Hoe vaak hond uitlaten?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Hoe vaak moet je je hond uitlaten? Bepalen hoe vaak u met uw hond moet wandelen, hangt af van een aantal factoren, waaronder ras, leeftijd en energieniveau. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe lang je met de hond loopt. Hier leest u hoe elk van deze factoren een belangrijke rol speelt bij het bepalen hoe vaak u uw hond moet uitlaten.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of uw hond echt meer dan één keer per dag moet wandelen, of dat een beetje spelen in de tuin voldoende is. Het hangt natuurlijk van je hond af. Maar over het algemeen houden honden van langere wandelingen omdat het hen de kans geeft om de wereld te verkennen. Langere wandelingen zullen uw hond ook mentaal gezond houden.

Zonder voldoende beweging om hun geest te stimuleren, worden sommige honden angstig of destructief. Bovendien is het een geweldige manier om een ​​band met uw huisdier te krijgen.

Het verschilt per hondenras

Kijk eerst welk hondenras je hebt. Sport- of werkrassen, zoals pointers, terriërs en herdershonden, hebben mogelijk hogere trainingsvereisten dan gezelschapshonden, zoals Yorkshire Terriërs en Papillons. Sommige honden zijn natuurlijke atleten, terwijl anderen de voorkeur geven aan de aardappelbank.

Dit kan natuurlijk aan het ras liggen, of het kan gewoon de persoonlijke voorkeur van de hond zijn. De meeste mensen zouden de Basset Hound niet als de perfecte hardloopgenoot beschouwen, maar er zijn enkele Basset Hounds die een zeer actief leven leiden terwijl ze met hun baasjes rondreizen.

Lees ook: Top 15 keer de beste puppy training pads

Product advies

Hoe vaak moet in mijn hond uitlaten?

Over het algemeen hebben de meeste honden baat bij zo’n 30 minuten wandelen tot twee uur beweging per dag. Veel mensen verdelen deze tijd in twee of drie wandelingen per dag. Maar het specifieke aantal en de duur van de wandelingen kan variëren van hond tot hond en van dag tot dag.

Afgezien van hoe vaak een hond naar buiten moet om z’n behoefte te doen, is er geen perfecte formule om te bepalen hoe vaak u uw hond moet uitlaten. Begin met 30 minuten rustig wandelen. Dit is een goed startpunt voor honden en mensen, vooral als je een tijdje zittend bent geweest. Loop vanaf daar geleidelijk langer of voeg een tweede stap van de dag toe.

Op dagen dat de tijd erg kort is of de energie van uw hond hoger is, kunt u het wandelen verbeteren met andere energie verbrandende activiteiten. Probeer een spelletje te zoeken, speel met andere honden of ga even joggen. En je kunt altijd een Rover rollator of kinderdagverblijf huren om te helpen bij de dagelijkse beweging.

Op welke tijdstippen moet ik een hond uitlaten?

Vraagt ​​u zich af of het het beste is om uw hond ’s ochtends vroeg uit te laten? Het laatste voor het naar bed gaan? Voor het avondeten? En natuurlijk de vraag van de tijd: hoe lang moet ik mijn hond uitlaten nadat hij is opgegeten voor optimale poepmogelijkheden? Ik haat het om als een gebroken plaat te klinken, maar het antwoord is: het hangt ervan af!

Het belangrijkste is dat u uw hond op schema houdt. Honden gedijen op gewoonte. Volgens de meeste honden specialisten, zoals dierenartsen en honden trainers zou je de volgende tijdstippen als voorbeeld kunnen nemen.

  • Een korte wandeling in de ochtend, het liefst voor het ontbijt
  • In de middag een langere wandeling
  • Voor het avondeten een langere wandeling
  • Tot slot een korte wandeling voor het slapen gaan

Deze routine is vaak afgestemd op de voedings-, bewegings- en evacuatiebehoeften van gezonde honden. Maar natuurlijk kan niet elk gezin dit exacte schema volgen! Maar een lange wandeling en een paar korte wandelingen of zindelijkheidsritjes zijn voor veel honden prima.

Speelt de leeftijd ook een rol?

Jonge honden hebben nou eenmaal meer energie en hebben meer beweging nodig dan honden van middelbare leeftijd (vijf tot acht jaar) en oudere honden (van negen jaar en ouder). Jonge honden besteden ook meer tijd aan spelen dan oudere honden. Maar nogmaals, er zijn altijd uitzonderingen op deze regel.

Houd er rekening mee dat honden van oudere leeftijd kunnen lijden aan gewrichtsziekten zoals artritis, spieratrofie of andere ziekten, zoals hypothyreoïdie of diabetes, die hun uithoudingsvermogen kunnen verminderen. Mentaal kunnen ze enthousiast zijn om te gaan, maar fysiek houden ze het niet altijd bij.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie