Boxer

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De verre voorouders van de Boxer waren zware, dogachtige honden die gebruikt werden als verdedings- en als vechthond tegen stieren en beren. Het waren dus vaak woeste en agressieve dieren.

Al gauw bleek dat een kleinere variant een betere vechter zou zijn en daarop werd de Duitse Bullenbijter, die deze eigenschappen had, populair. Het is deze Bullenbijter die met de Engelse Bulldog werd gekruist en aanleiding gaf tot het ontstaan van de Boxer zoals we die nu kennen.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstDuitsland
GroepMolossers, Pinschers en Schnauzers
HoogteReuen: 57-63 cm; teven: 52-59 cm
Gewicht25-30 kg
KleurGeel of gestroomd, met of zonder witte vlekken; een zwart masker en donker omzoomde ogen.

Karakter van de Boxer

De Boxer is een opgewekte en temperamentvolle hond die nu meer een huishond geworden is. Hij is onvoorwaardelijk trouw aan zijn baas en gezin en zal deze als het nodig blijkt ook sterk verdedigen. Een goed opgevoede Boxer is rustig, lief voor kinderen en vraagt om genegenheid van zijn leefomgeving. Hij is vrolijk en is altijd te vinden voor spelletjes.

We mogen echter niet vergeten dat hij nog steeds het bloed heeft van een echte vechthond. En daarom is het uiterst belangrijk om hem reeds vanaf zijn jonge jaren leren te gehoorzamen. Mits de juiste toenadering is hij immers goed af te richten. Deze dynamische en onvermoeibare hond is strijdlustig en zal, indien de omstandigheden van die aard zijn, een geduchte tegenstander onverschrokken aanvallen.

Lees ook: Top 15 keer de beste grote hondenmand

Product advies

Zijn sterke eigenschappen kunnen echter ook positief gebruikt worden en daarom is deze hond bijvoorbeeld ook geschikt als politiehond.

Verzorging van de Boxer

De Boxer heeft een korte, dicht vacht waar niet veel vuil in blijft zitten. Af en toe een borstelbeurt is voldoende. Hij heeft ook niet vaak een bad nodig.

boxer puppy

kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie