Dit zijn de leukste tassen om je hond in mee te nemen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Onze hond, niet alleen een huisdier, maar natuurlijk ook onze grootste vriend. Niet voor niets dus dat we ze het liefst overal mee naartoe nemen. Nu gaat dit met een wat grotere hond natuurlijk vele malen lastiger, dan wanneer je een kleine hond hebt.

Toch neemt dat niet weg dat je ook je grote hond prima mee kunt nemen, maar om nu een grote hond in een tas te stoppen dat is misschien net iets teveel van het goede. Sterker nog, deze tas zal praktisch gezien bijna niet mee te nemen zijn. Geen goed idee dus! Maar een kleine hond daarentegen kan natuurlijk prima.

Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten tassen zijn om je hond in mee te nemen, hebben we een aantal van de leukste tassen om je hond in mee te nemen voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten draagtassen Net als dat we onze laptop in een laptoptas dames meenemen, kunnen we onze hond natuurlijk ook prima meenemen in een draagtas. Een draagtas is een handige optie voor hondenbezitters die kleinere honden of honden hebben die moeilijk kunnen lopen.

Deze tassen zijn meestal gemaakt van een stevig materiaal, zoals nylon of canvas, en hebben een zachte voering voor extra comfort voor je hond. Er zijn verschillende soorten draagtassen beschikbaar, zoals de volgende:

Schoudertas

Een schoudertas is een kleine tas die je over je schouder kunt dragen en die ruimte biedt voor je hond om in te zitten. Deze tassen zijn ideaal voor korte wandelingen of voor het vervoer van je hond naar de dierenarts of op reis.

Handtas

Een handtas is een kleine tas die je in je hand kunt dragen en die ruimte biedt voor je hond om in te zitten. Deze tassen zijn ideaal voor korte wandelingen of voor het vervoer van je hond naar de dierenarts of op reis.

Riemtas

Een riem tas is een kleine tas die je aan je riem kunt dragen en die ruimte biedt voor je hond om in te zitten. Deze tassen zijn ideaal voor korte wandelingen of voor het vervoer van je hond naar de dierenarts of op reis. De riem tas in in principe te vergelijken met een heuptasje voor mensen die hun handen en broekzakken vrij willen hebben van spullen zoals een telefoon.

Waar let je op bij de aanschaf van een hondentas?

Wanneer je je hond in een tas wilt kunnen vervoeren, dan wil je dat dit veilig en voor je hond ook vooral comfortabel gebeurt. Je doet er daarom dus ook goed aan om te letten op een aantal belangrijke zaken. Zo is het formaat van de tas een belangrijke, maar ook is het goed om kritisch te kijken naar de ventilatie.

Een hond heeft net als wij, natuurlijk ook frisse lucht nodig. Heeft de tas dit niet of niet voldoende, dan kan dit zorgen voor gezondheidsklachten bij je hond. Los daarvan is het altijd goed om je hond niet te lang in de tas te laten zitten, maar je hond er regelmatig even uit te laten zodat je hond z’n pootjes kan strekken.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie