Havanezer

Havanezer

Over de voorouders van de Havanezer bestaan verschillende theorieën. Zo zou hij afstammen van de Maltezer of ontstaan zijn door een kruising van een kleine Poedel met een Bolognezer. De landen rond de Middellandse Zee zouden de oorspronkelijke thuishaven zijn van de Havanezer.

Van daaruit hebben zeevaarders de hondjes meegenomen als geschenk voor de welgestelde klasse in de Nieuwe Wereld. Zo belandde het hondje in Cuba en heeft het zijn naam te danken aan de hoofdstad van Cuba, namelijk Havana.

De Havanezer was in de 20ste eeuw bijna uitgestorven, maar hun aantal werd gelukkig op tijd hersteld. Vanuit Amerika bereikte het ras Europa terug en won er aan populariteit. De Havanezer behoort tot de Bichon groep en wordt dan ook Bichon Havanais genoemd.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstMiddellandse Zeegebied/Cuba
GroepGezelschapshonden
Hoogte25-30 cm schofthoogte
Gewicht< 6 kg
KleurWit, crême, goudkleurig tot havanabruin, zwart, grijs of een combinatie hiervan.

Karakter van de Havanezer

De Havanezer is een charmant en vriendelijk ras. Het is een speelse kindervriend die graag in menselijk bijzijn vertoeft en graag aandacht heeft. Deze lieve hond is steeds eerlijk en steelt onmiddellijk vele harten. De Havanezer is erg opmerkzaam, ja zelfs een waker, maar zal nooit kefferig van zich laten horen.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondenbench

Product advies

Leergierig als hij is zal hij snel begrijpen wat er van hem gevraagd wordt en is hij gemakkelijk op te voeden tot een gehoorzame gezelschapshond. Wees geduldig en zacht bij de opvoeding, want hij is erg gevoelig voor bepaalde stemintonaties. De Havanezer weet immers goed wat hij wil en kan soms een tikkeltje ondeugend zijn.

Verzorging van de Havanezer

De Havanezer heeft een zijdeachtige, lange en golvende vacht die niet verhaart. De vacht moet goed onderhouden worden, om de hond mooi te houden en klitten te voorkomen. Het te veel aan haar rond de ogen en tussen de tenen van de poten mag weggeknipt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
chinese naakthond

Chinese Naakthond

Volgende artikel
leeuwhondje

Leeuwhondje