Bloedhond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Bloedhond was reeds duizend jaar geleden bekend voor zijn uitstekende reukzin. Het was oorspronkelijk een Belgisch ras, hij werd in een klooster van St. Hubertus (de beschermheilige van de honden) gefokt en heeft hier zijn naam aan te danken, namelijk de. St. Hubertushond.

Vermoedelijk werd hij later door de Noormannen naar Groot-Brittannië gebracht waar hij veel gebruikt werd voor de jacht. De Bloodhond leverde immers zo´n goed werk en heeft zijn Engelse naam te danken aan de manier waarop hij speurt. Namelijk het volgen van het bloedspoor van geschoten wild.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstBelgië
GroepLopende honden
HoogteReuen: 63-70 cm; teven: 58-62 cm schofthoogte
Gewicht36-50 kg
KleurZwart en roestbruin; bruin en vaal rood; een witte vlek op borst, voeten en staartpunt zijn toegestaan.

Karakter van de Bloedhond

De Bloedhond is zeker de beroemdste speurhond ter wereld, geen enkele andere hond heeft een betere neus. Meestal wordt hij nog als werkhond gebruikt voor de jacht of het opsporen van mensen in nood. Maar hij is ook een aangename gezelschapshond die gemakkelijk en rustig is in omgang binnenshuis.

Lees ook: Top 10 keer de beste hondenpuzzel

Product advies

Deze hond is heel lief voor de kinderen en te vriendelijk om een waakhond te zijn, maar de meeste mensen worden afgeschrikt door zijn grote gestalte. Het is een gevoelige hond die een zachte doch consequente opvoeding nodig heeft vanaf het eerste moment. Want eens het een grote loebas is krijg je slechte gewoontes niet zomaar afgeleerd.

Om de persoonlijkheid van de Bloedhond te begrijpen, moet u weten dat deze hond een jachthond is en in hart en nieren toekijkt. Daarom hebben ze veel beweging nodig en werken ze graag aan hun neus.

Dit maakt hem een ​​moeilijke hond om los te laten, want zodra hij de geur ruikt, is zijn interesse gewekt en begint hij op schattenjacht. Het is zeker geen weggelopen hond, maar hij wil gewoon bijna dwangmatig interessante geuren volgen.

Terwijl hij obsessief deze geursporen probeert te vinden, kan hij de aandacht van zijn eigenaar volledig verliezen. Het feit dat deze hond niet zo goed kan horen, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van zijn andere zintuigen, vergemakkelijkt zijn zoektocht niet. Hoe dan ook, weet dat hij je misschien gewoon negeert als hij daar zin in heeft. En soms is het heel duidelijk dat hij je niet wil horen en niet naar je wil kijken.

Het geblaf is ook niet echt aanwezig in het karakter van Bloodhound. Ook beginnen veel honden te blaffen wanneer ze een geur detecteren, maar Bloedhonden hebben meer kans om te janken en te huilen.

Uiteindelijk kan de Bloedhond een uitstekende gezinshond zijn. Bloedhonden houden van genegenheid en knuffelen en vinden het leuk om deel uit te maken van een roedel. Wees niet bang voor de hond van 50 kg op zijn knieën en een deel van het kwijl van de hond.

Kan de Bloedhond overweg met kinderen?

Bloedhonden kunnen moeilijk overweg met kleine huisdieren, maar Bloedhonden kunnen heel goed overweg met andere honden. Het heeft eigenlijk ook een beetje een bloedhond-persoonlijkheid: het is echt een hond die graag in een groep zit. Je merkt het ook als de ene Bloedhond de geur van een andere Bloedhond opmerkt. Van grote afstand hoor je ze tegen elkaar janken.

De Bloedhond is redelijk goed met kinderen en kleine honden. Hij is dus erg tolerant. Hierdoor kunnen zelfs kleine rassen deze grote borsten soms temmen.

Verzorging van de Bloedhond

De Bloedhond heeft een korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is met een borstelbeurt. De afhangende oren verdienen dan weer wel extra aandacht, zij moeten goed schoon gehouden worden om oorontstekingen tegen te gaan.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie