Hoe geef ik mijn hond een pilletje?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Eén van de probleempjes waar veel hondeneigenaars mee te maken hebben of krijgen is het volgende. Hoe geef ik mijn hond een pilletje? Heb jij dat ook wel eens dat blijkt dat je hond keurig om het pilletje heen heeft gegeten? Als jij als hondeneigenaar dit leest, bestaat de kans dat je nu glimlachend ja zit te knikken.

Jij had gehoopt dat die alleseter er wel zou intrappen en de hele maaltijd met pil en al zou verorberen (zoals gewoonlijk bij alle andere dingen die eetbaar zijn). Daar staat het nu, een bak met een paar restjes hondenvoer en de pilletjes. Pilletjes die je trouwe vriend voor zijn eigen bestwil toch echt naar binnen moet zien te krijgen.

Wat nu?

We hadden laatst een oude hond op logé, die dagelijks wel 4 van die pilletjes moest hebben. Dus de handleiding die ik meekreeg was de volgende:

Open de bek van de hond door de wangplooi. Zo kan hij niet ‘per ongeluk’ in je vingers bijten. Dit doe je door je vingers tegen de wangen te drukken en zo tussen de kiezen te steken.

Pak het pilletje en stop het achter in de keel van de hond. Sluit daarna de bek en houd het hoofd van je hond een beetje achterover zodat het pilletje achter in de keel komt.

Als je de bek op deze manier dichthoudt, heeft je hond ook minder kans om het pilletje met zijn tong naar buiten te werken. Terwijl je met de ene hand de bek van de hond dichthoudt, strijk je met de andere hand langzaam over de keel om de slik-impuls extra te stimuleren.

Schapenvet

Dus ik kreeg een hond op logé, Mike was zijn naam. Naast de pillendoos kreeg ik nog een zakje met botjes voor de tanden, blokjes schapenvet voor de vacht, hondenvoer en… nou ja ik kan het allemaal nu gaan opnoemen maar daar heb je niet veel aan. Het ging er eigenlijk om dat er blokjes schapenvet bij waren.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Schapenvet voor een glanzende vacht? Dus voordat ik Mike zijn dagelijkse brokje gaf, moest ik toch eerst even die brokjes schapenvet goed onderzocht hebben. Nee, ik heb het niet geproefd 🙂

Lees ook: Top 20 keer de beste hondenshampoo

Product advies

Om heel eerlijk te zijn zag ik er een beetje tegenop om Mike VIER pilletjes de strot in te duwen. Als je met zijn tweeën bent is zo’n operatie een stuk makkelijker. Maar de reden dat Mike bij ons was, was omdat zijn vrouwtje met mijn vrouwtje een paar daagjes op stap ging. Alleen een hond vasthouden die me niet als zijn baasje ziet…hm.

Dus de eerste ingeving die ik kreeg was die pilletjes in dat schapenvet te duwen. En EUREKA! Het was een succes. Mike verorberde met veel smaak zijn blokje schapenvet en keek me likkend aan voor meer. Niet wetend dat hij ondertussen zijn pilletjes al naar binnen had gewerkt. Ik wist meteen dat we goede vrienden zouden worden.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie