Met deze tips kun je de band met jouw hond nóg sterker maken

Een hond als huisdier is een leuke vorm van gezinsuitbreiding. Een hond is je beste vriend en je bouwt er een band mee op. En over die band gesproken: een goede band tussen hond en baasje is erg belangrijk. Een goede band zorgt namelijk voor een blije en gehoorzame hond. De onderstaande tips kunnen je een handje helpen om de band met jouw hond nog sterker te maken.

Tip 1: Breng tijd door met de hond

Een hond neem je in huis met een doel, en dat is door er een echt gezinslid van te maken. Het is daarom belangrijk dat je ook genoeg tijd vrijmaakt om samen te spenderen met jouw viervoeter. Een hond vindt het namelijk over het algemeen erg fijn als er iemand thuis is die hem of haar gezelschap kan bieden. En wanneer je toch weg moet, kun je overwegen om jouw hond mee op pad te nemen. Door genoeg tijd door te brengen met jouw hond, kun je de band versterken.

Tip 2: Wandelingen maken

Met een hond in huis moet je meerdere keren per dag een wandeling maken. Tijdens deze wandelingen kan de hond zijn of haar behoefte doen. Daarnaast is het maken van een wandeling ook een leuke manier om de band te versterken. Een wandeling is vaak een genietmomentje, voor zowel de hond als voor jou. Bovendien verschilt het per hondenras hoeveel beweging de hond nodig heeft. Een actief hondenras is bijvoorbeeld de zwart Russische terriër.

Tip 3: Lekker met de hond ravotten

Spelen: honden zijn er dol op! Door te gaan spelen met jouw hond, kan een hond lekker zijn energie kwijt. Maar naast dat jouw hond het spelen kan zien als een uitlaatklep, is het ook een goede manier om de band tussen jou en de hond te versterken. Je kunt bijvoorbeeld een balletje gooien dat de hond vervolgens moet ophalen, maar je kunt ook samen aan beide kanten van een touw trekken.

Tip 4: Verveling voorkomen

Een aantal hondenrassen vervelen zich snel. Ze weten niet goed hoe ze zich moeten vermaken, en moeten daarom uitgedaagd worden. Zo kun je bijvoorbeeld met de hond gaan wandelen om verveling tegen te gaan, maar je kunt ook mentale uitdagingen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een hondenpuzzel: bij een hondenpuzzel moet de hond vakjes openen, elementen verschuiven en objecten optillen om beloond te kunnen worden met een brokje. Wanneer je voorkomt dat jouw hond zich verveelt, wordt jouw hond gelukkiger en kan de band beter worden.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie