezier van de voerbak!

In allerlei kleuren verkrijgbaar

Er zijn mensen die producten voor hun huisdier graag in een bepaalde kleur willen hebben. Het kan ook zijn dat je een hondenvoerbak wilt hebben die precies bij het interieur past, sommige kleuren staan net wat leuker bij elkaar dan anderen. Zo hebben wij een eikenhouten vloer, grijs- en donkere groene tinten in huis. Een houten voerbak zou in ons geval niet misstaan.

De meningen van anderen

Tijdens het zoeken naar de beste hondenvoerbak houden wij graag rekening met de mening en beoordeling van anderen. Zij hebben het product immers zelf ook, en kunnen, beter dan de fabrikant een eerlijke mening geven.

Bekijk daarom altijd vooraf of een product reviews heeft, en of deze overwegend positief zijn. Een hondenvoerbak die alleen maar negatieve beoordelingen krijgt kan je beter niet aanschaffen.

De prijs van de hondenvoer bak

Tot slot is de prijs een bepalende factor. Ik ben van mening dat je beter een iets duurdere voerbak aan kunt schaffen die lang mee gaat. Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je uiteindelijk ook geld. Je hoeft namelijk niet telkens een nieuwe voerbak voor je hond aan te schaffen.

Een voerbak van € 5,- zou ik persoonlijk links laten liggen. Dit is trouwens het bedrag waar de prijzen van hondenvoerbakken meestal beginnen. Het kan oplopen tot wel € 160,-! Mijn mening, blijf ergens tussenin.

hondenvoerbak beste

Welke soorten voerbakken bestaan er?

In dit artikel ben je diverse voerbakken tegengekomen. De wereld van de voerbak voor honden bestaat uit duizenden soorten, en dan vaak ook nog in meerdere maten beschikbaar.

Onvoorstelbaar hé? Gelukkig zijn al deze voerbakken in te delen in sub categorieën. Dat maakt de keuze een stuk gemakkelijker, zo kom je sneller tot een voerbak dat wél past.

Anti-schrok

Zoals de naam al doet vermoeden is deze voerbak speciaal voor honden die hun eten in rap tempo naar binnen werken. Dit is ongezond en zou dit een overweging kunnen zijn om te kiezen voor dit soort voerbakken. Als je meer wilt weten over de anti schrokbak kan je dat artikel hier teruglezen. Bekijk het onderstaande filmpje hoe rustig een hond uit deze schrokbak eet!

YouTube video

Dubbele

De dubbele voerbak bestaat vaak uit een standaard of frame met daarop twee bakken. Eentje voor water, en eentje voor hondenvoer.

Voerbak op standaard

Mijn persoonlijke favoriet is de voerbak op een standaard. Dit type voerbak kan je aanschaffen als je een pup in huis krijgt, en kan hij of zij er op latere leeftijd nog steeds goed uit eten en drinken. De bakken staan niet op de grond zodat jouw hond niet zover hoeft te bukken om bij z’n eten of drinken te komen.

Automatisch

Tegenwoordig kom je dit type steeds vaker tegen. Een voerbak die automatisch het bakje vol laat lopen met voer, op vaste tijdstippen.

Welk hondenvoer kan je gebruiken?

Wellicht heb je inmiddels een goed beeld van het soort voerbak dat geschikt is voor jouw hond, maar welk voer doe je in de voerbak? Kort gezegd kun je alle voer kwijt in een honden voerbak. Eet hij droge brokjes? Nat voer of vers vlees? Het is allemaal geen probleem.

Het product schoonmaken

De vraag hoe vaak je de voer- en waterbakken van jouw hond moet wassen, heeft veel hondeneigenaren verbijsterd. Er is echter een wetenschappelijk antwoord op deze vraag. Naast de wetenschap zijn er enkele andere factoren die van invloed zijn op hoe vaak je de voerbakken van de hond moet wassen.

Hoewel de meeste honden hun voerbak schoon likken, herbergt het microscopisch kleine residu dat achterblijft meerdere soorten bacteriën, waaronder Salmonella en E. Coli . Als jouw hond droogvoer eet, moeten de voerbakken eenmaal per dag worden gewassen, na de laatste maaltijd van de nacht.

Het schoonmaken van de voerbak is essentieel. Het regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden, en dat komt de gezondheid van jouw hond ten goede. Dit geldt overigens voor ieder honden product dat in aanraking komt met de bek van de hond.

Ook wil je dat de hond schoon water kan drinken, daar heb je ook drinkfontein voor honden voor. In dit artikel zijn we hier uitgebreid op in gegaan en delen we onze favorieten! Het schoonmaken van een honden voerbak is gemakkelijk, al verschilt het wel per type voerbak je hebt.

Vrijwel iedere voerbak kan je met de hand afwassen, bakken van RVS kan je ook schoonmaken in de vaatwasser. Een voerbak schoonmaken kan je het beste met de hand doen. Simpelweg met een beetje warm water en afwasmiddel. Zorg er wel voor dat er geen afwasmiddel blijft zitten!

hondenvoerbak kopen

De juiste hoogte instellen

Als laatste nog even kort over de hoogte van de voerbak voor je hond. Ik heb het in dit artikel al eerder benoemd, de hoogte is belangrijk voor de gezondheid van jouw hond. Er is een eenvoudig trucje dat je kunt toepassen om de juiste hoogte voor de voerbak vast te stellen.

Deze kun je bepalen door de afstand tussen de vloer en de borst van je hond op te meten. Met een verstelbare voerbak kan je de hoogte dus precies goed instellen. Zo voorkom je dat de hond te ver moet bukken voor z’n voedsel, en zo kan overgeven.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik een hondenvoerbak schoonmaken?

Om bacteriën tegen te gaan is het aan te raden om de hondenvoerbak dagelijks schoon te maken. Gelukkig is dit heel makkelijk, de hondenvoerbak kan je gewoon afwassen onder de hete kraan met een beetje afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven en maak de bak schoon. Klaar voor gebruik!

Waarom is een hondenvoerbak een essentieel product?

Iedere hond heeft een bakje nodig waar hij of zij hondenvoer uit kan eten. Vaak is het één van de eerste dingen die je aanschaft. Als je de juiste voerbak kiest dan kan dit op termijn tevens problemen voorkomen, en zorg je ervoor dat jouw hond op gewicht blijft!

Kan ik ook één bak gebruiken voor water- en voeding?

Het is niet aan te raden om één bak te kopen en deze voor zowel hondenvoeding als water te gebruiken. Zo komt er namelijk telkens water op de hondenbrokken terecht, met als gevolg dat deze kunnen beschimmelen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een goede voerbak voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
hondenkam kopen

Hondenkam: Top 10 keer de beste

Volgende artikel
ierse setter

Top 15 rustige hondenrassen