Bull Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Bull Terriër heeft als typische kenmerk het merkwaardige, eivormige hoofd. Hij is rond 1850 ontstaan uit een kruising met de Bulldog en Terriërs. Hij werd aanvankelijk als verdedigings- en vechthond gefokt om tegen stieren te vechten.

Daar heeft deze hond zijn naam dan ook aan te danken. Nu is deze karaktereigenschap grotendeels verdwenen en is hij geliefd als gezinshond.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstEngeland
GroepTerriërs
HoogteDe schofthoogte is niet gelimiteerd
Gewichthet gewicht is niet gelimiteerd
KleurWit of gekleurd, maar dan liefst gestroomd met witte aftekeningen; Rood en driekleurig zijn ook toegestaan

Karakter van de Bull Terriër

Het verleden als vechthond ligt ver achter de Bull terriër en hij is een fijne huishond geworden. De Bull Terriër is zo vrolijk en spontaan dat je met zijn streken al eens kan lachen. Ook heeft hij van nature uit een zacht karakter en houdt hij van zijn familie.

Met kinderen vindt hij het uitstekend, hij behandelt hen met liefde. Maar ze mogen hem niet plagen. Toch heeft hij nog steeds dat harde karakter. Hij kan koppig zijn en is niet altijd gehoorzaam. Hij heeft een consequente opvoeding nodig, met veel geduld. Deze hond is zeker niet voor iedereen geschikt en men moet eraan denken dat hij geen volledige onderwerping duldt.

Lees ook: Top 10 keer de beste hondenpenning

Product advies

Hij is ook een goede waakhond, maar de baas moet hem goed in de hand kunnen houden want als zijn vechtlust naar boven komt is hij niet vlug te stoppen. Als hij in een rustige en evenwichtige omgeving kan leven geeft dat meestal geen problemen. Indien de opvoeding goed gebeurt zullen er zich geen problemen voordoen en is hij een betrouwbare en toegewijde hond.

Verzorging van de Bull Terriër

De korte, gladde en harde vacht van de Bull Terriër heeft maar een enkele borstelbeurt nodig. De verzorging van deze hond is gemakkelijk. Zorg er wel voor dat de nagels tijdig worden bijgeknipt en de oren steeds zuiver zijn.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie