De pluspunten van graanvrij hondenvoer

graanvrije hondenvoeding

Veel hondenvoer bevat granen en gluten. Deze ingrediënten worden vaak als ‘vulmiddelen’ gebruikt. Het geeft de brokken volume, maar het energiegehalte voor je hond blijft laag. Door geen granen en gluten in hondenvoer te stoppen, is er meer ruimte voor energierijke bestanddelen, zoals aardappel, erwten en bonen. Het overstappen op graanvrij hondenvoer brengt vele voordelen met zich mee.

De voordelen op een rijtje

Wanneer je hond overstapt op graanvrij hondenvoer, zal je verschillende positieve gevolgen zien. Deze voordelen hebben we voor jou op een rijtje gezet! Graanvrij hondenvoer zorgt namelijk voor.

Een kleinere kans op allergieën
Net als mensen kunnen ook honden allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Veelvoorkomende symptomen zijn jeuk, maag- en darmproblemen en oorontstekingen die terug blijven keren. Wanneer je je hond graanvrije hondenvoeding geeft, kan je deze klachten voorkomen.

Een betere adem
Graanvrij hondenvoer bevat veel vlees en vervangende graanproducten. Lam, aardappelen en erwten zijn voedingsmiddelen die het gebit van je hond verbeteren. Deze ingrediënten helpen namelijk het immuunsysteem te ondersteunen, het helpt tandplak te eroderen en het draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Als je hond en zijn gebit schoon zijn, zal de adem ook een stuk lekkerder ruiken.

Lees ook: Top 20 keer het beste graanvrij hondenvoer
Product advies

Een hogere verteerbaarheid
Graanproducten worden vaak slecht verteerd door honden. Dit komt door het kortere verteringsstelsel. Dierlijke eiwitten zoals vlees passen beter bij het voedingspatroon van een hond. Deze producten kan de maag van een hond goed verteren.

Een gezondere huid en vacht
Ook om de huid en de vacht van je hond te verbeteren, is het slim om over te stappen op graanvrij voedsel. Graanvrij voer bevat meer eiwitten en vetten die goed zijn voor de vacht. Ook proteïne helpt de huid gezond, glanzend en mooi te houden.

Meer energie
Normaal hondenvoer bevat granen die dienen als koolhydraten. Deze koolhydraten zijn vullend, maar geven weinig energie. In graanvrij hondenvoer zitten andere koolhydraatbronnen, zoals linzen en erwten, waar je hond langere tijd energie uit kan halen.

Minder ontlasting
Graanvrij hondenvoer bevat meer voedingsstoffen die je hond beter kan verteren. Dit zorgt ervoor dat het lichaam een groter deel opneemt, waardoor er minder ontlasting zal zijn. Aan de ontlasting kun je goed zien hoe het met je hond gaat, dus het is wel van belang om dit in de gaten te houden. Als je gekke kleuren of geuren waarneemt of je hond heeft bijna geen ontlasting meer, dan is het slim om dit te controleren.

Ook graanvrije hondensnacks beschikbaar

Zie je dat je hond goed reageert op graanvrije brokken of natvoer? Dan kun je dit ook doortrekken in de snacks. Bij Riverwood kies je namelijk uit een gevarieerd aanbod overheerlijke graanvrije hondensnacks. Deze snacks zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond.

Het is geschikt voor alle rassen honden en je kunt kiezen uit krokant, semi-moist of gedroogde snacks. Ook zijn drie van onze varianten hypoallergeen, wat ideaal is voor de hond met een voedselintolerantie of -allergie. Wil jij je hond verwennen met een gezonde en natuurlijke snack, kies dan voor de hondensnacks van Riverwood!

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
beste District 70 hondenmand

Top 5 keer de beste District 70 hondenmand

Volgende artikel
beste speeltouw

Top 20 keer het beste honden speeltouw