Dwerg Schnauzer

Dwerg Schnauzer

Deze Dwerg schnauzer is familie van de Middenslag schnauzer, het is precies een kleine variant ervan. Deze laatste zou misschien gekruist zijn met de Affenpincher en de Poedel, maar daar bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over.

De Dwergschnauzer zou al een oud ras zijn, vermits men hier en daar afbeeldingen van hem heeft teruggevonden. Toch werd het ras pas in het begin van de 20ste eeuw officieel erkend. Hij werd gefokt om ongedierte te bestrijden zoals muizen en ratten, maar ook als waak- en verdedigingshond legde hij zijn steentje bij.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstDuitsland
GroepMolossers, Pinschers en Schnauzers
HoogteReuen: 30-35 cm; teven: 28-32 cm
Gewicht5-7 kg
KleurPeper en zout, zwart met zilverwitte aftekeningen of volledig zwart. Wit komt maar zelden voor.

Karakter van de Dwerg Schnauzer

Ook van karakter lijkt deze hond op de Middenslag schnauzer. Het is een levendig baasje met een stevig temperament. In het algemeen is de Dwergschnauzer een vriend voor de kinderen en andere huisdieren.

Dat maakt van hem natuurlijk een goede huishond, maar toch kan hij niet alle honden met evenveel vriendelijkheid ontvangen. Hij heeft alle capaciteiten van een waakhond en kondigt een bezoeker, of deze nu gewenst of ongewenst is, met luid geblaf aan. Vreemden vertrouwt hij niet bij het eerste contact, maar hij is nooit agressief.

Lees ook: Top 10 keer het beste Anny x tuig

Product advies

De Dwergschnauzer is erg gesteld op gezelschap en is liefst niet te vaak alleen thuis. Hij houdt van zijn baasje, maar verwacht van hem een rechtvaardige opvoeding. Het is een snelle leerling, maar zijn koppigheid kan wel wat vertraging opleveren in het leerproces. De Dwergschnauzer kan een hoge leeftijd bereiken.

Verzorging van de Dwerg Schnauzer

De Dwergschnauzer moet elke dag geborsteld en gekamd worden, vooral de baard die nogal eens kan klitten. Als hij vuil is mag men hem in bad stoppen en hem met een speciale hondenshampoo wassen. Om zijn vacht in prima conditie te houden moet hij een drietal keer per jaar getrimd worden.

Hij mag nooit geschoren worden. Indien hij goed verzorgd wordt verliest hij weinig haar. Te veel aan haar tussen de voetzolen mag weggeknipt worden.

schnauzer hond
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
duitse dog

Duitse Dog

Volgende artikel
mastiff

Mastiff