Dandie Dinmont Terriër

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Dandie Dinmont Terriër onderscheidt zich van andere terriërrassen door zijn bijzonder uiterlijk. Hij ontstond in het gebied aan de grens tussen Schotland en Engeland.

Hij is verwant met de Schotse Terriërs en de Bedlington Terriër die in dezelfde streek bestonden. Sinds het einde van de 17de eeuw is dit ras relatief constant gebleven.

De Dandie Dinmont Terriër werd erg populair door het boek Guy Mannering geschreven door Sir Walter Scott. Daarin kwam de boer Dandie Dinmont voor, die typische Cheviotterriërs bezat. Hieraan heeft hij zijn naam te danken.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstEngeland
GroepTerriërs
Hoogte21-28 cm
Gewicht8-11 kg
KleurPeperkleurig: van donker blauw-zwart tot lichtgrijs met zilverwitte kuif; roodbruin tot beige.

Karakter van de Dandie Dinmont Terriër

Met de Dandie Dinmont Terriër heeft men een geschikte familiehond in huis. Dit opgewekt baasje heeft een zacht karakter en is erg lief voor kinderen indien hij er mee opgegroeid is.

Hij is sociaal voor iedereen als hij goed is opgevoed. Hij is leergierig en slim, maar moet goed weten wie de baas is want hij kan eigenwijs en vastberaden zijn. Aan zijn baas is hij erg gehecht en stelt het niet op prijs dat hij alleen gelaten wordt.

Lees ook: Top 5 keer de beste honden grondpen

Product advies

Dan kan het gebeuren dat hij vervelend gaat doen en dingen kapot begint te bijten. Hij neemt een afwachtende houding aan tegenover vreemden, maar is niet onvriendelijk. Deze honden kunnen een hoge leeftijd bereiken.

Verzorging van de Dandie Dinmont Terriër

Deze leuke hond heeft een dichte en tamelijk lange vacht die dagelijks verzorgd moet worden. Twee tot drie maal per jaar gaat men best naar een professioneel trimsalon om hem te laten plukken zodat de kwaliteit van de vacht optimaal blijft. Men mag ook niet vergeten de oren op tijd zuiver te maken en de nagels tijdig bij te knippen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie