Bijtmouw hond kopen? Alle bijtmouwen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste bijtmouw? Dit is één van de producten die worden gebruikt tijdens pakwerk bij bijvoorbeeld de training van politiehonden. Maar de kans is groot dat jij een bijtmouw zoekt voor recreatief gebruik! Dit is een hondensport waar onze hond gek op is, en natuurlijk vinden wij het ook leuk. In dit artikel vertel ik je alles over de beste bijtmouw!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over de bijtmouw, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste bijt mouw kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste bijtmouw

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? In de volgende alinea’s leg ik je graag uit hoe je deze producten gebruikt!

Als je nog geen geschikt model hebt kunnen vinden neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar hebben ze op dit moment 21 verschillende soorten bijtmouwen! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

Wat is een bijtmouw?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een idee waar de bijtmouw voor gebruikt wordt. Als dat nog niet zo is, of je wilt gewoon meer informatie weten, lees dan snel verder! Een bijtmouw is één van de producten die tijdens het pakwerk worden gebruikt waar de hond in kan bijten. Dit zonder de persoon die de bijt mouw om heeft te verwonden! De hond kan zo hard bijten als hij kan, en dat is een onderdeel van de training.

Pakwerk is een actieve hondensport waarbij de hond de pakwerker, dit is diegene die de bijt mouw om heeft, moet opsporen. Daarna moet de hond aanblaffen en ervoor zorgen dat hij niet wegloopt.

De hond mag bijten op het moment dat de pakwerker wegrent en probeert te ontsnappen, of wanneer de baas van de hond aan wordt gevallen, of de hond zelf aangevallen wordt. Veel mensen denken dat de hond agressief wordt van pakwerk, dat is niet juist! Onze hond doet pakwerk, en voor haar is het niet meer dan een leuk spelletje.

bijtmouw

Waarom zou je een bijtmouw kopen?

Je weet nu wat een bijtmouw is, en welke tot onze favorieten behoren. Vervolgens is het goed om naar de redenen te kijken waarom je er eentje zou moeten kopen! Wij hebben een aantal van deze redenen voor je op een rijtje gezet!

Je hebt er eentje nodig voor de hondentraining

De belangrijkste reden waarom je een bijtmouw nodig hebt is om te gebruiken tijdens de training. Wil je pakwerk gaan doen dan heb je dit product nodig.

Er zijn een aantal verschillende modellen verkrijgbaar zoals je hierboven kan zien, er zijn ook webwinkels die zich specifiek op dit onderdeel richten. De prijs van deze producten is dan wat hoger, daar kom ik later nog even op terug. Bekijk het filmpje hieronder hoe een bijtmouw gebruikt wordt tijdens een hondentraining.

Het beschermt jouw tegen de hondenbeet

Dé reden waarom de pakwerker een bijtmouw om heeft is om zichzelf tegen de harde beet van de hond te beschermen. Zeker als een hond meer ervaring heeft in het pakwerken ben je heel blij dat je een bijtmouw aan hebt! De hond weet op een bepaald moment precies hoe hij moet bijten, en vooral waar. In de bijtmouw die daarvoor gemaakt is!

Er is een geschikt model voor iedere hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt model verkrijgbaar. Ze zijn er in kleinere varianten, en hele grote. Vanwege dit aanbod kan het lastig zijn om precies het juiste model te kopen, ik hoop dat ik je met dit artikel alvast in de goede richting heb geholpen!

Meer dan genoeg redenen te bedenken dus, maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt? In de alinea hieronder vertel ik je er graag meer over!

bijtmouw hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een nieuwe deken wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet.

Een bijtkussen of bijtmouw

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten welk type je wilt kopen, zo heb je de keuze tussen een bijt mouw en een bijtkussen. De bijtmouw draag je om je arm en kan je op verschillende manieren gebruiken.

Bijvoorbeeld als een soort beloning, maar zeker niet op dezelfde manier als het geven een een lekkere hondensnack. Onze hond loopt naderhand vrolijk rond met de bijtmouw met de staart hoog in de lucht. Zo van, kijk eens wat ik dat goed gedaan heb!

Verschillende soorten materiaal

Het tweede punt om rekening mee te houden is het soort materiaal. Dit zegt vaak veel over de kwaliteit van het product. De meeste bijtkussens en bijtmouwen zijn gemaakt van nylon, jute, leer of polyester.

Maar het kan ook een combinatie van deze materialen zijn. Honden die net met pakwerk beginnen bijten vaak in eerste instantie op een zachtere bijt mouw die gemaakt is van polyester of jute.

Hoe hard is de bijtmouw?

De hardheid van de bijtmouw of bijtkussen is ook een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Dit wordt vaak gerangschikt op nummer tussen de 1 en 4. Hierbij geldt dat 1 het zachtste is, en 4 het hardste is. Kies voor het laagste getal als je net begint met pakwerk met een pup, en het hardste model als jouw hond een ervaren bijter is!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste bijtmouw kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Bijt mouwen en bijtkussens die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van een bijtmouw

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen. De meeste mensen letten niet op een paar Euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een bijt mouw begint bij zo’n € 15,- en kunnen oplopen tot wel € 170,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

bijtmouw kopen

Veelgestelde vragen

Wat is een bijtmouw?

Een bijtmouw is één van de producten die tijdens het pakwerk worden gebruikt waar de hond in kan bijten. Dit zonder de persoon die de bijtmouw om heeft te verwonden!

Hoe kies is de juiste maat bijtmouw?

Als je op het punt staat een bijtmouw te kopen moet je rekening houden het de hardheid van de mouw, van welk materiaal deze gemaakt is en tot slot welke maat je moet kopen. Vrijwel iedere bijtmouw is geschikt en passen om de meeste armen. Er zijn ook bijtmouwen die op lengte gemaakt worden. Deze vind je alleen bij specialistische winkels.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een bijtmouw of bijtkussen hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie