Dieetvoeding hond kopen? Alle voeding online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste dieetvoeding? Helaas zijn er in Nederland steeds meer honden die last hebben van overgewicht. Dit kan allerlei vervelende gezondheidsproblemen tot gevolg hebben, dat is bij honden helaas niet anders dan bij mensen. Voor veel honden wordt er dan speciale dieetvoeding voorgeschreven, meestal door de dierenarts. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan!

In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste dieetvoeding voor jouw hond! Je leest hier alles over de aanschaf van dieetvoeding, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze voeding heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je dieetvoeding koopt. Het is ook altijd aan te raden om hondenvoeding te bewaren in een speciale hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk soort dieetvoeding jouw hond nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van dit product! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Het beste dieetvoer voor je hond

Onze vijf favoriete dieetvoeding

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Renske adult zalm Dieetvoeding

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de dieetvoeding van Renske. Dit product wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze voeding heeft een lekkere zalm smaak, maar deze voeding is ook verkrijgbaar in andere lekkere smaken.

Het leuke van dit product is dat het ook nog eens graanvrij is, dus geschikt voor honden die allergisch zijn voor granen en graanvrij hondenvoer moeten eten! Het Renske dieetvoer is geschikt voor alle soorten honden, ongeacht ras- of grootte. Qua verpakking kan je kiezen uit een 2 kilo zak, en een 12 kilo verpakking.

Royal Canin Satiety Dieetvoeding

Het tweede product in onze lijst is van het bekende merk Royal Canin. Deze dieetvoeding wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 47 reviews op Bol.com. Net zoals de andere product in dit artikel is dit voer specifiek gemaakt voor honden die last hebben van overgewicht.

Zo heeft deze voeding een verhoogd vezelgehalte, en eiwitgehalte en zit het boordevol vitaminen en mineralen. Alles wat jouw hond nodig heeft! Qua verpakking heb je de keuze tussen een 6 kilo zak, en een 12 kilo verpakking. Helaas bestaat er geen stapelkorting voor dit product als je meerdere verpakkingen in één keer koopt.

Cavom Compleet Dieet Hondenvoer

Op de derde plek staat de dieetvoeding van Cavom. Deze voeding wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Ook dit voer richt zich specifiek op honden met overgewicht. Het bestaat voor het grootste deel uit licht verteerbare granen en dierlijke- en plantaardige eiwitten.

Ook deze voeding is geschikt voor alle type honden, ongeachte het ras of leeftijd. De verpakking is verkrijgbaar in een zak van 5 en 20 kilo. Het leuke is dat je bij dit product wel kunt genieten van stapelkorting als je meerdere verpakkingen in één keer koopt!

Prins Procare Dieetvoeding

Het vierde product in onze favorieten is de dieetvoeding van Prins. Dit hondenvoer wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Prins is één van de bekendere hondenvoer merken, en het bedrijf staat bekend om haar kwalitatieve en hoogwaardige hondenvoer.

Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden die moeten afvallen, zo heeft dit voer een laag vetpercentage en helpt het jouw hond het gewenste gewicht te bereiken.

Qua verpakking kan je kiezen tussen een zak met 3 en 8 kilo. Let op: Dit product is geschikt voor honden vanaf 18 maanden oud, en mogen deze voeding niet langer gebruiken dan 6 maanden. Ook is het niet geschikt voor honden die drachtig zijn!

Specific Weight Dieetvoeding

We ronden onze top vijf af met de dieetvoeding van Specific. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Deze speciale hondenvoeding helpt jouw hond tijdens het afvallen, om zo zijn ideale gewcith weer te bereiken. Het is bijzonder geschikt voor honden die bijvoorbeeld last hebben van suikerziekte, galstase of hyperlipidemie.

Qua verpakking kan je kiezen tussen een zak van 1,5 kilo en 12 kilo. Verder is deze kwalitatieve voeding voorzien van een hoog vezelgehalte en bevat het verschillende gezonde vetzuren en L-carnitine. Let op: Deze voeding is niet geschikt voor zogende of drachtige honden!

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kijk dan nog even rond op Bol.com, waar ze 364 verschillende soorten dieetvoeding hebben!

dieet voeding

Wat is dieetvoeding voor een hond?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld bij wat dieet voeding voor honden precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan snel verder!

Er zijn verschillende soorten dieetvoeding voor honden verkrijgbaar. Deze voeding is specifiek ontwikkeld voor onze viervoeters die een bepaalde voedingsbehoefte hebben.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld glutenvrij hondenvoer of hypoallergeen hondenvoer. Maar er zijn ook lekkere hondensnacks verkrijgbaar die passen bij deze dieetvoeding. Zoals graanvrije hondensnacks bijvoorbeeld.

Eigenlijk is het een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten voeding. Zo hebben onze beide honden helaas allebei een allergie en eten ze verschillende soorten brokken.

Omdat er meer dan 350 verschillende soorten zijn kan het best lastig zijn om de beste producten te kopen. In de volgende alinea vertel ik je graag wanneer je het beste kunt kiezen voor dieetvoeding!

Wanneer geef je de hond dieetvoeding?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat deze dieetvoeding precies is. Maar wanneer is het verstandig om dieet voeding te kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het is vooraf belangrijk op te merken dat je deze voeding niet zomaar koopt. Over het algemeen is dit product namelijk een stuk duurder dan de normale hondenvoeding. Ook moet je weten waar jouw hond precies op reageert.

Dit kan een hele zoektocht worden is onze ervaring. Er zijn gelukkig wel een paar tips die ik je mee kan geven! Honden die dieetvoeding nodig hebben reageren niet goed op normaal hondenvoer. De meest voorkomende klachten zijn een voedselallergie of ze zijn intolerant voor bepaalde ingrediënten.

Een andere reden kan zijn dat je dieetvoeding moet geven omdat jouw hond last heeft van overgewicht. Maar het kan ook zijn dat hij of zij last heeft van de gewrichten, de darmen of de vacht.

Er zijn verschillende klachten die honden kunnen krijgen als ze normale voeding eten. Dieetvoeding is specifiek ontwikkeld om deze te voorkomen, met de bedoeling deze klachten te verminderen of helemaal te verhelpen.

Het is goed om deze klachten in eerste instantie met jouw dierenarts te overleggen. Deze mensen kunnen je vaak het beste advies geven!

Zoals je kan zien zijn er meerdere belangrijke redenen waarom je dieetvoeding moet kopen voor jouw hond. Waar je rekening mee moet houden vertel ik je graag in de volgende alinea!

dieetvoeding hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je dieetvoeding gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is net al even benoemd, maar het voer moet je goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

Verschillende soorten dieetvoeding

Ten eerste is er voor iedere klacht een speciale hondenvoeding verkrijgbaar. Het is verstandig deze klachten af te stemmen met jouw hond. Hierboven heb ik er een aantal genoemd, maar er zijn er nog veel meer. Als je de situatie niet vertrouwd moet je altijd eerst contact opnemen met jouw dierenarts!

De smaak van de dieetvoeding

Naast de verschillende soorten kan je ook kiezen uit veel verschillende smaken. Ook deze moet je afstemmen op wat jouw hond lekker vindt! Zo kiezen wij er zelf voor om hondensnacks te kopen die een andere smaak hebben dan de dagelijkse voeding.

Op die manier is een lekker tussendoortje nog veel interessanter! Je hebt hierbij de keuze uit de bekende smaken zoals Lam & Rijst, maar je kunt ook kiezen uit zalm, rund en allerlei groentesmaken. De keuze is heel groot!

Wat is de verpakkingsinhoud?

Naast de smaak en de verschillende soorten is het verstandig om te kijken naar de inhoud van de verpakking. In de meeste gevallen geldt, hoe groter de verpakking, hoe lager de prijs per kilo.

Het is daarom ook aan te raden de grootste verpakking te kopen, en de rest te bewaren in een hondenvoer container. Dan blijft het lekker lang vers, en betaal je niet de hoofdprijs! Vaak is het ook nog zo dat je een zogenoemde “stapel korting” krijgt als je meerdere verpakkingen in één keer koopt.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze dieetvoeding namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de dieetvoeding

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de dieet voeding. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan hondenvoeding.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van deze dieet voeding beginnen bij ongeveer € 12,- en kunnen oplopen tot wel € 140,-. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de prijs per kilo.

honden dieetvoer

Welke verschillende soorten dieetvoeding zijn er?

Ik heb het hierboven al even aangestipt, gelukkig kan je kiezen uit heel veel verschillende soorten dieetvoeding. Het is verkrijgbaar in de lekkerste hondensnacks en hondenbrokjes. Dieet hondenvoer kan je het beste onderverdelen in drie soorten. Vers voer, droogvoer en natvoer.

De meeste van deze producten zijn specifiek ontwikkeld om klachten bij honden te voorkomen. Je hebt het net al even kunnen lezen. Zo zijn er specifieke brokjes voor honden met darmklachten, maagproblemen et cetera. Voor ieder probleem is er wel geschikte dieetvoeding verkrijgbaar!

Tot nu toe heb ik je bijna alles verteld wat er te zeggen valt over deze producten. Ik wil je in de volgende alinea alleen nog even uitleggen hoe je deze dieetvoeding het beste kunt bewaren.

Hoe bewaar je dieetvoeding?

Om terug te komen op de vraag hoe je deze dieetvoeding het beste kunt bewaren kan ik kort zijn. Daar is eigenlijk maar één product voor op de markt. Deze producten kan je in allerlei afmetingen kopen, helemaal afgestemd op jouw hondje!

Het gaat om de hondenvoer container. Als je op de link klikt ga je naar het artikel waarin ik je alles vertel over deze producten. Je kan het beste investeren in dit product en vervolgens grotere verpakkingen kopen. Dan heb je het geld er snel weer uit!

lekkere dieetvoeding hond

Veelgestelde vragen

Hoeveel mag mijn hond afvallen?

Een hond mag niet te snel afvallen, hij mag gemiddeld 2% van zijn lichaamsgewicht per week afvallen. Dat betekent dat een hond die 30 kilo weegt ongeveer 600 gram per week mag afvallen. Goede dieetvoeding en beweging helpen hierbij!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel dieetvoeding hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie