Chinese Naakthond

chinese naakthond

Er is zeer weinig bekend over de plaats waar de Chinese Naakthond vandaan komt. In de loop der tijden is hij op verschillende plaatsen teruggevonden. Afrika, Japan, Zuid-Amerika.

Van één ding is men zeker: dit ras bestaat al vele eeuwen. In 1888 verscheen de Chinese Naakthond voor het eerst op een tentoonstelling in München.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstChina
GroepGezelschapshonden
Hoogte25-30 cm
GewichtReuen: 4-5 kg; teven: 3-4 kg
KleurHun huidskleur kan roze tot grijs of zwart zijn, koperrood of mahoniekleur, gevlekt of éénkleurig. Eigenlijk zijn alle kleurencombinaties toegestaan.

Karakter van de Chinese Naakthond

Deze slanke dameshondjes zijn levendige diertjes die er altijd vrolijk bijlopen. Ze houden erg van hun familie waar ze gezellig met de gezinsleden kunnen knuffelen. Ze doen niets liever dan lui in de zon liggen om zich te laten opwarmen. Toch zijn ze niet bang van sneeuw, maar hebben dan wel een jasje en extra energie (o.v.v. voedsel) nodig.

Ze kunnen goed met kinderen opschieten, maar zoals voor elk ras geldt dat ze niet als speelgoed gezien mogen worden. Aangezien ze behoorlijk slim zijn leren ze snel de basis over gehoorzaamheid aan. Leer hen zo snel mogelijk met alles en iedereen in contact te komen, want anders zullen ze op volwassen leeftijd misschien wat terughoudend zijn.

Lees ook: Top 10 keer de beste rieten hondenmand

Product advies

Verzorging van de Chinese Naakthond

Deze hond heeft enkel haar op zijn hoofd, oren, aan het einde van zijn staart en aan zijn poten. De huid is naakt en moet goed verzorgd worden. Hij mag regelmatig in bad maar moet nadien met een bodylotion worden ingewreven zodat de huid niet te droog wordt.

Kijk ook uit voor zonnebrand en smeer hen indien nodig met een zonnecrème in. Er is ook een andere variëteit van dit hondenras die in hetzelfde nest kan geboren worden, de zogenaamde Powderpuff (poederdons). Deze soort is wel volledig behaard. Hij mag wat vaker in bad en moet af en toe geborsteld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
cavalier king charles spaniel

Cavalier King Charles Spaniël

Volgende artikel
Havanezer

Havanezer