Engelse hondenrassen: Top 10 populaire honden

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Engelse hondenrassen zijn een deel van het erfgoed van het Verenigd Koninkrijk en hebben over de hele wereld aan populariteit gewonnen. Van de royale Corgi tot de robuuste Bulldog, deze hondenrassen hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid en uiterlijk.

Een van de meest populaire Engelse hondenrassen is de Cocker Spaniel. Dit aanhankelijke en energieke ras is bekend om hun aanhankelijke en vriendelijke persoonlijkheid. Cocker Spaniëls zijn ook geweldige gezelschapshonden en zijn erg geschikt voor gezinnen.

De Bulldog, een ander populaar Engels ras, is bekend om hun krachtige en robuuste bouw. Terwijl ze een gedistingeerd uiterlijk hebben, zijn ze eigenlijk vrij rustig en aanhankelijk. Bulldogs maken geweldige gezinshonden en zijn bekend om hun loyaliteit en vriendelijkheid.

De Springer Spaniel is ook een populair Engels ras, bekend om hun vermogen om te werken en te jagen. Ze zijn ook zeer aanhankelijk en maken geweldige gezinshonden. Springer Spaniëls hebben veel energie en zijn actieve honden die graag bewegen en spelen.

Een ander kenmerkend Engels hondenras is de Boxer. Deze honden zijn krachtig en beweeglijk, met een gedistingeerd uiterlijk. Boxers zijn bekend om hun vriendelijke en speelse persoonlijkheid, waardoor ze geweldige gezinshonden zijn.

De 10 meest populaire Engelse hondenrassen

Er zijn nog vele andere Engelse hondenrassen, elk met hun eigen unieke persoonlijkheid en uiterlijk. Of je nu op zoek bent naar een actieve gezelschapshond of een robuuste waakhond, er is een Engels ras dat bij je past.

In het algemeen zijn Engelse hondenrassen bekend om hun aanhankelijke en vriendelijke persoonlijkheid, en hun gedistingeerde uiterlijk maakt ze tot populaire keuzes voor gezinnen over de hele wereld. Dus als je op zoek bent naar een trouwe viervoeter, overweeg dan een Engels hondenras.

1 Engelse Cocker Spaniël

engelse cocker spaniel

De Engelse Cocker Spaniel is een populaire hondenras uit Engeland. Het is een kleine tot middelgrote hond, bekend om zijn aanhankelijke en speelse persoonlijkheid. Cocker Spaniëls zijn zeer sociale honden die graag bij mensen zijn en aandacht krijgen. Ze zijn ook intelligent en gemakkelijk te trainen, wat ze tot geweldige gezelschapshonden maakt.

Het uiterlijk van de Engelse Cocker Spaniel is zacht en pluizig, met een lange staart en grote, ronde oren. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin, rood en aschblond. Cocker Spaniëls hebben ook een uniek uiterlijk door hun gevouwen oren en franje aan de onderkant van hun lichaam.

Deze honden hebben veel energie en zijn actief, wat betekent dat ze regelmatige oefening en uitlaatbeurten nodig hebben. Ze zijn ook geweldig voor mensen die houden van wandelen en buitenactiviteiten. Cocker Spaniëls zijn ook geweldige jagers en worden vaak gebruikt om te jagen op vogels.

In het algemeen zijn Engelse Cocker Spaniëls geweldige huisgenoten voor gezinnen en alleenstaanden. Hun aanhankelijke en speelse persoonlijkheid maakt ze tot geweldige gezelschap en hun intelligentie en trainbaarheid maakt ze tot geweldige metgezellen. Als je op zoek bent naar een trouwe en vriendelijke huisgenoot, overweeg dan de Engelse Cocker Spaniel.

Lees ook: Top 15 keer het beste onverwoestbaar hondenspeelgoed

Product advies

2 Engelse Bulldog

bulldog

De Engelse Bulldog is een krachtig en trouw hondenras, oorspronkelijk gefokt voor stierenvechten. Hoewel deze activiteit tegenwoordig verboden is, is de Engelse Bulldog nu een populaire gezelschapshond die bekend staat om zijn aanhankelijke en ontspannen persoonlijkheid.

De Engelse Bulldog is een compact en stevig gebouwde hond met een korte, dikke nek en een breed hoofd. Ze hebben een gevouwen snuit en een typische “underbite” waardoor hun onderkaak verder naar voren steekt dan hun bovenkaak. Ze zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren, waaronder wit, zwart, bruin, blauw en gestroomd.

Engelse Bulldogs zijn bekend om hun ontspannen en liefdevolle persoonlijkheid. Ze zijn geweldige huisgenoten en genieten ervan om bij hun baasjes te zijn. Hoewel ze niet veel beweging nodig hebben, moeten ze regelmatig uitgelaten worden om gezond te blijven.

Houd er rekening mee dat de Engelse Bulldog een brachycephale hondenras is, wat betekent dat ze een korte snuit hebben. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen, oververhitting en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig te bezoeken bij de dierenarts en de hond te helpen bij het houden van een gezond gewicht.

In het algemeen is de Engelse Bulldog een geweldige huisgenoot voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en ontspannen hond. Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en alleenstaanden en zijn bekend om hun liefdevolle en aanhankelijke persoonlijkheid. Als je op zoek bent naar een huisgenoot die altijd bij je zal zijn, overweeg dan de Engelse Bulldog.

3 Engelse Springer Spaniël

engelse springer spaniël hond

De Engelse Springer Spaniel is een actieve en intelligente hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het jagen op vogels. Deze honden zijn bekend om hun werklust en energie en zijn geweldige metgezellen voor actieve mensen en gezinnen.

De Engelse Springer Spaniel is een middelgrote hond met een atletische bouw en een zachte, pluizige vacht. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, rood, geel en zwart-en-wit. Deze honden hebben lange, gevouwen oren en een lange staart die zijdeachtig en pluizig is.

Engelse Springer Spaniëls zijn bekend om hun actieve en energieke persoonlijkheid. Ze houden van beweging en oefening en zijn geweldige metgezellen voor mensen die houden van wandelen, rennen en buitenactiviteiten. Deze honden zijn ook intelligent en gemakkelijk te trainen, wat betekent dat ze geweldige gezelschapshonden zijn.

Omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt om te jagen, hebben Engelse Springer Spaniëls een sterk jachtinstinct en zijn ze bekend om hun neiging om vogels en andere dieren te achtervolgen. Het is belangrijk om hen te trainen en te socialiseren vanaf een jonge leeftijd om dit instinct te beheersen.

In het algemeen is de Engelse Springer Spaniël een geweldige huisgenoot voor actieve mensen en gezinnen. Ze zijn bekend om hun werklust en energie en zijn geweldige gezelschapshonden voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en actieve metgezel. Als je op zoek bent naar een huisgenoot die altijd bereid is om met je mee te gaan, overweeg dan de Engelse Springer Spaniel.

4 Boxer

boxer

De Boxer is een energieke en speelse hondenras dat bekend staat om zijn krachtige en atletische bouw. Dit ras is ontstaan in Duitsland en was oorspronkelijk gefokt voor de jacht en de bescherming van boerderijen.

Boxers hebben een korte, gladde en stevige vacht in verschillende kleuren, waaronder fawn, brindle en zwart. Ze zijn bekend om hun krachtige kaken en hun scherpe, uitdagende blik. Boxers zijn ook bekend om hun opvallende, opgerichte oren en hun brede, stevige borst.

Boxers zijn bekend om hun energie en speelsheid, en zijn geweldige metgezellen voor actieve mensen en gezinnen. Deze honden houden van beweging en oefening en hebben veel aandacht nodig om te voorkomen dat ze vervelen. Boxers zijn ook bekend om hun loyale en beschermende aard, wat betekent dat ze geweldige gezelschapshonden zijn voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en beschermende huisgenoot.

Hoewel Boxers bekend staan om hun kracht en speelsheid, hebben ze ook een milde en aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn geweldige met kinderen en andere huisdieren en zijn bekend om hun loyale en trouwe aard. Boxers zijn ook intelligent en leergierig, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn.

In het algemeen is de Boxer een geweldige huisgenoot voor actieve mensen en gezinnen. Ze zijn bekend om hun energie en speelsheid en zijn geweldige gezelschapshonden voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en beschermende huisgenoot. Als je op zoek bent naar een hond die altijd bereid is om met je mee te gaan, overweeg dan de Boxer.

5 Beagle

beagle

De Beagle is een klein tot middelgroot hondenras met een opvallend uiterlijk en een vrolijke persoonlijkheid. Het ras is ontstaan in Engeland en was oorspronkelijk gefokt voor de jacht op hazen.

Beagles hebben een kort, glanzend en stevig vacht in verschillende kleuren, waaronder bruin, wit en zwart. Ze zijn bekend om hun lange, opgerichte oren en hun scherpe neus, die ze gebruiken om de geur van hun prooi op te sporen.

Beagles zijn bekend om hun vrolijke, nieuwsgierige en speelse persoonlijkheid. Ze houden van beweging en oefening en zijn geweldige metgezellen voor actieve mensen en gezinnen. Deze honden zijn ook bekend om hun aanhankelijke en loyale aard, wat betekent dat ze geweldige gezelschapshonden zijn voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en affectieve huisgenoot.

Hoewel Beagles bekend staan om hun speelsheid en aanhankelijke aard, hebben ze ook een sterk zintuig voor geur en zijn ze sterk gedreven om op jacht te gaan. Dit betekent dat ze regelmatige beweging en oefening nodig hebben en goed moeten worden opgevoed en getraind om hun natuurlijke instincten te beheersen.

6 Border Collie

border collie

De Border Collie is een slim en energiek hondenras, bekend om hun vermogen om te werken en te presteren in verschillende hondensporten, waaronder schapendrijven en gehoorzaamheidswedstrijden. Het ras is afkomstig uit de grensstreek tussen Engeland en Schotland, waar ze werden gebruikt voor het begeleiden en aandrijven van schapen.

Border Collies hebben een atletische bouw en een dikke, pluizige vacht die bescherming biedt tegen weersinvloeden. Ze komen in verschillende kleuren, waaronder zwart en wit, bruin en wit, en blauw en wit.

Deze honden zijn bekend om hun hoge intelligentie en vermogen om snel te leren. Ze zijn nauwkeurige en gedreven werkers en hebben een natuurlijke drang om te werken en te presteren. Border Collies zijn ook zeer aanhankelijk en trouw aan hun eigenaren, wat betekent dat ze geweldige gezelschapshonden zijn voor mensen die op zoek zijn naar een slimme en toegewijde huisgenoot.

Hoewel Border Collies geweldige gezelschapshonden zijn, hebben ze ook veel energie en mentaliteit die gericht is op werk. Ze hebben regelmatige oefening en uitdaging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Als je op zoek bent naar een slimme en energieke hond die geweldig is in sport en presteren, overweeg dan de Border Collie.

7 Parson Russell terriër

parson russell terrier

De Parson Russell Terriër is een klein en opvallend hondenras, ontstaan in Engeland. Het ras is vernoemd naar de bekende pater John Russell, die ze gefokt heeft voor de jacht op vossen en marters.

De Parson Russell Terriër heeft een korte, stevige vacht in verschillende kleuren, waaronder wit en bruin. Het ras is bekend om zijn opvallende uiterlijk, met een scherpe neus, opgerichte oren en opvallende gekrulde staart.

Deze honden zijn bekend om hun energieke en speelse persoonlijkheid. Ze zijn zeer zelfverzekerd en nieuwsgierig, en houden van beweging en oefening. Parson Russell Terriërs zijn geweldige metgezellen voor actieve mensen en gezinnen en zijn ook zeer aanhankelijk en trouw aan hun eigenaren.

8 Field Spaniël

field spaniel

De Field Spaniel is een middelgrote hondenras, ontstaan in Engeland en speciaal gefokt voor het werk in het veld. Dit ras is bekend om zijn aanhankelijkheid en vermogen om samen te werken met hun eigenaar tijdens de jacht.

De Field Spaniel heeft een gladde, glanzende vacht in verschillende kleuren, waaronder zwart, donkerbruin, blauw en lever. Het ras heeft een atletische bouw en een aardige, gedreven persoonlijkheid.

Field Spaniëls zijn slimme en gevoelige honden, die graag samenwerken met hun eigenaar. Ze zijn geweldige metgezellen voor mensen die op zoek zijn naar een actieve hond die ook aanhankelijk is. Hoewel ze oorspronkelijk zijn gefokt voor het werk in het veld, zijn Field Spaniëls ook geweldige huisgenoten en presteren ze goed in verschillende hondensporten, waaronder gehoorzaamheid en behendigheid.

Als je op zoek bent naar een slimme, actieve en aanhankelijke hond, overweeg dan de Field Spaniel. Houd er rekening mee dat dit ras regelmatige oefening en mentale stimulatie nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

9 Boston Terriër

boston terrier

De Boston Terriër is een kleine, vriendelijke en speelse hondenras. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht, maar is tegenwoordig vooral een populaire gezinshond.

De Boston Terriër heeft een korte, gladde vacht in verschillende kleuren, waaronder zwart en wit, en bruin en wit. Het ras is bekend om zijn unieke uiterlijk, met grote, opgerichte oren en een opvallende, stompe snuit.

Boston Terriërs zijn vriendelijke en speelse honden die graag met kinderen spelen. Ze zijn ook zeer intelligent en reageren goed op training en opvoeding. Boston Terriërs zijn aanhankelijk en gehecht aan hun eigenaar en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin.

Als je op zoek bent naar een kleine, speelse en vriendelijke hond, overweeg dan de Boston Terriër. Houd er rekening mee dat dit ras oefening nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven en dat ze regelmatig geborsteld moeten worden om hun vacht in goede staat te houden.

10 Lakeland Terriër

lakeland terrier

De Lakeland Terriër is een klein, energiek en vastberaden hondenras, ontstaan in het Lake District in Engeland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op vossen en andere prooidieren, maar is tegenwoordig vooral een populaire gezinshond.

De Lakeland Terriër heeft een korte, stugge vacht in verschillende kleuren, waaronder rood, zwart en wit, en blauw en tan. Het ras is bekend om zijn uitstekende vermogen om prooidieren te jagen, maar ook om zijn aanhankelijke en speelse persoonlijkheid.

Lakeland Terriërs zijn zeer intelligente en vastberaden honden die graag trainen en uitdagingen aangaan. Ze zijn ook aanhankelijk en gehecht aan hun eigenaar en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin.

Als je op zoek bent naar een kleine, energieke en vastberaden hond, overweeg dan de Lakeland Terriër. Houd er rekening mee dat dit ras veel oefening nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven en dat het belangrijk is om hen te trainen en te socialiseren om te voorkomen dat ze te agressief worden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie