Boxador

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

De Boxador heeft verschillende namen. Hij is ook bekend als de Laboxers, Boxerlabs en Boxerdors. Er is geen specifieke rasnaam voor deze kruising tussen een Labrador Retriever en een Boxer, maar het is een populaire keuze onder hondenbezitters.

Deze hond wordt vaak geprezen om zijn unieke en stijlvolle uiterlijk. De populariteit van deze kruising neemt de laatste jaren enorm toe. De Boxador is een hele lieve hond.

Deze hond is een kruising tussen de rassen Labrador en Boxer. Dit zijn twee rassen die al heel lang bestaan. De Labrador Retriever is oorspronkelijk gefokt als werkhond, bedoeld om vissers te helpen. Tegenwoordig is het ook een echte hulphond.

Boxers werden gefokt als vechthonden, maar tegenwoordig worden ze meestal gebruikt als hulphond. Hoewel de Boxer oorspronkelijk werd gefokt als vechthond, heeft dit dier meestal een zachtaardig en vriendelijk karakter.

Een Boxador – Foto Patrick Lennon @Flickr.com

Uiterlijk van de Boxador

U weet misschien niet precies hoe de puppy’s eruit zullen zien als ze worden gekruist. De ene pup zal meer eigenschappen hebben van zijn vader, en de andere van zijn moeder. Welk ras je ook kiest, het zal zeker geen kleine hond zijn. Vergeet niet dat je

Ze hebben een hoogte van wel 62 cm hoog. Er zijn verschillende kleuren van de vacht van de hond, dus je zult er een kunnen vinden die bij je persoonlijkheid en je huis past. Denk aan kleuren die van elkaar verschillen.

Witte en gestroomde vachten komen echter ook veel voor bij deze honden. Ze hebben een korte vacht, maar ze zijn geen goede keuze voor mensen met huisdierallergieën. Het voordeel van een korte vacht is dat je er niet veel aan hoeft te doen† Periodiek borstelen is meestal meer dan voldoende.

Lees ook: Top 15 keer het beste hondenzwembad

Product advies

Karakter van de Boxador

Deze kruising is een aardig en vriendelijk dier. Het is ook een zeer energieke hond. Onthoud, dit is iets om in gedachten te houden. Je hond moet voldoende beweging krijgen. Als je voor langere tijd niet regelmatig met hem op pad kunt, kun je beter een andere hond kiezen. Als deze honden niet genoeg beweging krijgen, kan hij zich vervelen en zich destructief gedragen.

Het is een goed idee om in gedachten te houden dat deze honden mogelijk niet te lang alleen kan blijven. Er zijn Boxadors die verlatingsangst hebben. Als je ze voor en na goed uitput, kunnen ze wat langer alleen blijven. Maar als je veel van huis bent, is een boxador niet de beste keuze.

Zorg ervoor dat je je hond voldoende aandacht geeft, zodat hij zich geliefd en gewaardeerd voelt. Deze honden hebben dit nodig. Als hij goed is opgevoed, kan een Boxador goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Leer uw kinderen hoe ze met de hond moeten omgaan.

Trainen met een Boxador

Deze honden zijn erg slim. Het zou een goed idee zijn om hier iets mee te doen. Een goede training kan al helpen om iemands intelligentie op een goede manier in te zetten. Volg een cursus puppytraining of hondentraining in het algemeen. Het helpt je ook om beter met je hond te communiceren en daar leer je als baasje veel van. Om ervoor te zorgen dat jouw hond goed gesocialiseerd is, moet u ook tijd met andere honden doorbrengen.

Zorg er dus voor dat hij regelmatig andere mensen van alle leeftijden en typen ontmoet. Het leren kennen van andere huisdieren kan nuttig zijn voor de ontwikkeling van uw hond. Bouw deze socialisatie altijd op en beloon uw hond met iets bijzonders, zoals een koekje, knuffel of zijn favoriete speeltje.

Veelgestelde vragen

Hoe groot wordt een Boxador?

Een volwassen Boxador wordt ongeveer 65 centimeter hoog en kan tot 45 kilo wegen.

Hoe oud kan een Boxador worden?

Over het algemeen zijn het gezonde honden die weinig gezondheidsklachten kennen. De verwachte maximale leeftijd is ongeveer 12 tot 14 jaar.

Is een Boxador waaks?

Deze kruising lijkt sterk op de Labrador retriever, deze honden zijn van nature niet waaks. Dit kan je ze grotendeels wel aanleren.

Is een Boxador een goede gezinshond?

De Boxador wordt gezien als een geschikte familiehond. Ze zijn speels en vriendelijk en zullen niet snel agressief worden. Met alle liefde zullen ze hun speeltjes bij jou en de kinderen brengen om lekker te kunnen spelen. Deze hond is kindvriendelijk en houd van een lekker potje stoeien.

Door het lieve karakter van een Boxador kunnen ze last hebben van verlatingsangst. Deze honden hebben, net zoals de meeste, voldoende aandacht nodig en kan dus niet uren alleen gelaten worden. Voorkom dat deze hond zich gaat vervelen, want dan zal hij waarschijnlijk kauwen op je meubels en ander ongewenst gedrag vertonen.

Hoeveel beweging heeft een Boxador nodig?

De Boxador is een kruising tussen twee honden die veel energie hebben. Een Boxador heeft dus een flinke dosis beweging nodig. Met de Boxador haal je geen stille hond in huis. Dit ras heeft veel fysieke en mentale uitdagingen nodig. Geef deze hond minstens een uur dagelijkse fysieke uitdaging. Ga je graag de natuur in? Dan begeleidt een Boxador u graag op lange wandelingen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Mocht je nog vragen hebben over deze leuke kruising tussen de labrador retriever en de boxer, stel ze dan gerust in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie