Grijze honden: Top 25 meest populaire grijze hondenrassen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Ben jij benieuwd wat populaire grijze honden zijn? Deze honden worden ook wel de “grijze schatten” genoemd omdat ze zo speciaal en mooi zijn. Grijze honden stammen oorspronkelijk uit het oude Griekenland, waar ze als huishonden werden gehouden. Ze hebben een lange geschiedenis als trouwe en geliefde huisdieren.

Grijze honden zijn een van de meest verschillende hondenrassen. Ze zijn vaak langer dan de gemiddelde hond, met een vrij lange staart. Hun vacht is meestal grijs, met een verscheidenheid aan tinten die variëren van zilvergrijs tot donkergrijs. Veel mensen houden van de prachtige vacht van deze honden.

Grijze honden zijn meestal vriendelijk, maar kunnen ook slim en waakzaam zijn. Ze zijn vaak vrij rustig in temperament, maar kunnen ook actief en enthousiast worden als dat nodig is. Ze genieten van gezelschap en zijn vaak erg loyaal aan hun baasjes.

Populaire grijze honden

Laten we snel beginnen met de lijst met populaire honden. Hieronder zie je de top 25 meest bekende. Er zijn er uiteraard nog veel meer. Het kan ook zijn dat de honden die je hieronder ziet in andere kleuren kunnen voorkomen.

1 Neapolitan Mastiff

De Neapolitan Mastiff is een grote kolos van massale afmetingen. Ze hebben rimpels, hangende kaken en een heleboel slobber. Hoewel ze eruit zien als een wijs, gemakkelijk-gaand blok, zijn ze wat afstandelijk en onverschillig. Ze houden erg van hun familie, maar zijn selectief met vreemden. Ze zijn niet van nature agressief, maar ze kunnen schuw of wantrouwend zijn – ze houden een waakzaam oog.

2 Weimaraner

weimaraner hond

Als je veel energie hebt om te verbranden, kan het hebben van een Weimaraner de ideale hond voor je zijn. Ze houden ervan om de meeste tijd te spelen of te werken. Ze hebben een atletisch, stevig frame. Ze kunnen koppig zijn en weigeren om dingen te doen op je verzoek, dus je hebt een stevige hand nodig. Ze kunnen aangename honden zijn en doen het goed met kinderen omdat ze zo goed bij hun uitbundige energie passen.

Lees ook: Top 10 keer de beste luxe hondenmand

Product advies

3 American Pitbull Terriër

pitbull

De American Pit Bull Terriërs zijn berucht om hun gekke, levenslustige en ongelooflijk knuffelige karakter. Ze leven van de affectie van hun familie en willen niets meer dan deel uitmaken van de dingen. Echter, ze zijn ook berucht om niet altijd goed te kunnen opschieten met andere huisdieren, waaronder honden. Dus, het is essentieel dat ze al vroeg rond zijn bij zoveel mogelijk verschillende wezens om hun sociale gedrag te vormen.

4 American Bully

american bully

De American Bully is een korte ras met een gespierde, stevige buitenkant. Binnenin zijn ze echter liefhebbend en vrolijk, aangemerkt als een van de vriendelijkste van alle bully-rassen. Terwijl deze gekke grote jongens vredig en vrij lui zijn, aarzelen ze niet om op te treden als iemand probeert iemand te verwonden die ze liefhebben.

5 Franse Bulldog

franse bulldog

Franse Bulldogs zijn tegenwoordig enorm populair. Ze zijn verkrijgbaar in vele indrukwekkende kleuren, waaronder grijs. Ze maken geweldige gezelschapsdieren, aangezien ze zeer vriendelijk zijn met huisdieren, vreemden en kinderen. Ze houden van iedereen en alhoewel ze waarschijnlijk zullen blaffen om te waarschuwen als iemand in de buurt is, zullen ze niet veel meer doen dan hun stompe staartje wiegen naar een indringer.

6 Deense Dog

deense dog

Deense Dogs kunnen intimiderend zijn vanwege hun enorme omvang, maar deze reuzen zijn zachtaardig en uitzonderlijk sociaal. Je moet een ervaren eigenaar zijn voordat je ervoor kiest om er een te kopen. Als pup groeien ze zeer snel en weten ze niet hoe groot ze zijn. Hun onhandigheid kan moeilijk te managen zijn, dus geduld bij het trainen is essentieel.

7 Old English Sheepdog

De Old English Sheepdog is een dwaas, schattig grijs-wit. Ze zijn gefokt om herdershonden te zijn en dragen nog steeds veel van die instincten met zich mee. Er is bekend dat ze proberen hun eigenaren of kinderen te herden door ze zachtjes te duwen. Ze zijn uitzonderlijk ontspannen en comfortabel, ze krijgen nooit te veel opgewonden over veel dingen.

8 Windhond

Afghaanse windhond

Als je aan een Windhond denkt, kun je ze associëren met racen. Deze hondenras wordt zeer gewaardeerd vanwege hun behendigheid en snelheid. Maar behalve hun renbaanreputatie zijn deze honden uiterst vreedzaam, verlegen en zelfs verlegen. Ze kunnen genieten van korte periodes van intensief spel, maar ze zijn ook helemaal bereid om daarna een dutje te doen.

9 Blue Lacy

De Blue Lacy hond is gefokt voor werk, werk en nog meer werk. Om deze reden hebben deze honden voortdurende stimulans nodig in de vorm van training, taken, spel of spellen. Als ze zich vervelen, worden ze vernielzuchtig en kunnen ze zelfs agressief worden. Maar als je atletisch bent of veel activiteiten hebt om deze hond te stimuleren, zal hij een geweldige metgezel zijn.

10 Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond staat bekend om zijn verfijnde gratie en grote proporties. Ze hebben een uiterst kalme temperament. Ondanks hun grootte, zijn ze lief en geduldig met kinderen. Ze zijn ook goed met andere dieren en zijn vaak intelligent en gemakkelijk te trainen.

11 Keeshond

Keeshonden zijn niet alleen super schattig – ze zijn ook een bal aan plezier. Ze zijn niet agressief in het minst. Ze houden ervan om te spelen en te dollen en ze zijn snel in het oppikken van trucs. Ze leven op goedkeuring en willen alleen maar een deel van je dag zijn. Ze hebben ook een kenmerk waarmee ze “glimlachen” door hun tanden te laten zien.

Lees ook: Top 20 keer de beste honden denkspelletjes

Product advies

12 Cairn Terriër

Cairn Terriërs zijn levendige honden met echte terriër persoonlijkheid. Ze denken dat ze de baas zijn – en dat is het einde van het verhaal. Dat betekent niet dat ze geen lieve schatjes zijn wanneer ze dat willen zijn. Ze zijn zeer trouw en liefdevol voor hun eigenaren. Maar ze kunnen ook genieten van het achterna zitten van huiskatten of kleinere wilde dieren buiten.

13 Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Oorspronkelijk sleehonden, werden Alaskan Malamutes geëerd om hun kracht en uithoudingsvermogen. Deze honden zijn ongelooflijk speels en geestdriftig. Ze hebben een intens scherp verstand en een stevige wil. Ze zijn erg trouw, omdat ze kuddedieren zijn. Zodra ze familie zijn, kan je band niet worden verbroken. Ze delen deze sentimenten niet met vreemden en doen misschien niet zo goed met andere dieren.

14 Schotse Deerhound

De Schotse Deerhound is een waardige sighthound die gedistingeerd is in rust. Ze zijn stil, kalm en gevoelig. Ze kunnen niet overweldigend lief tegen vreemden of andere dieren zijn, maar ze zijn zeer vriendelijk. Dit maakt hen ongeschikt om als wachthond te dienen, maar geweldig voor regelmatig gezelschap.

15 Pumi

De Pumi is een levendig klein ding, klaar om op elk moment te spelen. Ze hebben de neiging erg luidruchtig te zijn, dus als blaffen niet je ding is, wil je misschien overwegen een ander ras. Met vreemden zijn ze meestal wat terughoudend totdat ze je kennen. Dan ben je een waardige speelkameraad en zullen ze je uitkiezen als de worp van hun favoriete bal.

16 Pyreneese Herdershond

De Pyreneese Herdershond is een koppig kleine hond die de baas over alles zal spelen. Ze tonen grote enthousiasme voor positieve versterking en training, maar reageren niet goed op negatieve kritiek of strenge straffen. Als je andere dieren hebt, zal deze hond snel laten zien dat zij de koning of koningin van het kasteel zijn.

17 Karpatische herdershond

De grote en liefhebbende Karpatische herdershond is een uitstekende waakhond – die zowel boerderijen als huishoudens beschermt. Ze zijn erg evenwichtig en geduldig, waardoor ze ideaal zijn als verzorgers en speelkameraadjes voor kinderen. Hoewel ze graag spelen, is de kans groot dat ze een meer ouderlijke rol zullen aannemen. Ze zullen het niet leuk vinden om opgesloten te zitten, dus het is cruciaal dat ze ruimte hebben om rond te lopen.

18 Thai Ridgeback

Steeds meer bekend in het Westen, is de Thai Ridgeback een prachtig ras. Ze zijn stevig en atletisch capabel met een indrukwekkende structuur. Omdat ze zo zelfvoorzienend zijn geweest door de jaren heen, hebben ze geleerd voor zichzelf te zorgen om te overleven, hebben ze een koppige aard. Ze worden niet aanbevolen voor beginnende eigenaren omdat deze grijze honden veel kennis vereisen.

19 Bergamasco

De Bergamasco is een unieke grijze hond die eruit ziet alsof hij dreadlocks-haar heeft. Hun vacht is geklit, in alle grijstinten. Ze zijn zeer aanpasbaar aan buitentemperaturen, aangezien hun vacht hen beschermt. Ze zijn zeer liefdevol, liefhebbend en veelzijdig als metgezellen.

20 Poedel

mini poedel

Bovenaan de lijst met slimste hondenrassen staat de Poedel. Ze zijn er in drie formaten: standaard, dwerg en de miniatuur poedel. Elk van hen heeft eigenaardigheden die hen onderscheiden, maar ze zijn meestal allemaal erg vriendelijk, gretig om te behagen en behulpzaam. Ze houden ervan om te leren en zullen gedijen met gehoorzaamheidstraining of trucjes.

21 Cane Corso

De Cane Corso is een bijzonder ras dat op de lijst staat van vriendelijke reuzen, en is een erg grote grijze hond. Hoewel sommige Corsos agressieve tendensen kunnen vertonen vanwege omstandigheden of levensstijlen, zijn ze meestal eerder rustig en kalm. Ze zullen er niet over twijfelen om hun familie te beschermen, maar zijn anders verstandig en zelfs onverschillig tegenover vreemden.

22 Whippet

Soms verward met een Italiaanse windhond, is de Whippet een kleinere sighthound-ras. Ze zijn meestal timide en ongelooflijk tam. Als gevolg van hun aard, kunnen ze nerveus of angstig worden als ze in een te agressief huis wonen of negatieve correctie krijgen. Ze zijn uitzonderlijk snel, zoals de meeste sighthounds. Maar thuis zullen ze graag knuffelen en vaak dutjes doen.

23 Akita

akita

De Akita komt uit het noorden van Japan in koudere klimaten. Deze krachtige, edele grijze hondenras heeft een baas nodig die stevig en constant leiding geeft. De Akita is een roedel dier en zal zeer veel genieten van de hiërarchie van het huishouden. Deze honden zijn ongelooflijk intelligent, wilkrachtig en gretig om te leren, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn.

24 Siberische Husky

siberische husky hond

De Siberische husky is nog een originele sleehond op onze lijst. Ze zijn intens verpakt gericht. Ze hebben ook de neiging om opmerkelijk mondig te zijn. Ze maken allerlei gehuil, gegrom en geluiden als ze spelen of communiceren. Hoewel ze erg hyper en mogelijk vernietigend zijn, zijn ze liefhebbende metgezellen met een vrolijke houding.

25 Miniatuur Schnauzer

Miniatuur schnauzers zijn toegewijde grijze honden. Ze kunnen soms een kant opgaan wat betreft het blaffen. Sommigen doen het constant, terwijl anderen eerder rustig zijn. Ze zijn slim, ze pikken trucjes en commando’s snel op. Ze zijn gehoorzaam, dus hoewel ze training nodig kunnen hebben, zou het een makkie moeten zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste grijze hondenrassen?

In dit artikel lees je alles over de populairste grijze hondenrassen. De populairste grijze honden zijn de Akita Inu, de Shiba Inu, de Samojeed, de Chihuahua, de Windhond en de Rhodesian Ridgeback. Elk van deze rassen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, dus je moet er een kiezen die het beste bij je past.

Welke grijze honden hebben lange oren?

De meeste grijze honden hebben lange oren, maar er zijn enkele rassen die korte oren hebben. De meest populaire rassen met lange oren zijn de Ierse Wolfshond, de Otterhound en de Windhond. De Windhond is één van de meest populaire grijze rassen, omdat ze erg mooi en elegant zijn.

Waar hebben grijze honden hun kleur aan te danken?

Grijze honden hebben hun kleur te danken aan een gen dat “agouti” wordt genoemd. Als een hond dit gen bezit, heeft hij een grijze vacht. Het is een erfelijke aandoening, wat betekent dat als één ouder een hond is met dit gen, alle pups ook een grijze vacht zullen hebben.

Conclusie

Hoewel sommige vachtkleuren van de honden die we noemden grijs zijn, worden veel ervan blauw genoemd. Blauw is een kleur die een bijna lavendel- of zilverkleurige tint aan de grijze vacht geeft.

Al deze honden zijn een prachtige grijstint, van licht tot donker. Zoals u kunt zien, wordt deze kleur op veel rassen anders weergegeven, waardoor er een rijke spectrum aan diversiteit is om te bewonderen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie