Golden Retriever cocker

golden retriever cocker

De Golden Retriever Cocker is een kruising tussen de Golden Retriever en Cocker Spaniël, ook wel bekend als een gemengd ras. Het beste van alles is dat het een lieve, speelse, intelligente hond is en perfect voor gezinnen. Dit ras heeft de beste eigenschappen van zowel Golden Retrievers als Cocker Spaniels.

De vacht van deze honden zijn vaak zwart of bruin. Het trainen van deze hond lijkt erg op het trainen van een Golden Retriever. Dit is een kruising die veel beweging nodig heeft en echt z’n energie kwijt moet kunnen. Als je zelf geen actieve wandelaar bent dan raad ik je deze kruising niet aan.

Bezoek anders de pagina met meer informatie over andere hondenrassen. Misschien zit er iets goeds voor je tussen? In dit artikel zullen we het hebben over deze leuke kruising! Wat is bijvoorbeeld de beste manier om deze honden te trainen en waarom is deze kruising zo speciaal? Dus lees verder om meer te weten te komen over deze mooie kruising!

Het uiterlijk van deze kruising

Het uiterlijk van deze hond is heel bijzonder. Dit komt omdat dit ras altijd de ogen van een onschuldige en lieve puppy houdt. Dus naarmate hij ouder wordt, ziet de hond er nog steeds uit als een puppy. Om deze reden wordt hij ook wel de ‘eeuwige puppy’ genoemd.

Het is niet mogelijk om precies te weten hoe deze kruising eruit zal komen te zien. Soms lijkt het op een Golden Retriever, soms lijkt het op een Cocker Spaniël. Als gevolg hiervan kan het uiterlijk aanzienlijk verschillen tussen Golden Retriever Cockers.

Golden Retriever Cocker-kleuren kunnen aanzienlijk variëren. Je zou verwachten dat ze altijd de gouden kleur van een golden retriever hebben, maar dat is niet waar. Cocker Spaniël heeft 15 officiële kleuren volgens zijn ras standaarden. Dit kan resulteren in andere kleuren. Als je er zeker van wilt zijn dat de fokker die gouden kleur wil, moet je de Cocker Spaniel in gouden kleur fokken.

Dit is de tweede meest voorkomende kleur na crème. Deze kruising weegt gemiddeld 10 tot 30 kilogram. Dit verschil is vrij groot omdat het te wijten is aan de grootte van de ouder. Met een kleine golden retriever en cocker spaniël heb je meer kans om ook een kleine golden retriever cocker te krijgen.

Verzorging van de Golden Retriever Cocker

Ook met de vacht van deze hond is het erg onvoorspelbaar. Hij zou bijvoorbeeld zoiets kunnen hebben als een flatcoat van een golden retriever of een gekrulde vacht van een cocker spaniël. Van beide rassen krijgen ze natuurlijk altijd iets mee. En het is met de mantel.

Door deze twee rassen te laten paren ontstaat er een hele mooie hond. Deze twee vachten kunnen een bijzondere uitdrukking geven die duidelijk te zien is bij de Golden Retriever Cocker. Daarom moet je voorzichtig zijn met deze speciale jas. Dit is erg leuk voor zowel honden als hun baasjes. Niemand wil dat een hond de hele dag door het huis stinkt, toch?

De Golden Retriever Cocker heeft veel beweging nodig en is veel buiten, dus het is belangrijk om je vacht regelmatig te kammen. Dit voorkomt veel verstrikkingen en vermindert zo veel mogelijk ziekte. Het is ook veel beter om een ​​goed onderhouden vacht te zien.

Als de honden niet goed worden verzorgd, kunnen ze zich ongemakkelijk voelen en dit uiten in hun gedrag. Dus maak je klaar om een ​​hond te kopen en weet dat je elke dag veel tijd met deze hond moet doorbrengen. Om de vacht van de hond zo goed mogelijk te verzorgen, is het daarom belangrijk om over de juiste accessoires te beschikken. Ik stuur je veel links die verwijzen naar sites waar je dit soort dingen kunt kopen.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondenshampoo

Product advies

Hoe kom ik aan een Golden Retriever Cocker?

Deze honden zijn moeilijk te vinden in Nederland. Er zijn weinig fokkers die deze honden kruisen. Daarom is het raadzaam om een ​​volwassen hond te kopen. Je kunt altijd op marktplaats kijken of je de juiste hond hebt die je zoekt.

Mijn advies is om een ​​golden retriever-fokker te zoeken en te vragen of je een golden retriever-cocker hebt of al hebt. Hier zijn enkele links waar u beroemde fokkers van golden retrievers kunt vinden.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
bijtring hond

Top 10 keer de beste honden bijtring

Volgende artikel
beste snackbal

Top 10 keer de beste snackbal

Gerelateerde artikelen