Bichon Frisé

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De precieze afkomst van de Bichon Frisé is niet bekend, hij zou in de 15de eeuw zijn ontstaan door de kruising van Maltezer met kleine poedels, maar hij is ook verwant met bijvoorbeeld de Bolognezer of het Leeuwhondje.

In de 16de eeuw werd dit hondje populair bij het Franse hof en dat bleef eeuwenlang zo. Na de Revolutie werd hij ook vaak gebruikt als circushondje. In 1933 werd de officiële ras standaard opgesteld.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstFrankrijk
GroepGezelschapshonden
HoogteSchofthoogte tot 30 cm
GewichtGemiddeld 3-6 kg
KleurZuiver wit met vaalgeel, crême of abrikooskleurige schakeringen.

Karakter van de Bichon Frisé

De Bichon Frisé is een moedig, levendig hondje en is dol op spelen. Het is van nature uit een sociaal hondje, een echte gezinshond die het goed kan vinden met kinderen.

Het is een intelligent hondje, weet en leert snel wat er van hem verwacht wordt. Ze zijn vriendelijk en makkelijk op te voeden, geschikt voor eigenaars die nog niet veel ervaring hebben.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden snuffelmat

Product advies

Verzorging van de Bichon Frisé

De fijne, zijdeachtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Poedel, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moeten wegknippen.

De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknippen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie