Geperste hondenbrokken kopen? Alle brokken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Geperste hondenbrokken is een speciaal soort voer. Deze voeding heeft allerlei voordelen ten opzichte van ander hondenvoer. In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste geperste hondenbrokken!

Je leest in dit artikel alles over de aanschaf van geperste hondenbrokken, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste voor jouw viervoeter kunt kopen. In eerdere artikelen zijn we ingegaan op bijvoorbeeld de beste hondenbrokken en senior hondenvoer, deze kan je teruglezen door op de link te klikken.

Dit artikel is op basis van onze eigen mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Dit hondenvoer heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een goede keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je geperste hondenbrokken koopt. Het is ook aan te raden om deze brokjes te bewaren in een speciale hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat het lekker lang vers blijft! Ook vertel ik je hoe je erachter komt welk type brokken jouw jonge hond nodig heeft.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van de brokjes! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er verschillende groottes in verpakkingen of inhoud beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste geperste hondenbrokken

Onze vijf favoriete geperste hondenbrokken

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande geperste brokjes een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze geperste brokken hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Biofood Geperst Lam & Rijst Premium Hondenbrokken

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete geperste hondenbrokken staan de brokjes van Biofood. Deze lam en rijst variant wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Wanneer je op het product hierboven klikt ga je naar de lam en rijst smaak, maar er zijn ook andere smaken verkrijgbaar!

De verpakking hierboven heeft een inhoud van 5 kilo, maar je kan ook een verpakking kopen met 13,5 kilo inhoud. Deze voeding wordt, zoals we dat van dit merk gewend zijn gemaakt met de beste ingrediënten.

Het leuke aan deze geperste hondenbrokken is dat het tevens hypoallergeen is, ideaal wanneer jouw hond last heeft van bepaalde allergieën! Daarnaast krijg je een korting van 5% als je twee of meer verpakkingen in één keer koopt. Wat ons betreft is dit een goede keuze!

WOOOF Regular 14KG Geperste hondenbrokken

Het tweede product in onze lijst met favorieten staan de geperste hondenbrokken van WOOOF. Deze regular verpakking heeft een inhoud van 14 kilogram geperste brokjes. Als we kijken naar de reviews worden deze brokken beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 72 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de populairste geperste brokken op dit moment!

Deze brokjes zijn geschikt voor alle soorten honden en het wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is het vrij van gluten, en bevat het geen kunstmatige smaak, geur en kleurstoffen. Je kan kiezen uit verschillende lekkere smaken en je hebt een ruime keuze in de grootte van de verpakkingen. Het geperste droogvoer is tot slot gemakkelijk te verteren!

Naturis Geperste Brok Kip 15 kilogram

Op de derde plaats staan de geperste hondenbrokken van Naturis. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Als je kiest voor de geperste naturis brokken, kan je kiezen tussen twee verschillende verpakkingen van 5 kg of 15 kg.

Ook vind je onder dit merk verschillende smaken zoals kip en lam. Bovenstaande producten zijn speciaal ontwikkeld voor honden met een hoog activiteitsniveau. Ideaal voor bijvoorbeeld een Goldendoodle, of andere actieve hond! Al met al een meer dan uitstekend product als je het ons vraagt.

Renske Mighty Omega Plus Adult Geperst Zalm

Het vierde product in onze lijst is van Renske. Deze geperste hondenbrokken zijn al meerdere keren teruggekomen in onze artikelen, en dat is niet voor niets! Deze worden beoordeeld met een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op de website van Bol.com.

Het geperste hondenvoer van Renske is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken en verpakkingen. Je ziet hierboven de verpakking met zalm, maar je kan ook kiezen voor lam, eend, konijn, et cetera. Veel smaken zijn ook graanvrij, ideaal voor honden met een granen allergie. Dit droogvoer is verkrijgbaar in verpakkingen van 3 kg en 15 kg.

Daarnaast zijn deze geperste hondenbrokken gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, en bevat het voer geen tarwe en gluten. Ook is er een rijke hoeveelheid aan omgea-3 vetzuren aanwezig!

Hayes Brothers Standaard Geperst Hondenvoer

We sluiten onze top vijf favorieten af met de geperste hondenbrokken van de Hayes Brothers. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op de website van Bol.com. Daarmee heeft dit product de hoogste score in onze lijst!

Net zoals de andere producten zijn ook deze brokjes verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken en verpakkingen. Ook dit voer is gemaakt op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, en bevat het eveneens geen toegevoegde kleur, geur en smaakstoffen. Dit voer zit tevens boordevol met mineralen en vitaminen.

Hierboven zie je een verpakking met een inhoud van 20 kilogram. Wanneer je er twee in één keer koopt krijg je een stapelkorting van 13%, dat is zeker het overwegen waard. Dit omdat je droogvoer gemakkelijk lang kunt bewaren!

Heb je na het bekijken van de bovenstaande geperste hondenbrokken al een goede keuze kunnen maken? Wij hopen van wel! Als dat toch niet het geval is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Het assortiment met geperste hondenbrokken is groot, zo zijn er bijna 350 verschillende soorten verkrijgbaar!

geperste brokjes

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat geperste hondenbrokken zijn. Als dat nog niet het geval is, of je wilt er meer informatie over, blijf dan lezen. Hieronder leg ik het je graag uit!

Geperste hondenbrokken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geperste brokjes. Hierdoor blijven de brokken luchtvrij en nemen de brokken minder ruimte in beslag. Alle in droogvoer verwerkte voedingsstoffen worden samengeperst, zodat jouw hondje toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Niet alleen is geperst hondenvoer kleiner, het is ook beter en makkelijker verteerbaar. Dit komt doordat de geperste brokken sneller afbreken in de maag. Geperste brokken worden op een relatief lage temperatuur gekookt in vergelijking met knapperige brokken. Hierdoor zijn voedingsstoffen minder gevoelig voor verhitting en blijven ze beter behouden.

Bij deze lage temperatuur worden de brokken samengeperst. De geperste brokken zijn meestal vleziger en worden voorverwarmd. Om deze reden zijn de meningen verdeeld of alle voedingsstoffen behouden blijven wanneer de brokjes worden bereid.

Met zoveel verschillende merken, soorten en smaken om uit te kiezen, kan het kiezen van een geperst droogvoer voor jouw hond echter een hele uitdaging zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

Voordat je geperste hondenbrokken gaat kopen zijn er een aantal redenen waar je op moet letten. Daar vertel ik je graag meer over in de volgende alinea!

Waarom zou je geperste hondenbrokken kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren en welke geperste hondenbrokken in onze ogen het beste zijn. Maar waarom zou je deze moeten kopen? Er zijn namelijk zoveel andere mogelijkheden als het gaat om het voeden van jouw hond. Hier onder heb ik een aantal van deze redenen op een rijtje gezet.

Omdat honden iets moeten eten

De eerste reden waarom mensen geperste brokjes voor de honden kopen, is ook een heel belangrijke reden. Je hond heeft gewoon voedsel nodig om te overleven, net zoals wij mensen. Geperste brokjes is een van de soorten waar je uit kunt kiezen.

Er zijn echter veel verschillende soorten hondenvoer om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan droogvoer zoals de normale hondenbrokken, nat hondenvoer en vers vlees naast de bekende hondensnacks en lekkere snoepjes voor jouw trouwe viervoeter.

Geperste hondenbrokken zitten vol gezonde voedingsstoffen

Doordat deze voeding bij een lage temperatuur stevig wordt geperst, zitten de brokjes vol belangrijke voedingsstoffen. Dit zorgt ook voor een compactere brok, en aangezien brokjes meer voedingsstoffen bevatten, hoef je ze niet in grote hoeveelheden aan de hond te gegeven.

Hetzelfde geldt voor het verpakken van de geperste brokjes. Brokken kunnen in kleinere verpakkingen worden verpakt, zodat ze minder ruimte innemen. Een groot voordeel van deze producten!

Dit soort voeding is relatief goedkoop

Omdat de geperste brokjes compacter zijn nemen ze simpelweg minder ruimte in beslag dan andere vormen van hondenvoer. Ook kan je de hond kleinere porties in één keer geven. Je bent dus niet alleen minder ruimte kwijt aan het hondenvoer, ook ben je ook minder geld kwijt. En dat is natuurlijk ook nog eens goed voor je portemonnee.

Geperst hondenvoer is makkelijk verteerbaar

Het grootste voordeel van geperste hondenbrokken is dat het compacter is, dus minder ruimte inneemt en minder geld kost. Maar de brokjes nemen niet alleen meer ruimte in beslag in jouw huis of hondenvoer container, ook in de maag van jouw viervoeter!

Jouw hond hoeft veel minder voer binnen te krijgen, en dit veroorzaakt minder maagklachten. Het is niet alleen goed voor maagklachten, het opdelen in kleinere porties vergemakkelijkt het spijsverteringsproces en vermindert de stress op het spijsverteringsstelsel.

De voedingsstoffen blijven beter bewaard

Zoals ik eerder in dit artikel al even benoemde, worden de geperste brokjes gemaakt bij relatief lage temperaturen. Dit helpt met het behoud van de belangrijke voedingsstoffen. Dit komt omdat er minder invloed is op de voedingsstoffen dan bij normaal koken op hoge temperatuur. Dit betekent niet dat geperst hondenvoer altijd beter is dan andere hondenbrokken.

Er is voor elke hond een geschikte geperste hondenbrok

Geperste hondenbrokken zijn verkrijgbaar voor alle soorten honden. Het maakt niet uit of jij een kleine hond, middelgrote of grote hond hebt. Maar ook als jouw hond een allergie heeft zijn er geschikte geperste hondenbrokken te vinden.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen waarom je geperste hondenbrokken zou moeten kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn vertel ik je graag in de volgende alinea!

geperst hondenvoer

Waar moet je rekening mee houden?

Hondjes zijn er in allerlei soorten en maten, hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van geperste hondenbrokken. Je moet deze brokjes namelijk goed afstemmen op jouw hond. Hieronder heb ik een aantal punten onder elkaar gezet waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je daar graag bij!

De leeftijd en grootte van jouw hond

Ten eerste moet je de geperste brokjes aanpassen aan de leeftijd en het ras van de hond. Chihuahua’s hebben bijvoorbeeld andere behoeften dan Goldendoodles. Puppy’s hebben ook andere geperste hondenbrokken nodig dan volwassen en oudere honden. Op de website van Bol.com kan je hier gelukkig makkelijk op sorteren!

De smaak van de geperste hondenbrokken

Er zijn veel soorten en merken, en dus er zijn veel variaties in de smaak van deze voeding. Daarom raden we aan om eerst een paar smaken te proberen. Op die manier kom je erachter welke smaak jouw hondje het lekkerste vindt.

We hebben zelf in het begin ook veel verschillende soorten geprobeerd, vooral toen onze honden overstapten van droog puppy voer naar volwassen voeding. Nu weten wij welke ze het lekkerste vinden, dus ze eten wat ze lekker vinden!

Als het op selectie aankomt, kan je tegenwoordig allerlei smaken en soorten bedenken. Natuurlijk zijn er de bekende lam en rijst, maar wat dacht je van aardappelen of zalm? Kies uit duizenden smaken. Er zit vast iets tussen waar je hond dol op zal zijn!

Hoeveel voer zit er in de verpakking?

Nog een punt om rekening mee te houden is de inhoud van de verpakking, ook wel de grootte genoemd. In bijna alle gevallen is het verstandig om de grootste verpakking te kopen.

Je betaald dan namelijk de laagste prijs per kilo geperste hondenbrokken. Vaak krijg je ook een leuke “stapelkorting” als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. In een hondenvoer container kan je ze vervolgens lang vers houden. Leuk meegenomen!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere baasjes. Lees jezelf dus vooraf goed in door de informatie van anderen te lezen.

Veel mensen hebben deze brokjes namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de geperste honden brokken

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de geperste brokken. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan hondenvoer.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product perse beter is. Prijzen van hondenbrokken beginnen bij ongeveer € 10,- en kunnen oplopen tot wel € 95,-. In het laatste geval heb je dan wel een grote verpakking waar je een tijdje mee voorruit kunt.

geperste hondenbrok

Wat is het verschil tussen normale- en geperste hondenbrokken?

Het grote verschil tussen geperste brokken en de normale brokken voor honden zit vooral in het bereidingsproces. Dit heeft niet zozeer te maken met de ingrediënten. Zoals eerder vermeld, worden krokante brokken op een hogere temperatuur bereid dan geperste brokken.

Normale hondenbrokken worden meestal gekookt op ongeveer 100 graden Celsius, en geperste brokken worden meestal gekookt op ongeveer 75 graden Celsius. Ze noemen het ook wel koudgeperst hondenvoer. Er is ook uitgelegd dat een brok die in de maag wordt geduwd, uit elkaar valt.

De normale brokjes doen het tegenovergestelde van geperste brokken. Een krokante massa verspreidt zich in je maag. Honden geven vaak de voorkeur aan knapperige kroketten omdat ze nog een vetlaagje hebben en honden de geur lekker vinden.

Als het om de gezondheid van jouw hondje gaat, is er eigenlijk niet veel verschil tussen beide. Het is moeilijk te zeggen welk droogvoer gezonder is dan andere. Het is wel zo dat taaiere brokjes goed zijn voor het gebit van de hond.

Het is namelijk veel harder dan een samengeperste hondenbrokken, en houdt de tanden van de hond gezond. Honden moeten harder bijten. Je zou kunnen zeggen dat geperste hondenbrokken meer geschikt voor honden met maag- of darmproblemen.

Hoe bewaar je geperste hondenbrokken?

Het is slim om de geperste hondenbrokken op een goede manier te bewaren. Ik leg je graag uit hoe je deze brokjes het beste kunt bewaren. Dit heeft een aantal voordelen, de belangrijkste is dat het langer vers blijft. Maar ook dat de voedingsstoffen goed blijven.

Dit is met name belangrijk als je een grotere verpakking koopt, en dat is verstandig omdat de prijs per kilo een stuk lager is. Bewaar de brokken altijd in een speciale hondenvoer container. Dit zorgt ervoor dat het langer goed blijft!

hondenbrokken geperst

Veelgestelde vragen

Zijn geperste hondenbrokken beter dan normale?

Het grootste voordeel van geperste brokjes is dat ze makkelijk verteerbaar zijn. De geplette hondenmassa breekt uit elkaar waar de kauwmassa opzwelt met water. Dus voor honden met maagproblemen of problemen met de spijsvertering kunnen de geperste hondenbrokken een perfecte oplossing zijn!

Hoe kan ik geperste hondenbrokken herkennen?

De geperste hondenbrokken zijn compact en geconcentreerd, ten opzichte van normale brokjes. Alle voedingsstoffen worden samengeperst zonder lucht in de brokken. Deze hondenbrokjes nemen zowel op de verpakking als op de maag minder ruimte in beslag.

Wat wordt er bedoeld met koudgeperste hondenbrokken?

Bij koudgeperste hondenbrokken worden alle voedingsstoffen geperst zonder het voer tot een hoge temperaturen te verhitten. Hierdoor blijven veel belangrijke vitamines, mineralen en andere noodzakelijke bouwstoffen perfect behouden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel geperste hondenbrokken hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie