Cavapoo

cavapoo

Als u op zoek bent naar een puppy of een volwassen hond, heeft u wellicht al naar verschillende rassen gekeken. De kans is groot dat je Cavapoo (of Cavoodle zoals ze ook worden genoemd) eerder hebt ontmoet. Hoewel het geen strikt ras is, is deze hond als “creatief” ras een zeer goede sociale metgezel voor de meeste mensen.

De Cavapoo is een kruising tussen twee hondenrassen: de Cavalier King Charles Spaniel en de Poedel. De Cavapoo erft goede persoonlijkheidskenmerken van beide rassen. Ze zijn meestal loyaal, speels, vriendelijk, sociaal en goedaardig, liefhebbende kinderen en andere huisdieren.

De kosten van een Cavapoo puppy liggen meestal tussen de € 1.250 en € 3.500,00. Als je naar een fokker gaat, kun je meestal uitgaan van prijzen tussen de € 2.100,00 en € 2.750,00. Het aanbod is laag en de vraag groot, daarom betaal je – zodra er een nestje is – een hoge prijs voor een pup.

Kenmerken van de Cavapoo

Dit ras is zeer kindvriendelijk, maar ook vriendelijk met andere huisdieren (honden/katten). Ze zijn erg gretig, vooral wanneer ze een huis delen met andere honden. Als je een lieve, loyale en speelse hond wilt die graag met je speelt en knuffelt, dan is de Cavapoo een goede kandidaat. Zie gelijkenis hieronder. In de tabel ziet u een notitie/rapportnotitie. Hoe hoger de score, hoe meer kennis de hond over het onderwerp heeft. Zoals je kunt zien, verdraagt ​​Cavapoo koude temperaturen heel goed, maar kan er vaak niet tegen om alleen thuis te zijn.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste hondenmanden
Product advies

Geschiedenis

Het Cavapoo-ras bestaat al enkele jaren. In de jaren negentig begonnen Australische fokkers met het kruisen van Cavalier King Charles Spaniels en Poodles. Fokkers wilden de relaxte en extraverte persoonlijkheid van de Cavalier King Charles Spaniel combineren met de intelligentie van de Poedel.

Omdat puppy’s doorgaans heel weinig verharen, dachten fokkers dat het het beste was om deze mix te behouden, zodat mensen die vatbaar zijn voor allergieën ook een goede metgezel in huis hebben.

Fokkers bleven fokken toen de vraag naar Cavapoos toenam. Hoewel dit “designer”honden zijn, vind je er hier en daar nog wel een paar, bijvoorbeeld in dierenasielen. Als u een Cavapoo wilt kopen, aarzel dan niet om langs te gaan bij het dierenasiel bij u in de buurt.

cavapoo hond

Formaat & gewicht

Omdat de Cavapoo een relatief nieuw ras is, zijn er tot nu toe weinig absolute kenmerken qua grootte. Dat gezegd hebbende, wanneer een Cavalier King Charles Spaniel en Poedelkruis een volwassene is, kun je rekenen op een middelgrote hond, afhankelijk van de grootte van de Poedel waarvoor hij is gefokt. De meeste Cavapoo’s wegen tussen de 5 en 12 kg en zijn tussen de 28 en 45 cm.

Temperament

De populariteit van de Cavapoos is enorm gestegen dankzij hun vriendelijke persoonlijkheden. Hun extraverte, speelse, zachte en aanhankelijke houding maakt ze een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een kindvriendelijke gezinshond. Dat gezegd hebbende, Cavapoo houdt er niet van om alleen thuis te zijn, ze kunnen heimwee krijgen als ze niet goed worden gesocialiseerd en getraind. De

De Cavapoo is een intelligent hondje en leeft om gewaardeerd en geprezen te worden door zijn eigenaren. Deze houding, waarbij ze hun baas graag willen plezieren, is gemakkelijk te trainen. Cavapoos zijn ook erg atletisch, waardoor ze een uitstekende hond zijn in gehoorzaamheidswedstrijden.

Omdat ze erg aanhankelijk kunnen zijn, is het belangrijk dat je ze vroeg begint te trainen. Leer ze alleen thuis. Zonder deze training zou je Cavapoo energie kunnen verspillen aan het kauwen op meubels en schoenen, of het legen van de prullenbak.

Cavapoos zijn over het algemeen vrienden met iedereen, zelfs met vreemden. Als u op zoek bent naar een waakhond, is de Cavapoo misschien niet de juiste keuze. Cavapoos doen het meestal heel goed in huizen waar ze hun volledige aandacht krijgen, ze lijken ook plezier te hebben met oudere volwassenen.

Gezondheid

De Cavapoo heeft vaak dezelfde gezondheidsproblemen als Cavalier King Charles Spaniel en Poedel. Als gevolg hiervan verkeren ze meestal in een zeer goede gezondheid, met af en toe medische problemen. Enkele van de bekende medische problemen met Cavapoos zijn:

Hartaanval
Progressieve retinale atrofie
Patellaslip

Verzorging

Zoals bij elke hond, moet u ook met uw Cavapoo uw dierenarts regelmatig zien. Uw dierenarts kan een actieplan opstellen om uw hond zo gezond mogelijk te houden.

Cavapoos houden van eten, daarom vechten ze snel tegen overgewicht, omdat dit overgewicht cardiovasculaire problemen kan veroorzaken. Zorg ervoor dat uw hond minstens een half uur per dag stevig loopt, in combinatie met wat kortere wandelingen en spelletjes zoals het gooien van de bal.

Controleer regelmatig de oren en maak ze schoon zoals aanbevolen door uw dierenarts. Nagels die te lang zijn, zijn oncomfortabel om op te lopen, dus laat ze regelmatig controleren en knippen voordat ze ongemak veroorzaken bij uw hond. Indien nodig kan uw trimsalon hierin als adviseur optreden.

U moet de tanden van uw hond elke dag poetsen. Kleine hondenrassen hebben meer kans op gebitsproblemen. Uw dierenarts kan u deze informatie geven.

Voeding

Het perfecte dieet voor een Cavapoo is een hondenvoer voor kleine tot middelgrote honden met een hoog energieniveau. Omdat ze snel te zwaar worden, is het belangrijk dat je ze regelmatig gewogen voer geeft. U moet ook het aantal keren dat hij tussendoortjes eet beperken.

Zoals bij alle honden, moet bij Cavapoos worden opgemerkt dat het voer in de loop van de tijd verandert, van puppy tot volwassen hond en van volwassen tot volwassen dier. Raadpleeg uw dierenarts over hondenvoer, er zijn veel soorten op de markt en het ene voer is het andere niet.

cavapoo puppy

Vachtverzorging

De Cavapoo is een kruising tussen de Cavalier King Charles Spaniel en een Poedel. De vacht kan bestaan ​​uit verschillende kleuren, zoals kastanje, kastanje, crème, wit, fawn en goud. Ze zijn ook met enige regelmaat uniform van kleur, maar vaak is de vacht kastanjebruin en wit of zelfs driekleurig.

Ze hebben meestal een korte, zachte, gekrulde vacht. Ze kunnen prachtige shuttles worden als verzorging niet genoeg is. Dankzij de speciale vacht van de Poedel verhaart de Cavapoo niet veel. Daarom is dit ras erg goed voor mensen met allergieën. Een keer per week borstelen met een goede hondenkam kan helpen om de vacht in topconditie te houden.

Hun gekrulde vacht maakt ze bestand tegen warm en koud weer. Bij zeer koud of zeer warm weer mag u ze niet in direct zonlicht laten staan.

Kinderen en andere huisdieren

Omdat de Cavapoo niet erg groot is, kan deze hond gemakkelijk geblesseerd raken als kinderen te hard spelen, wat vooral veel voorkomt bij jonge kinderen. Het is belangrijk dat kinderen in het gezin weten hoe ze veilig met de hond kunnen spelen. Dat gezegd hebbende, Cavapoo houdt van iedereen en vindt het erg leuk om met kinderen te spelen.

Wanneer Cavapoos op een rustige, ongedwongen manier aan andere dieren wordt voorgesteld, zijn ze meestal erg vriendelijk. Andere honden en katten zullen het prima doen zolang de Cavapoo goed gesocialiseerd is. Cavapoos houden van aandacht, dus als er geen andere huisdieren in de buurt zijn, geef ze dan alle aandacht die ze willen.

Blaft een Cavapoo veel?

Hoewel het niet bekend is dat de Cavapoo vaak blaft, kan hij onder bepaalde omstandigheden blaffen. Ze blaffen bijvoorbeeld als vreemden het huis naderen, maar de meeste honden doen dat.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel, mocht je nog vragen hebben kun je deze stellen in de reacties hier onder!

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste honden iglo

Top 15 keer de beste honden iglo

Volgende artikel
bernedoodle

Bernedoodle

Gerelateerde artikelen