Graanvrije puppybrokken kopen? Alle brokjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste graanvrije puppybrokken? Dit soort voer is specifiek ontwikkeld voor pups met een granen allergie. Denk hierbij aan mais, rijst of granen die in de meeste hondenvoeding zit. Heeft jouw puppy een allergie? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over dit hondenvoer!

Je leest hier alles over de aanschaf van graanvrije puppybrokken, waar je bijvoorbeeld goed op moet letten voordat je een verpakking koopt, welke soorten er verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke ervaring, maar ook hoe andere baasjes deze producten ervaren. Deze graanvrije puppybrokken hebben zich namelijk al bewezen, op die manier maak jij altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarom je graanvrije brokjes koopt. Het is ook aan te raden om deze na openen te bewaren in een hondenvoer container, dit zorgt ervoor dat ze lekker lang vers blijven! Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jouw pup het meeste plezier heeft van de graanvrije puppybrokken!

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, als dat zo is, stel ze dan gerust onderaan deze pagina! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in verschillende verpakkingen en groottes kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste graanvrije puppybrokken

Onze vijf favoriete graanvrije puppybrokken

Na het zien van de bovenstaande producten hoop ik dat je een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is, lees dan verder. Hieronder hebben we onze top vijf samengesteld op basis van onze eigen ervaring, of op basis van de mening van anderen.

Edgard & Cooper Puppybrokken Verse Zalm

Het eerste product in onze lijst met favoriete graanvrije puppybrokjes is van Edgard & Cooper. Deze 2,5 kilo verpakking wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op de website van Bol.com.

Deze lekkere brokjes zijn gemaakt van een combinatie van zalm en kalkoen. Dit heerlijke graanvrije recept is speciaal ontworpen voor opgroeiende puppy’s. Ook de kieskeurige pups zullen deze graanvrije brokjes heerlijk vinden!

Als je het product hierboven koopt ontvang je een verpakking van 2,5 kilo, maar je kan deze ook in een 700 gram verpakking krijgen, of van 7 tot 10 kilo. Wij zijn erg enthousiast over deze producten, daarom ga je verderop nog een product van dit merk tegenkomen, maar dan een andere lekkere smaak!

Brit Care Graanvrije Puppybrokken

Op de tweede plaats staan de graanvrije puppybrokken van Brit Care. Deze speciale voeding wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com.

Wanneer je het bovenstaande product koopt ontvang je een verpakking met 3 kilogram aan puppybrokjes! Als jouw pup deze brokjes erg lekker vindt kan je gelukkig ook een verpakking kopen met een inhoud van 12 kilogram. Dan ben je qua prijs een stuk voordeliger uit.

Net zoals het eerste product in deze lijst zit er voedzame zalm in deze knapperige brokjes. Deze graanvrije voeding is geschikt voor honden van alle soorten, en is geschikt voor hondjes tot maximaal 12 maanden oud.

Smolke Puppy Graanvrije Puppybrokjes

Het derde product in onze lijst met favoriete graanvrije brokjes voor puppy’s is van Smolke. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van drie reviews op de website van Bol.com. Net zoals bij de bovenstaande brokjes kan je ook bij Smolke kiezen uit verschillende verpakkingen en smaken.

Deze smaakvolle graanvrije brokjes zijn een complete voedingen dat afgestemd op de behoeften van pups van alle rassen. De 100% natuurlijke brokjes zijn gemaakt met een uniek eiwit profiel, en ze worden bereid met Brits lamsvlees, en Nederlandse kip.

Edgard & Cooper Scharrelkip Graanvrije brokjes

Op de vierde plaats staat wederom een product van Edgard & Cooper. Deze graanvrije brokjes gemaakt van verse scharrelkip worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van maar liefst 49 reviews op de website van Bol.com.

De graanvrije brokjes zijn bereid met gezonde ingrediënten en zitten boordevol goede voedingsstoffen die jouw opgroeiende pup nodig heeft. Gelukkig is er voldoende keuze als het gaan om lekker, maar wel graanvrij eten voor jouw viervoeter!

Ook deze verpakking is verkrijgbaar met een inhoud van 700 gram, oplopend tot een verpakking van 12 kilogram. Het is verstandig om eerst de kleine verpakking te kopen, dan weet je zeker dat je niet per ongeluk met veel brokjes blijft zitten. Al acht ik de kans vrij klein dat jouw puppy deze graanvrije brokjes niet lekker vindt!

Acana Puppy & Junior Heritage Brokjes

We sluiten onze lijst met favoriete graanvrije puppy brokjes af met de Acana Puppy Heritage. Dit product wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com.

Net als de voorgaande producten, is Acana ook verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en smaken. Zo zit er voor iedere pup wel iets lekkers tussen! De puppybrokjes hierboven zijn bovendien rijk aan lokaal gekweekte scharrelkip, eieren, in het wild gevangen vis en zongerijpte groenten en fruit.

De puppybrokjes van Acana worden bereid volgens het Whole Prey Idea. Dit doen ze door gebruik te maken van spiervlees, slachtafval en eetbare botten kunnen synthetische toevoegingen beperkt worden tot zink.

Ik hoop dat je een goede keuze hebt gemaakt na het lezen van onze top vijf favorieten! Heb je toch nog geen keuze kunnen maken? Dan raad ik je aan om de website van Bol.com te bezoeken. Daar kan je kiezen uit maar liefst 183 verschillende soorten graanvrije puppybrokken!

graanvrije puppy brokken

Wat zijn graanvrije puppybrokken?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat graanvrije brokjes voor puppy’s zijn. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer informatie over, lees dan verder. Hieronder leg ik je graag alles uit!

Zoals de naam van dit product al verklapt, zijn graanvrije puppybrokken niets anders dan normale puppybrokken, alleen dan zonder granen. Dit kan elk type graan zijn, zoals tarwe, rijst of maïs. In veel gevallen is dit type voer graanvrij omdat het veel andere ingrediënten bevat, zoals vlees, groenten en fruit.

Graanvrij puppyvoer is voor sommige pups essentieel. Natuurlijk heeft dit soort voer bepaalde voordelen, sommige jonge honden kunnen nu eenmaal niet tegen granen. Gelukkig maar dat er voldoende keuze is voor nu, maar ook wanneer jouw hond volwassen is, kan je kiezen uit voldoende verschillende graanvrij hondenvoer. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over.

Het kiezen van het beste graanvrije droogvoer voor jouw pup kan echter een hele uitdaging zijn. Dat komt omdat er zoveel verschillende merken, soorten en verpakkingen zijn om uit te kiezen. Ik hoop dat ik je inmiddels al een eindje in de goede richting heb geholpen!

Er zijn een aantal voor de hand liggende voordelen waarom je dit soort puppybrokken moet kopen, maar er zijn meer redenen om te kiezen voor deze graanvrije hondenvoeding. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over!

Waarom zou je graanvrije puppybrokken kopen?

Nu weet je precies wat graanvrije puppybrokken zijn, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je dit soort hondenvoer kopen? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom je dat zou moeten doen. De belangrijkste heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Jouw pup heeft een graanintolerantie of allergie

Op de eerste plaats staat de meest voordehand liggende reden om graanvrije voeding voor jouw pup te kopen. De kans is groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat jij er pas geleden achter bent gekomen dat jouw puppy intolerant, of allergisch is voor granen.

Puppy’s met een granenallergie kunnen allerlei vervelende klachten krijgen wanneer ze wel granen binnen krijgen, dus ga je op zoek naar goed hondenvoer waar geen granen in zitten. Daarmee voorkom je dat jouw pup vacht verliest, last heeft van jeuk, of misschien wel erger.

Daarom gaat dit artikel specifiek over graanvrije puppybrokjes. Deze voeding is specifiek ontwikkeld voor puppy’s met een graanallergie of graanintolerantie. Met deze brokjes heeft jouw puppy veel minder kans op een allergische reactie, en dat is wat je wilt bereiken!

Je hebt een puppy met overgewicht

Een andere reden om graanvrije brokjes te kopen is omdat je een puppy hebt dat last heeft van overgewicht. Want dit puppyvoer is niet alleen geschikt voor hondjes met een allergie of intolerantie. In principe kan iedere pup deze brokjes eten.

We zien vaak dat mensen op dieet brood moeten vermijden. Natuurlijk, afhankelijk van het soort brood dat je koopt, zit het vol granen. En granen zitten vol koolhydraten.

Wanneer een hond teveel van deze koolhydraten binnen krijgt, worden deze al snel opgeslagen als vet. Wil je jouw nieuwe hondje dus laten afvallen, dan moet je dit dus eerst uit de voeding halen. Dit is dan het is beste product om te kopen.

Het zorgt voor een gezonde vacht en huid

Nog een reden om te kiezen voor graanvrije brokjes voor jou puppy. De huid en de vacht van je pup kan namelijk verbeteren. Wanneer jouw pup niet mooi in zijn vacht zit, of een droge huid heeft is het slim om over te stappen op graanvrije brokjes.

Graanvrij voer voor pups bevat namelijk meer eiwitten en vetten die goed zijn voor de vacht. Ook de proteïne helpt de huid gezond, glanzend en mooi te houden. Dit is wel deels afhankelijk van welke brokjes je precies koopt.

Er zijn geschikte graanvrije brokjes voor elke pup

Tot slot is het laatste voordeel dat je voor iedere pup wel een geschikt product kunt vinden. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er veel verschillende smaken, merken en verpakkingen om uit te kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen voor jouw nieuwe harige vriendje!

Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je graanvrije puppybrokjes voor jouw hondje zou moeten kopen. Ook wanneer jouw pup niet allergisch of intolerant is voor granen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze voeding? In de volgende alinea vertel ik je daar meer over!

beste graanvrije puppybrokken

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om één van de producten hierboven te kopen zijn er een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Je moet dit soort voer namelijk goed afstemmen op de behoeftes van jouw puppy. De belangrijkste heb ik hieronder voor je opgesomd.

Afstemmen op de grootte van jouw pup

Ten eerste is het vooral belangrijk om de graanvrije puppyvoeding af te stemmen op de grootte van de hond. Dit heeft te maken met het feit dat puppy’s van grote- of middelgrote rassen andere voedingsbehoeften hebben dan puppy’s van kleine hondenrassen.

Er zijn ook fabrikanten van dit graanvrije puppyvoer die specifiek op grootte van de hond verkrijgbaar zijn. In onze lijst zie je dat bijvoorbeeld Orijen en Acana zich op bepaalde groottes van de pup richten.

Wanneer je graanvrije puppybrokken gaat kopen is het dus verstandig om hier goed naar te kijken. Er zijn zelfs brokjes verkrijgbaar op basis van grootte, en een specifiek hondenras. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit!

De smaak van de graanvrije puppybrokjes

Het volgende punt is ook een belangrijke, jouw puppy moet de graanvrije brokjes natuurlijk wel lekker vinden. De smaak is hier allesbepalend. Qua keuze kan je uit vrijwel alle combinaties kiezen. Je komt er vaak snel genoeg achter wat jouw puppy heel lekker vindt, of juist minder lekker vindt.

Je kan denken aan bijvoorbeeld de bekende lam en rijst, eend met aardappel, vis, kip et cetera. Probeer echter niet té vaak te wisselen met puppy brokjes, maar als je merkt dat jouw hond het echt niet lekker meer vindt, dan kan je best wisselen. In dat geval is het verstandig om eerst een kleine verpakking te kopen, dan blijft je niet zitten met veel brokjes!

De grootte van de verpakking

Een andere belangrijke overweging is de hoeveelheid graanvrije puppybrokken die je in één keer koopt. Grotere verpakkingen hebben vaak een lagere prijs per kilo dan kleinere verpakkingen.

Uiteindelijk scheelt het veel geld wanneer je een grootte verpakking koopt. Daar wordt natuurlijk iedereen blij van! Bovendien kan je zo’n grootte verpakking prima in een hondenvoer bewaarbox opbergen. Dan blijven de puppy brokjes lekker lang vers!

De beoordelingen van andere gebruikers

Nog één van de belangrijkste punten om te controleren zijn de meningen van andere hondeneigenaren. Wij lezen altijd de ervaringen die anderen hebben met bepaalde producten, ook graanvrije puppybrokken.

De meeste mensen hebben deze graanvrije puppybrokken namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen heel positief zijn, of juist niet. Graanvrije puppybrokken die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Daar voorkom je een eventuele teleurstelling mee.

De prijs van de graanvrije puppybrokken

Het laatste punt dat ik wil benoemen is de prijs van deze brokjes. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de graanvrije puppybrokken. De meeste mensen kijken niet op een paar euro, maar niet iedereen kan zomaar veel uitgeven aan voer.

Duurdere producten zijn niet altijd beter dan goedkopere producten, maar het geeft wel vaak een goede indicatie. De prijs van deze graanvrije puppybrokken beginnen bij ongeveer € 14,- en kunnen oplopen tot € 130,- of nog meer. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud van de verpakking. Het is dan ook slim om te kijken naar de prijs per kilo.

puppybrokken graanvrij

Hoeveel graanvrije puppybrokken moet ik geven?

Zoals ik eerder al even benoemde, is het belangrijk om rekening te houden met de voedingsbehoeften van jouw puppy. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel graanvrije brokjes uw puppy per dag kan eten. Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van veel factoren afhangt.

Een vraag die wij regelmatig binnenkrijgen in ons digitale postvakje is hoe vaak je een puppy deze graanvrije brokjes moet geven. Je raad het misschien al, ook dit hangt af van welk soort pup jij hebt.

Maar gelukkig is er een handige richtlijn die je aan kunt aanhouden. Als je het echt niet weet overleg dan met de hondenfokker of jouw eigen dierenarts. Zij weten daar namelijk het beste antwoord op te geven.

Er staan tegenwoordig duidelijke instructies op de achterkant van de verpakking, in ieder geval bij de bekendere merken, over hoeveel graanvrije puppybrokken je mag geven. Let er wel op dat dit een indicatie is, iedere hond heeft een andere voedingsbehoefte.

Controleer daarom altijd de achterkant van de verpakking van het product dat je wilt kopen, om er zeker van te zijn dat je de pup voldoende graanvrije puppybrokken geeft.

Hoe vaak moet ik mijn puppy brokken geven?

Je weet nu dat het verschillend is hoeveel graanvrije puppybrokken jij het hondje moet geven, maar hoe vaak moet je deze voeding geven? Je raad het misschien al, ook hier is geen eenvoudig en simpel antwoord op te geven.

Het aantal maaltijden per dag hangt af van welk hondenras jij hebt, maar gelukkig heb je ook hier een aantal richtlijnen. Deze heb ik hieronder voor je opgesomd, zo krijg je hopelijk een goed idee! Twijfel je? Overleg dit dan altijd met de hondenfokker, of de dierenarts.

Kleinere honden

De allerkleinste honden en jonge honden tot ongeveer 10 kilo kan je het beste drie keer per dag hondenvoer geven totdat ze 5 maanden oud zijn. Daarna is vaak het advies om dit te verdelen over twee keer per dag. Kanttekening hierbij is dat jouw hond hiertegen moet kunnen. Wij moeten tenminste drie keer per dag voeding geven om misselijkheid te voorkomen.

Middelgrote honden

Honden met een gemiddelde grootte vanaf 10- tot ongeveer 25 kilo kan je het beste drie maaltijden per dag geven tot de leeftijd van 6 maanden. Ook is daarna het advies om twee maaltijden per dag te geven.

Grote honden

De grootste honden vanaf 25 kilo kan je het beste drie keer per dag honden voer geven tot de leeftijd van 6 maanden. Net zoals bij middelgrote honden geef je daarna twee keer een maaltijd per dag.

graanvrije puppybrokjes

Veelgestelde vragen

Zijn graanvrije puppybrokken gezonder dan normale?

Het kan zeker geen kwaad om graanvrije puppybrokken te kiezen boven normale brokken. Ze zijn namelijk altijd gezond voor je pup. Graanvrij hondenvoer bestaat vaak voornamelijk uit dierlijke eiwitten, voornamelijk vlees en vis.

Heeft Royal Canin graanvrije puppybrokken?

Royal Canin is één van de bekendste merken op het gebied van hondenvoeding. Het is en betrouwbaar merk, maar helaas heeft dit merk geen graanvrije puppybrokken in haar assortiment.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel graanvrije puppybrokken hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie