Top 15 duurste hondenrassen ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Wil jij weten wat de duurste hondenrassen ter wereld zijn? In dit artikel vertel ik je daar alles over! Een hond is de beste vriend van de mens. Eigenlijk kunnen wij baasjes niet zonder onze hond. Hoeveel ben je bereid voor ze te betalen? Om deze vraag te beantwoorden blijf bij me terwijl ik je een hond met mystieke krachten toon die heel veel geld kost.

Tot een goud harige hond haar maar liefst miljoenen voor moet neertellen. Je moet je portemonnee goed vasthouden, terwijl we de lijst met de vijftien duurste hondenrassen ter wereld op een rijtje zetten.

peruaanse naakthond

Peruaanse naakthond

Van onze eerste hond wordt gezegd dat hij mystieke krachten bezit en hoofdpijn kan genezen. Het is de Peruaanse naakthond die de nationale hond van Peru is en in plaats van dat hij op reclameborden staat, is dit hondenras gezien op vroeg inheemse Amerikaans aardewerk dat dateert van 750 na Christus.

Je zou denken dat deze oeroude, haarloze hond goedkoop zou zijn, maar in plaats daarvan wordt hij beschouwd als een exotische schat uit de Andes en kost hij maar liefst € 2600 tot € 3400. De Peruaanse naakthond is een erg aanhankelijke hond. Die jaagt graag op knaagdieren als vrijetijdsbesteding. Hoewel hij er een hekel aan heeft alleen te zijn, gehoorzaamt hij uitstekend. Laten we verder gaan naar een hond die genomineerd werd voor een Academy Award. Blijf dus zeker kijken!

duitse herder

Duitse herder

Op nummer veertien staat de Duitse herder die afhankelijk van het ras en de fokker tussen de € 2600 en € 5600 kost. Maar de Duitse herder is een uitstekende waakhond en de prijs zeker waard. Ze zijn trouw en ook heel intelligent. Je vindt ze in het leger, bij ontmijningsdienst en ook bij de politie.

Ze blinken uit in bijna alles wat ze doen. Daarom werd er in Tintin, de beroemde Duitse Herder, genomineerd voor de Kermit Award. Dus als je er nog niet aan gedacht hebt een Duitse herder aan te schaffen, denk ik dat dit een goed moment is om het te overwegen. Ik bedoel, wie wil er nu niet een hond die beroemd kan worden?

saluki

Saluki

Alle lof voor de koning. Onze dertiende plek gaat naar de Saluki, die de koninklijke hond van Egypte is, dus het is geen wonder dat ze tussen de € 2150 en € 4320 kosten. De Saluki is lang, hoog en slank van uiterlijk. Ze verharen nauwelijks dus ze zijn de beste keus van hond voor jou als je allergieën hebt. Ze jagen op hun zicht in plaats van op hun geur. Ze zijn uitstekende jagers.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenloopplank

Product advies

De Saluki verwacht vaak dat auto’s voor hen stoppen. Over vorstelijkheid gesproken. Dus als je een Saluki hebt, zorg er dan voor dat ze niet de straat op rennen als je niet kijkt. Ze moeten ook minstens één of twee keer per week kunnen rennen. Dus stof je loopschoenen af als je van plan bent een eindje in huis te nemen.

akita

Akita

Op nummer twaalf staat Akita kost tussen de € 3000 en € 5200, afhankelijk van de grootte of de fokker. De Akita is een ras uit Japan met een fraai uiterlijk. Ze zijn erg aanhankelijk tegenover familie, trouw en over bescherming. Ook al zijn ze aanhankelijk.

De Akita kan soms erg koppig zijn en ze lijden aan bepaalde genetische afwijking. Je zou niet geloven dat er in Japan een museum aan deze honden gewijd is, dus het voelt wel goed om je geld te geven aan een hond die museum waardig is.

Afghaanse windhond

Afghaanse windhond

Mooie dingen zijn vaak duur en daarom staat deze hond in de lijst. Maak kennis met de Afghaanse windhond. De Afghaanse windhond komt uit de bergen van Afghanistan en kost maar liefst € 6050. Ze hebben een zijdeachtige vacht, waardoor ze er heel stijlvol uitzien, alsof ze gefokt zijn voor een leven in luxe.

Door de lange aard van hun vacht moet je ze echter regelmatig borstelen om klitten te voorkomen. Dus als je een week lang je eigen haar al niet komt, is de Afghaanse windhond niets voor jou. Een hond die niet zoveel onderhoud nodig heeft, is als een volgende hond.

Faraohond

Farao hond

De prijs van de Faro hond varieert van € 2600 tot € 6500. Ze zijn de nationale honden van Malta, ondanks hun zeer misleidende naam. Je doet denken dat ze tot de heersers van Egypte zouden behoren. Ze hebben weinig lichaamsvet, waardoor ze uitstekende springers en lopers zijn. Even een leuk weetje over deze honden de Faro hond is heel intelligent en ze blozen altijd als een compliment, krijgen een hapje te blozen.

Wel degelijk, maar alleen als ze opgewonden of blij zijn. Omdat er geen zwart pigment in hun lichaam voorkomt, lijken hun oren en neus roodachtig, wat soms gepaard gaat met een grappige glimlach. Hierna volgt een hond die dol is op sneeuw.

amerikaanse eskimo hond

Canadese Eskimo hond

De Canadese Eskimo hond kost tussen de € 5180 en € 7560. Deze honden komen oorspronkelijk uit Canada, maar hebben nu aan populariteit gewonnen in Nederland en het buitenland. Ze werden vroeger in Canada gebruikt om sleden te trekken. Tot dit omwille van de volksgezondheid en de veiligheid werd stopgezet om een populatie te verminderen.

Dit was een succes, maar het had ook een enorm nadeel tot gevolg, want de Canadese Eskimo honden zijn nu bijna uitgestorven en daarom zijn ze zo duur. Ze gaan niet goed om met andere honden, katten, vogels en knaagdieren. Zorg er dus voor dat je dit bekijkt voor je er eentje aanschaft.

dogo argentino

Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog is een ander duur ras met een prijskaartje tussen de € 3370 en € 6900. Deze honden zijn erg dapper en zijn uitstekende waakhonden. Als ze echter niet professioneel getraind zijn, mag je verwachten dat ze veel schade berokkenen als je ze meeneemt op een wandeling.

Ze zijn verboden in landen als Australië en het Verenigd Koninkrijk vanwege hun destructieve aard. Ze zijn erg beschermend voor hun eigenaars en ondanks hun enge uiterlijk vinden ze het heerlijk om tegen hun baasje aan te kruipen.

Azawakh

De zevende plek gaat naar de Azawakh . Deze hond werd oorspronkelijk door nomaden in Afrika als jachthond werd gefokt vanwege hun snelheid. Ze zijn erg zeldzaam, daarom moet je € 3000 tot maar liefst € 8200 voor ze betalen. Het zijn zeer actieve honden en hebben ondanks hun slankheid een groot uithoudingsvermogen. Ze hebben ook veel lichaamsbeweging nodig en zijn erg aanhankelijk.

chow chow

Chow Chow

Op nummer zes staat de Chow Chow, een van de oude rassen uit China. Ze hebben een knuffelbeer achtig gezicht en een maffe grijns. Deze schattige honden kosten tussen de € 7775 € 9500. Omwille van hun unieke kenmerken. De Chow Chow heeft een zwarte tong en moet vanwege de vacht regelmatig verzorgd worden.

De Chou zou komt in een verscheidenheid van kleuren zoals rood, zwart, blauw, kaneel en crème. Sigmund Freud had een Chow Chow Joshi genaamd, die vaak bij hem in de kamer zat tijdens zijn spreekuur. Harige hond zou ervoor gezorgd hebben dat zijn patiënten zich meer ontspannen voelde. De hond merkte wanneer iemand nerveus was. Dat is nu een leuke hond om te hebben.

leeuwhondje

Leeuwhondje

Deze honden zijn zeldzaam en ook vrij duur. Cleo hondje kost tussen de € 6900 en maar liefst € 10.400, wat veel lijkt om aan een hond uit te geven. Maar hun unieke kwaliteiten maken ze de moeite waard. Het Leeuwenhondje biedt hun baasje goed gezelschap en zijn altijd erg speels. Ze zijn intelligent waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn.

Het leeuwenhondje hondje is erg dapper en heeft de energie om de hele dag te apporteren. Is een gezond ras dus je hoeft geen extra kosten uit te geven aan een bezoek aan de dierenarts. Wat me op grond van hun prijs gewoon eer blijkt.

samojeed

Samojeed

Op nummer vier staat de Samojeed, een ras uit Siberië. Ze werden oorspronkelijk gefokt om rendieren te hoeden en sleden te trekken tot ze populair werden. Ze kosten tussen de € 6500 en € 12.000. Op grond van het soort ras dat ze zijn.

Het zijn geweldige gezelschapshonden voor het gezin en een goede keuze voor onervaren hondenbezitters. Het zijn aandacht zoekers, dus je zal veel aandacht aan ze moeten besteden als je van plan bent er eentje in huis te halen.

Ze zijn dol op graven, dus moeten ze een plek. Buiten hebben dat ze zoveel kunnen graven als ze willen in plaats van je spullen in huis te vernielen. Hoewel, als je er eentje kan veroorloven, denk ik niet dat een beetje kou of een gebroken voorwerp echt een probleem vormt.

engelse bulldog

Engelse Bulldog

Laten we eens kijken naar een andere erg dure hond, namelijk de Engelse Bulldog. De Engelse Bulldog is een ander populair ras waarvan de prijs afhangt van kleur, grootte, fokker en geslacht. De prijs voor een Engelse Bulldog begint bij € 5600 en stijgt alleen maar.

Denk maar aan Kylie Jenner die de hare voor € 43.195 kocht. Het is een vriendelijk ras dat ook erg populair is bij beroemdheden. De Engelse Bulldogs hebben echter last van veel gezondheidsaandoeningen en worden erg lui als ze oud zijn.

dwergkeeshond

Teacup Dwergkees

De Teacup Dwergkees haalt het in onze lijst op nummer twee. Dit schattige miniatuur hondje is erg populair geworden bij zoveel Hollywood beroemdheden en de duurste exemplaren kosten meer dan € 3455. De prijs van een Teacup Dwergkees is vaak afhankelijk van het ras, de kleur en de verkoper.

De hond zou eigendom geweest zijn van heel wat beroemde mensen Koningin Victoria, Paris Hilton en zelfs Michelangelo. Het zijn ook geweldige show honden wat je nog een uitstekende reden geeft om ze te kopen. Wie houdt er nu niet van een kleine pluizenbol?

tibetaanse mastiff

Tibetaanse Mastiff

De duurste hond in deze lijst is er eentje met een gouden vacht! Welke hond past er op de eerste plaats in dit lijstje? Het is niet meer dan normaal dan dat deze gaat naar deze verbluffende dure hond. Deze hond kost maar liefst € 6050, maar er zijn honden die voor een bedrag verkocht werden van maar liefst 1,6 miljoen, dit omdat ze zo uniek zijn.

Er wordt gezegd dat deze honden het bloed van leeuwen in zich hebben, en dat dit ze een beetje tot een leeuw maakt. Dit verklaard de gouden vachtkleur. Je zou kunnen zeggen dat dit de koningen onder de honden zijn. Deze honden komen oorspronkelijk uit Tibet in China, en behoren tot de grootste hondenrassen ter wereld. Het zijn ook uitstekende waakhonden die met name overdag slapen, en ’s nachts waakzaam zijn.

Ook hebben ze voldoende ruimte nodig, en ze kunnen vernielzuchtig zijn als ze langere tijd opgesloten zitten. Deze honden zijn gehoorzaam, en weten hoe ze de controle over moeten nemen tijdens een crisissituatie. Dat is handig voor mensen die snel panikeren. Wat vind je van dit ongelofelijke prijskaartje?

Hoeveel zou jij bereidt zijn om uit te geven aan een hondenras? Dit waren ze alle tien! Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie