Dubbele hondenriem kopen? Alle riemen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een dubbele hondenriem is één van de meest geschikte producten om te kopen als je twee honden in huis hebt. Met dit product wordt het namelijk een stuk gemakkelijker om twee honden tegelijkertijd uit te laten. Dubbele hondenriemen hebben daarnaast nog veel meer voordelen.

In dit artikel kom je alles te weten over deze handige riemen! Ik ga je niet alleen vertellen welke dubbele hondenriem je het beste kunt kopen, maar ook waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. We sluiten dit artikel af met hoe je de duo hondenriem het beste schoon kunt maken.

Dit is gebaseerd op onze persoonlijke mening, maar ook de ervaringen die andere hondenliefhebbers met deze hondenriemen hebben. Deze producten hebben zich al meer dan bewezen, zodat je altijd een goede keuze kunt maken.

Heb je net zoals ons twee honden in huis? Dan is een dubbele hondenriem haast onmisbaar. Het kan ook zo zijn dat je twee puppy’s gaat ophalen, ook dan kan een duo riem een goede keuze zijn. In een eerder artikel heb ik de normale hondenriem al uitgebreid besproken, dit artikel gaat uitsluitend over de hondenriem voor twee honden.

Let op: In de meeste gevallen zijn de onderstaande duo riemen verkrijgbaar in verschillende maten, of kleuren. Klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het product te gaan.

De beste dubbele hondenriem

Onze vijf favoriete dubbele hondenriemen

Na het zien van bovenstaande duo hondenriemen hoop ik dat je een goede keuze hebt kunnen maken. De onderstaande producten kan ik aanraden op basis van mijn persoonlijke ervaring, of van anderen. Deze dubbele hondenriemen hebben zich inmiddels al meer dan bewezen!

Wigzi Dual Doggie Dubbele hondenriem

Het eerste product in onze top vijf is de dubbele honden rollijn van Wigzi. Deze wordt beoordeeld met een 3,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 45 reviews op de website van Bol.com. De naam verklapt het al, maar je kunt twee honden tegelijkertijd uitlaten aan één rollijn. Duo riemen kom je namelijk niet vaak tegen in de vorm van een rollijn. Je kan de riem ook gebruiken als je maar één hond uitlaat.

Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan maximaal 3 meter worden uitgerold. Het ingebouwde anti-klit systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk de controle over beide honden kan houden, en de lijn niet steeds uit elkaar hoeft te houden. Deze rollijn is geschikt voor honden die maximaal 22 kilogram wegen, dit is per hond!

Dierenhoekje Dual Dubbele Hondenriem Voor 2 Honden

Op de tweede plaats staat de dubbele hondenriem van het merk Dierenhoekje. Deze wordt op dit moment beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Dit leuke product is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Denk hierbij aan de blauwe zoals je hierboven ziet, een opvallende oranje en rode kleur.

De duo riem van Dierenhoekje heeft een lengte van 120 centimeter, en is geschikt voor honden met een maximaal gewicht van 30 kilogram. Het is gemaakt van duurzaam en stevig nylon materiaal en heeft een ergonomisch handvat dat gemaakt is van zacht foam materiaal. Een heel goed product!

Wigzi Dual Doggie Dubbele reflecterende hondenriem

De derde dubbele hondenriem is wederom van Wigzi. Deze Dual Doggie riem is voorzien van reflecterende onderdelen en hij wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 29 reviews op de website van Bol.com. Met zo’n goede beoordeling kan ik je deze gerust aanraden!

Het product is niet vergelijkbaar met de eerder genoemde duo hondenriem. Dit is namelijk geen rollijn, maar een looplijn. De hondenriem heeft een lengte van 137 centimeter en is geschikt voor middelgrote honden en grote hondenrassen.

De Wigzi Dual Doggie hondenriem biedt ultiem comfort tijdens het uitlaten van jouw honden. Het gelhandvat vormt zich perfect naar de vorm van jouw hand.

De riemen draaien automatisch mee wanneer jouw honden lopen, op die manier kan je ze gemakkelijk uit elkaar halen, en voorkomt het knopen. Op beide lijnen zitten reflecterende onderdelen, handig wanneer je in het donker gaat wandelen!

Rebel Petz Dubbele Verstelbare Hondenriem

Op de vierde plaats staat de duo riem van Rebel Petz. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op de website van Bol.com. Vind je het ook leuk om met twee honden tegelijk te wandelen, dan zal het gebruik van twee aparte riemen niet voorkomen dat ze in de knoop raken.

Met een dubbele hondenriem van Rebel Petz is dat verleden tijd! Dit product is gemaakt van sterk dubbel gevlochten touw, dat gemaakt is van nylon en polypropeen. Dankzij de gevlochten polypropeen aan de binnenkant van de riem blijft deze op het water drijven.

De buitenkant is gemaakt van stevig gevlochten nylon. Dit maakt deze dubbele riem is extreem sterk en duurzaam. Het geweven materiaal is te vergelijken met de touwen die bergbeklimmers gebruiken. Met behulp van de zachte handgrepen kan je beide honden comfortabel met één hand onder controle houden.

Julius K9 Dubbele verstelbare hondenriem

Het laatste product in onze lijst met favoriete dubbele hondenriemen is van het bekende merk Julius K9. Deze duo riem is nieuw op de markt, en is tot op heden nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die deze riem gaat proberen?

De Julius K9 Multifunctionele verstelbare hondenriem is voorzien van een dubbele gesp. De antislip hondenriem heeft een maximale lengte van 2,20 meter en heeft een dikte van 14 millimeter. Deze hondenriem is verkrijgbaar in verschillende mate en dikten. Klik op het product hierboven om ze allemaal te bekijken.

Deze smallere versie van deze verstelbare Julius K9 antislip riem met de rubberen grip is geschikt voor kleinere tot middelgrote hondenrassen. Door de rubberen antislip ribbels op deze multifunctionele verstelbare Julius K9 hondenlijn wandel je ook comfortabel als het regent of als de hond hard aan de riem trekt.

Ik hoop dat je een goede keuze hebt kunnen maken na het bekijken van onze top vijf favoriete dubbele hondenriemen! Heb je toch nog geen keuze kunnen maken? Dan raad ik je aan om de website van Bol.com te bezoeken. Daar kan je kiezen uit maar liefst 245 verschillende soorten dubbele hondenriemen!

dubbele riem

Wat is een dubbele hondenriem?

Je hebt inmiddels vast wel een goed idee bij wat een dubbele hondenriem precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt graag meer over deze producten weten, lees dan snel verder. Hieronder ga ik je alles over deze riemen vertellen!

Het is belangrijk om een hond regelmatig uit te laten met de juiste hondenriem. Als je twee honden in huis hebt, dan kan je dit het beste doen met een dubbele hondenriem.

De dubbele hondenriem is één riem met twee lijnen die aan beide honden vastgemaakt worden. Eigenlijk is een dubbele hondenriem vergelijkbaar met een normale riem, alleen is deze geschikt om beide honden mee te nemen. Beide uiteinden kunnen aan de halsband, hondentuig of anti-trektuig vast gemaakt worden. Hieronder kan je de werking van deze dubbele hondenriem bekijken.

Met zoveel verschillende merken, soorten en modellen om uit te kiezen, kan het best lastig zijn om de beste dubbele riem voor jouw honden uit te zoeken. Het is dan ook verstandig om jezelf vooraf goed in te lezen in de verschillende producten. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen.

Er zijn een aantal voor de hand liggende voordelen waarom je een dubbele hondenriem zou moeten kopen, maar er zijn meer redenen te bedenken waarom dat verstandig is. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over!

Waarom zou je een dubbele hondenriem kopen?

Je weet nu precies wat een duo hondenriem is, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je één van deze lijnen kopen? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom je dat zou moeten doen. De belangrijkste heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Je kunt beide honden tegelijkertijd uitlaten

De eerste, en meest voordehand liggende reden om een duo riem te kopen is omdat je beide honden gemakkelijk uit kunt laten. Dit is de belangrijkste reden waarom baasjes voor deze producten kiezen. Zo bespaar je namelijk veel tijd, en geklungel!

Een wandeling maken met jouw honden met twee aparte hondenriemen tegelijk is niet altijd gemakkelijk. Daarom zijn dubbele riemen uitgevonden en zijn ze zo handig! De lijn raakt niet in de knoop en de honden kunnen rustig naast elkaar lopen aan de lijn.

Het zorgt voor meer veiligheid

Een andere belangrijke reden om een dubbele hondenriem te kopen is omdat je veilig en verantwoord met beide honden kunt wandelen. Dankzij de duo riem verlies jij de honden nooit uit het oog. De lijn heeft altijd een constante lengte, zodat jouw honden er niet plotseling vandoor kunnen gaan.

Als je bijvoorbeeld tijdens het wandelen een andere hond tegenkomt, kan je de riem gebruiken om te voorkomen dat jouw honden met de andere hond in de knoop raakt. Het enige dat je dan hoeft te doen is de riem wat korter bij jezelf te houden.

Maar deze dubbele hondenriemen bieden ook meer veiligheid in andere situaties, zoals tijdens trainingen of in plotselinge verkeerssituaties.

Jouw honden moeten aangelijnd zijn

Een ander doel van deze duo riemen is om de honden aangelijnd mee te kunnen nemen. Op de meeste plaatsen is het verplicht om de honden aan de lijn te houden tijdens het wandelen.

De hondenriem is hiervoor het meest gebruikte product, maar zeker niet het enige. Een hondenriem is in bijna alle gevallen de goedkoopste oplossing in vergelijking met andere opties, die we later in dit artikel zullen bespreken.

Het verhoogt de zichtbaarheid van jouw honden

Een dubbele hondenriem zorgt ervoor dat jij, en de honden beter zichtbaar zijn op straat. De meeste duo hondenriemen in onze test hebben op de ene of andere manier reflecterende materialen in hun producten verwerkt. Maar als je kiest voor een felle kleur valt dit ook al veel meer op dan een zwarte riem, maar dat klinkt ook wel logisch.

Zodra de lichten van passerende auto’s of andere lichten op de duo hondenriem gaan schijnen, lichten deze reflecterend materialen op. Dit is vooral handig als je vaak met je hond loopt in donkere omgevingen. Zo zijn jullie allemaal beter zichtbaar!

Er is een geschikte dubbel riem voor elke hond

Tot slot wil ik graag nog even aanstippen dat er voor iedere hond de juiste dubbele lijn kunt vinden. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er veel verschillende modellen, sterktes, merken en producten om uit te kiezen. Daar zit er altijd wel eentje tussen die goed bij jouw honden past.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig is om een dubbele hondenriem te kopen. Voordat je dat gaat doen zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea.

dubbele riem hond

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het kopen van een dubbele hondenriem is het belangrijk om deze af te stemmen op wat jij nodig hebt, en wat je van de riem mag verwachten. Maar je moet er ook rekening mee houden wat jouw honden of puppy’s op dat moment nodig hebben.

Het kan ook zo zijn dat er bepaalde functies aanwezig zijn die je niet nodig hebt, en dus ook niet gebruikt. Daarom is het slim om te weten waar je precies op moet letten. Zo maak je de beste keuze! De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je opgesomd.

Het soort dubbele hondenriem

Op de eerste plaats moet je rekening houden met het soort duo hondenriem dat je wilt aanschaffen. Je hebt hier de keuze uit grofweg twee verschillende soorten. Dat is de looplijn, en de bekende rollijn.

De dubbele lijn is een bekende riem die iedereen eigenlijk wel herkent. Deze heeft een bepaalde lengte en kan niet automatisch worden verlengd, of ingekort. De rollijn rolt uit zichzelf op en is herkenbaar aan het dikke handvat. Dit soort hondenriem is één van de populairste keuzes onder hondeneigenaren.

Wat is de dikte en de lengte van de riem?

Daarnaast is het slim om te kijken naar de dikte en de lengte van de dubbele hondenriem. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel hoe stevig de riem is, en hoever jouw hondjes bij jou vandaan kunnen. Het bepaalt vaak ook de ruimte die tussen beide honden zit.

De dikte is met name belangrijk als jij een grote, of sterke hond hebt. Een bredere duo hondenriem kan vaak meer gewicht aan dan een dunnere lijn. Je kan deze informatie altijd in de product beschrijving lezen, of het staat in één van de product foto’s.

Van welk materiaal is de duo hondenriem gemaakt?

Nog een punt waar je rekening mee moet houden is het materiaal waar de duo hondenriem van gemaakt is. In de meeste gevallen zijn deze producten gemaakt van leer of nylon. Maar je hebt in dit overzicht ook hondenriemen kunnen zien van kunstleer en polyester.

Het materiaal bepaalt vaak voor een deel de kwaliteit van het product. Maar ook de eigenschappen. Zo blijft nylon drijven op het water, en is leer ontzettend sterk en duurzaam. Ieder materiaal heeft dus zijn voor- en nadelen. Je kan dus het beste kiezen uit het materiaal dat het beste bij jou past, en welk materiaal jij het prettigste vindt.

Welke kleur dubbele riem kies je?

In dit artikel kan je zien dat deze producten verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren. Van opvallende felle kleuren, tot donkere kleuren. De keuze hiervoor is persoonlijk, maar ik zou zelf kiezen voor een opvallende kleur.

Het liefst in combinatie met reflecterende materialen. Zo zorg je ervoor dat jullie goed zichtbaar zijn tijdens de wandeling. De kans dat je er eentje ziet die bij jou past is vanwege dit aanbod groot.

De beoordelingen van andere gebruikers

Nog één van de belangrijkste punten om te controleren zijn de meningen van andere hondeneigenaren. Wij lezen altijd de ervaringen die anderen hebben met bepaalde producten, dat geldt ook voor de duo hondenriemen.

De meeste mensen hebben deze producten namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen heel positief zijn, of juist niet. Wanneer je een duo riem ziet die geen positieve reviews krijgt, dan kan je deze beter niet kopen. Zo voorkom je een eventuele teleurstelling.

De prijs van de duo hondenriem

Het laatste punt dat ik wil benoemen is de prijs van deze dubbele hondenriemen. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de riem. De meeste mensen kijken niet op een paar euro, maar niet iedereen kan zomaar veel uitgeven aan deze producten.

Duurdere producten zijn niet altijd beter dan goedkopere producten, maar het geeft wel vaak een indicatie. De prijs van deze duo hondenriemen beginnen bij zo’n € 16,- en kunnen oplopen tot € 110,- of nog meer. Let hier dus goed op wanneer je een nieuwe hondenriem gaat kopen.

hondenriem dubbel

Hoe maak je een hondenriem schoon?

Zoals bij alle producten voor honden is het aan te raden deze met enige regelmaat schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw hond niet ziek kan worden, en de duo hondenriem langer in een goede conditie blijft! Maar hoe maak je deze riem goed schoon?

Gelukkig is het schoonmaken van een dubbele hondenriem zo gedaan. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lauw warm water in een emmer, en een schoonmaak doekje.

Je ziet vanzelf wanneer de hondenriem schoongemaakt moet worden, tijd om dit even snel te doen! Pak de honden riem en leg deze in de emmer met heet water. Dompel daarna het schoonmaak doekje in de emmer, en maak de riem schoon.

Je kan ieder onderdeel schoonmaken, vergeet ook niet om het handvat en de klik sluiting schoon te poetsen! Als je klaar bent kan je de duo riem het beste in de buitenlucht laten drogen.

dubbele hondenriem

Veelgestelde vragen

Wat is de bedoeling van een dubbele hondenriem?

Een dubbele hondenriem zorgt ervoor dat je twee honden tegelijk aan de lijn kan meenemen, om zo als het ware aan dezelfde lijn lopen. Beide honden hebben echter aparte bewegingsvrijheid.

Is een duo hondenriem makkelijker dan twee aparte?

Bij het gebruik van een dubbele hondenriem zal de riem niet zo snel met elkaar in de knoop raken. Het dubbele hondenriemsysteem is hier namelijk specifiek voor ontworpen en houdt de honden gescheiden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een dubbele hondenriem hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie