Border Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Border Terriër werd in 1800 in de Border, het grensgebied tussen Engeland en Schotland, gefokt. Daar werd hij gebruikt voor de jacht op de otter en de vos.

Hij was snel genoeg om mee te doen met de jacht te paard en ook zodanig compact gebouwd dat hij kon jagen in holen om er bv. vossen uit te drijven. In 1920 werd het ras officieel erkend.

Door de jaren heen is de Border Terriër niet erg veranderd en heeft hij zijn oorspronkelijke kenmerken nog goed behouden. Deze terriër met een kenmerkend gezicht als een otter is nu wel meer een huishond geworden.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepTerriërs
HoogteReuen: 33-40 cm; teven:28-35 cm
Gewicht6-7 kg
KleurPeper en zout, grijs en tan, tarwekleurig, rood en blauw

Karakter van de Border Terriër

De Border Terriër heeft een fel karakter. Hij is erg levendig en dapper en is nooit bang. Hij is heel lief en vriendelijk voor gezinsleden, maar ook voor onbekenden is hij aardig. Voor de kinderen is hij een fijne, onvermoeibare speelkameraad. Ook met andere huisdieren kan hij goed overweg, hoewel hij soms gewoon wat jaloers kan zijn.

Lees ook: Top 20 keer de beste denkspelletjes

Product advies

Het is belangrijk om hem vroeg te socialiseren. Hem niet alleen laten worden met kinderen en andere huisdieren, maar ook met lawaai en drukte. De Border Terriër is intelligent en leert snel wat er van hem verwacht wordt, maar het is een terriër en hij kan soms eigenwijs zijn. Hij gehoorzaamt dus niet elke keer zoals u het wil. Toch is hij zeker niet moeilijk op te voeden.

Verzorging van de Border Terriër

Het haar van de Border Terriër is ruw en heeft een dichte onder vacht. Indien hij regelmatig geborsteld wordt verliest hij weinig haar. Stop deze hond enkel in bad wanneer het nodig is want te veel baden verzacht de harde structuur van zijn vacht.

Twee tot drie keer per jaar moet hij een bezoekje brengen aan het trimsalon. Vergeet ook niet de algemene verzorging die voor elke hond geldt zoals het zuiver maken van de oren en het tijdig bijknippen van de nagels.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie