Chow Chow

chow chow

De Chow Chow is een 2000 jaar oud ras. Zijn verleden gaat zover terug dat zijn precieze oorsprong onbekend is. In China werd deze hond als jacht- en herdershond gebruikt, maar hij was daar ook zeer gegeerd voor zijn vlees en zijn mooie vacht, hoe gruwelijk dit ook mag klinken.

Pas vanaf het einde van 1800 dook de Chow Chow op in Europa en werd hij via de scheepvaarders vanuit het oosten naar onze contreien gebracht. De Chow Chow ziet er leeuwachtig uit en is vooral bekend vanwege zijn blauwe tong.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstChina
GroepSpitsen en Oertype
HoogteReuen: 48-56 cm; teven: 46-51 cm schofthoogte
Gewicht25-30 kg
KleurDonkerrood of lichtrood met schakeringen, zwart, blauw of crêmekleurig.

Karakter van de Chow Chow

De Chow Chow is een trouwe hond die geschikt is om binnenshuis te houden, hij is van nature uit rustig en welopgevoed. Hij is zeer lief voor zijn baas en zijn familie en zal hen ook steeds beschermen als het nodig is, want hij is erg territorium gebonden en beschermt degenen van wie hij houdt.

Toch is het een erg apart ras en verschilt hij van karakter sterk van andere hondenrassen. Hij is niet zomaar met iedereen bevriend maar erg gereserveerd en eerder afstandelijk. Hoewel hij erg intelligent is, is deze hond niet zo gemakkelijk te trainen en kan hij niet tot iets gedwongen worden.

Lees ook: Top 20 keer het beste hondenspeelgoed

Product advies

Hij doet bijna altijd zijn eigen zin en moet met heel veel respect behandeld worden wil men ook respect in ruil krijgen. De Chow Chow is dus niet geschikt voor iedereen.

Verzorging van de Chow Chow

De verzorging van deze honden op volwassen leeftijd valt goed mee. Zijn vacht moet goed gekamd en geborsteld worden en er moet vooral tijdens de ruiperiodes extra aandacht aan besteed worden. Om de verzorging gemakkelijk te laten verlopen is het vaak een kwestie er vroeg mee te beginnen een gewoonte van te maken de hond een dagelijks borstelbeurt te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
yorkshire terrier

Yorkshire Terriër

Volgende artikel
Faraohond

Faraohond