Duitse Dog

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Duitse Dog is één van de grootste hondenrassen ter wereld en wordt in Engeland ook ´The Great Dane´ genoemd, hoewel hij heeft helemaal niets met Denemarken te maken heeft.

Dit eeuwenoude ras is afkomstig uit Duitsland en is een kruising tussen de grote Mastiff en de Ierse Windhond. Hun taak bestond uit jagen op wild, het bewaken van het terrein en het vechten in de legers. De Duitse Dog is eigenlijk een klasse waarin de Deense Dog en de Ulmer Dog zich verzameld zagen.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstDuitsland
GroepMolossers, Pinschers en Schnauzers
HoogteReuen: minstens 80cm; teven: minstens 72 cm
Gewicht60-80 kg
KleurGeel, gestroomd met zwart masker, zwart-wit gevlekt, zwart of blauw

Karakter van de Duitse Dog

Deze indrukwekkende hond geeft de meeste mensen een gevaarlijke en angstaanjagende indruk. Toch is de Duitse Dog van nature uit helemaal geen vechtersbaas. Hij is heel gehecht aan zijn gezin en slooft zich tot het uiterste uit om zijn baas te plezieren.

Hij is erg vriendelijk en een echte vriend en beschermer voor eigen kinderen. Hij wil graag bij alles betrokken worden en is niet geschikt om ganse dagen alleen te zitten. De Duitse Dog is argwanend en gereserveerd ten opzicht van vreemden. Maar zal slechts bij uiterste noodzaak agressief worden, als zijn baasje of gezin bedreigd wordt bijvoorbeeld.

Lees ook: Top 15 keer de beste donut hondenmand

Product advies

Als de opvoeding consequent, maar niet hardhandig gebeurt, is het een rustige, lieve en erg gehoorzame hond. Het is een grote hond met een klein hartje. Ze worden echter niet zo oud.

Verzorging van de Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een kortharige vacht die slechts een minimale dagelijkse verzorging vraagt. Het dode haar verwijderen door regelmatige borstelbeurten is voldoende. Geef deze hond niet te vaak een bad. Men moet behoedzaam zijn voor vlooien en teken die zich graag in zijn vacht nestelen. Ook de oren moeten regelmatig gekuist worden om ontstekingen te voorkomen.

Tenslotte is het zeer belangrijk om dit ras een stevige en evenwichtige voeding te geven, hetgeen nodig is voor een goede ontwikkeling van het beendergestel, vooral tijdens de groei van pup naar volwassen hond.

duitse dog hond

kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie