Deerhound

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Schotse Deerhound is zo’n oud ras dat de precieze oorsprong ervan niet bekend is. Het was duizenden jaren geleden een jachthond van de Schotten op herten en wolven.

Hij was een hele periode populair aan de Schotse hoven maar met de komst van het jachtgeweer daalde het aantal Deerhounden sterk. Zo sterk zelfs dat ze met uitsterven bedreigd werden. Gelukkig redden de gebroeders Mc Neill ze van de ondergang en werden ze vanaf 1800 weer populair. Aan het einde van de 19de eeuw werd de Deerhound officieel erkend.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië/Schotland
GroepWindhonden
HoogteReuen: >76 cm; teven: >71 cm
GewichtReuen: tot 48 kg; teven: 29-36 kg
KleurVeel kleuren zijn toegestaan: gestroomd, donker of lichtgrijs, grijsblauw en zandkleurig of reebruin.

Karakter van de Deerhound

Onder zijn ruwe vacht straalt deze Deerhound elegantie, moed en waardigheid uit. Momenteel worden de Deerhounden vooral als gezinshond gebruikt en soms nog voor jachtwedstrijden. Deze hond is een fijne kameraad in huis. Hij wordt nooit agressief en is zeer geduldig, hetgeen de omgang met kinderen gemakkelijk tot zelfs probleemloos maakt.

Hij is rustig en sociaal van aard en geraakt erg gehecht aan het gezin. Hoewel hij binnenshuis soms erg stil is mag dit bepaald geen luie hond worden genoemd. Hij is heel levenslustig en kan erg vrolijk en speels uit de hoek komen.

Lees ook: Top 10 keer de beste hondenslaapzak

Product advies

Wat betreft de opvoeding vormen er zich geen problemen. De band tussen hond en baas moet liefdevol en met respect verlopen en men zal dan een hond krijgen die erg gehoorzaam is.

Verzorging van de Deerhound

De Schotse Deerhound heeft een ruige vacht die minstens één maal in de week flink moet worden geborsteld. Ga met de hond ook een tweetal keer per jaar naar het trimsalon. Controleer ook de ogen en de oren regelmatig, ontstekingen moet immers voorkomen worden.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie