Ca de bestiar

ca de bestiar

De Ca de bestiar heeft een volwassen gewicht van +/- 40 KG. In vergelijking met andere soorten van de rasgroep Herdershonden en veedrijvers is de Ca de bestiar groot te noemen. De schofthoogte van een volwassen Ca de bestiar is: Reuen: 66-73 cm teven: 62-68 cm. De aard van het ras is Gehoorzaam / Aanhankelijk / Trouw. Dit ras komt oorspronkelijk uit Spanje.

De Ca de Bestiar of Mallorcaanse herder is de grote zwarte herdershond van Mallorca, ook bekend als Perro de Pastor Mallorquin. Dit ras is een van de zeldzaamste rassen ter wereld. Officieel erkend door de FCI in de jaren 80. Het behoort tot groep 1 (Duitse herder). Perro de Pastor Mallorquin betekent Mallorcaanse herdershond, en de Catalaanse vertaling is Cade Bestiar, wat veehond betekent. De Ca de Bestiar verscheen al in de 16e eeuw in geschiedenisboeken. Dit geeft vooral aan dat rovers en bandieten deze hond hadden.

Elk werd verder gedekt met meerdere rassen als dat nodig was om de best mogelijke hond voor hen te krijgen. Dus kloppers die gepaard gingen met grotere honden, schapen- en geitenherders richtten zich op kleinere en meer behendige honden, maar de gemiddelde boer wilde meer waak- en verdedigingshonden.

Als je goed naar dit ras kijkt, vallen steeds meer andere soorten op. De Ca de Bestiar werd grotendeels overgelaten aan zijn eigen uitrusting tot de jaren 1970, toen enkele enthousiastelingen werkten om deze unieke variëteit te zuiveren en te redden van uitsterven.

Ras uiterlijk

De kleur van dit ras is zwart. Dit ras heeft een korte vacht.

Rasgroep beschrijving

Naam: Herdershonden en veedrijvers
Gemiddelde grootte: Middelgroot tot groot
Gemiddelde vachtlengte: Verschillend per ras
Vachtverzorging: Verschillend per ras
Aard van de rasgroep: Actief, Sociaal
Nood aan beweging: Groot

Deze honden zijn echte werkhonden. Ze zijn heel actief en sociaal. Doordat ze zo actief zijn zult u veel met de hond moeten gaan bewegen. Het is heel belangrijk dat deze hond goed wordt afgericht. Een goed afgerichte herdershond is goed met vreemden en kinderen, zonder deze goede africhting door de baas kunnen ze africhting kunnen ze agressief zijn tegen deze groepen. Deze hond is daarom ook niet voor iedere baas geschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
briard

Briard

Volgende artikel
aidi

Aidi