Faraohond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Dat de Faraohond uit het Oude Egypte komt zoals sommige afbeeldingen doen vermoeden, is eerder een mythe dan waarheid. Want dit is nooit bewezen. Hij is nauw verwant met de Podenco Ibicenco en de Cirneco dell Etna.

De Faraohond vindt in Malta zijn oorsprong en staat er bekend onder een andere naam, Kelb tal Fenek. Dit slaat terug op het feit dat hij werd gebruikt voor het opsporen van hazen, konijnen en gevogelte.

Daarnaast is het een lieve en trouwe hond en is hij wat schuw. In Malta is dit ras enorm populair en nu verschijnt de hond van de farao steeds meer onder ons. Het is echter soms moeilijk om een ​​faraohond te koop te vinden. Wilt u één of meerdere faraohonden in huis verwelkomen? Lees hier meer over de faraohond en begin de reis voorbereid met je nieuwe viervoeter!

Kenmerken van de Faraohond

AfkomstMalta
GroepSpitsen en Oertype
HoogteReuen: 56-63 cm; teven: 53-57 cm
Gewicht20-25 kg
KleurBruin tot donkerrood, witte staartpunt, witte vvlek op de borst en wit aan de tenen, een dunne witte streep in het miden van het gezicht.

Karakter van de Faraohond

De Faraohond is een gracieuze hond met een waardig karakter. Zijn houding alleen al straalt trots en onafhankelijkheid uit. En de baas zal het merken. Deze hond is niet gemakkelijk op te voeden. Hij luistert niet altijd naar de baas en heeft daarom een strakke opvoeding nodig.

Lees ook: Top 10 keer de beste tekentang

Product advies

Men mag echter nooit op de hond schreeuwen en hem zeker niet slaan, het zal alleen een averechts effect hebben. Voor de rest is hij speels, krachtig en snel. Hij is ook waakzaam, maar zal niet vaak blaffen. Ook met kinderen vindt hij het goed, mits hij ermee gesocialiseerd is. Andere huisdieren gaan niet altijd goed met hem samen, hij ziet ze als een prooi en zal ze achternazitten.

Verzorging van de De Faraohond

De Faraohond heeft een korte, glanzende beharing. Deze is makkelijk te onderhouden en vraagt weinig verzorging.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie