Honden afrastering kopen? Alle afrasteringen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een honden afrastering zorgt ervoor dat jouw hond op jouw eigen grond, tuin of oprit blijft. Deze producten zijn ideaal om in de tuin, of tijdens het kamperen te gebruiken. Een afrastering is geschikt voor kleine en grote honden. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom hondenbezitters deze producten kopen.

Zou het niet geweldig zijn als jouw hond vrij rond kan lopen in de tuin of oprit? Met een omheining hoef je niet bang te zijn dat jouw ​​hond wegloopt. Er zijn verschillende manieren om een ​​honden afrastering te maken.

In dit artikel ga ik je alles vertellen over deze producten. Welke je het beste kunt kopen, en waar je op moet letten. Maar ook hoe je de honden afrastering het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw viervoeter er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over de bevestiging van dit product en natuurlijk hoe deze werkt. Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel deze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Wij proberen jouw vraag altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden afrastering kijken we standaard naar verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de afrastering beoordelen. Zo weet ik zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, of lengtes. Klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het product te gaan.

De beste honden afrastering

Onze vijf favoriete afrasteringen voor honden

Na het bekijken van onze favoriete afrasteringen voor honden hopen we dat je een goede keuze hebt kunnen maken. Als je nog geen goede keuze hebt kunnen maken neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar kan je kiezen uit x verschillende afrasteringen voor honden.

Euro Net Verplaatsbare net afrastering

Het eerste product in onze top vijf favorieten is de verplaatsbare afrastering van Euro Net. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op de website van Bol.com. Daarmee is het één van de populairste afrasteringen op dit moment!

Wanneer je het bovenstaande artikel koopt ontvang je een net dat 80 centimeter hoog is, en maar liefst 20 meter lang is. Over de gehele lengte zijn om de 2 meter glasvezelversterkte polyamide palen in het hekwerk geïntegreerd.

Dit stevige afrastering weegt slechts 2,7 kilogram en is gemakkelijk mee te nemen of te verplaatsen. Ook kan je dit product uitbreiden door andere universele netten toe te voegen!

Koopjetuinspul Hondenhek afrastering

Op de tweede plaats staat de honden afrastering van Koopjetuinspul. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op de website van Bol.com. Eigenlijk is dit een schapenhek, vandaar de vorm, maar je kan deze ook prima gebruiken als afrastering voor honden. Het bovenstaande product is 90 centimeter hoog, en is in totaal vijf met breed.

De afstand tussen de latten is 7 centimeter, maar dit zou je ook korter kunnen maken. Deze latjes zijn voorzien van verzinkt draad, dat voor een stevig en duurzaam geheel zorgt. Dit product is ideaal om in de achtertuin te gebruiken, en is daardoor minder geschikt om te verplaatsen of om mee te nemen.

MaxxPet Puppyren Honden Afrastering

Het derde product in onze lijst is de puppyren van MaxxPet. Ook dit product is namelijk zeer geschikt om te gebruiken als afrastering. Deze hondenren wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com.

Deze hoogwaardige en stevige afrastering voor honden is praktisch op te zetten. Zo bestaat het uit 16 verschillende panelen, die je naar eigen wens op kunt zetten. Deze honden afrastering is ook geschikt voor konijnen en andere kleinere dieren. Het deurtje zorgt ervoor dat je er gemakkelijk in kunt stappen, en tot slot is deze voorzien van een dubbele vergrendeling.

Giardino Gardenplast Classic tuindraad

Op de vierde plaats staat het herkenbare klassieke tuindraad, dat je prima als afrastering voor honden kunt gebruiken. Hiervoor moet je nog wel een aantal houten palen kopen om het tuindraad aan te bevestigen. Het product hierboven heeft een hoogte van 61 centimeter, en heeft een lengte van 10 meter.

Het Giardino Gardenplast Classic groen tuindraad heeft een draaddikte van 2,2 millimeter, en is daardoor geschikt voor reguliere afrasteringen. De draad is een punt gelast draadgaas met staande rechthoekige mazen van gegalvaniseerde draad die na het lassen geplastificeerd wordt.

Nature Tuindraad vierkant kunststof gecoat

We sluiten onze top vijf favoriete afrasteringen voor honden af met het gecoate tuindraad van Nature. Dit product wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één review op de website van Bol.com. Het product hierboven is 5 meter breed, en is 50 centimeter hoog.

Het tuindraad van Nature is geschikt om te gebruiken als afrastering voor honden, maar kan ook gebruikt worden om een omheining te creëren voor andere kleinere huisdieren, zoals konijnen en cavia’s. Dankzij het gelaste gaas is dit product flexibel en duurzaam.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar kan je uit meerdere honden afrasteringen kiezen.

beste honden afrastering

Wat is een honden afrastering?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een afrastering voor honden is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan zeker verder. Hieronder vertel ik je er graag meer over.

Een afrastering voor honden is niets meer dan een omheining die ervoor zorgt dat jouw hondje binnen een bepaald gedeelte blijft. Hondeneigenaren doen dit om te voorkomen dat de hond om welke reden dan ook per ongeluk de tuin verlaat.

Omdat er zoveel verschillende merken, soorten en afmetingen zijn om uit te kiezen, kan het uitzoeken van de beste afrastering voor jouw hond echter erg moeilijk zijn. Daarom is het belangrijk om producten te onderzoeken, en te beoordelen.

Ik hoop dat ik je met dit artikel al een eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten. Waarom je deze zou moeten kopen, welke voordelen dit met zich meebrengt.

Waarom zou je een honden afrastering kopen?

Je weet nu precies wat een afrastering voor honden is, en waar je deze voor kunt gebruiken. Maar waarom zou je deze producten kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je dit zou moeten doen!

Vanwege de prijs zijn het geen producten die je vaak gaat kopen, daarom is het goed om jezelf in te lezen, zodat je weet dat je een honden afrastering koopt die aan jouw eisen en wensen voldoet!

Het zorgt ervoor dat jouw hond binnen een bepaald gebied blijft

De belangrijkste reden waarom hondeneigenaren een afrastering willen kopen is omdat het ervoor zorgt dat jouw viervoeter op jouw eigen terrein blijft. Dat is namelijk het doel van deze producten. Dit kan je op meerdere manieren doen, daar vertel ik je later in dit artikel meer over!

De afrastering biedt veiligheid

Het is ook goed om te vermelden dat een honden afrastering als deze ook een stukje veiligheid biedt, waardoor jouw hond niet zomaar kan ontsnappen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Zo raak je de hond niet snel kwijt, en zorg je ervoor dat hij niet plotseling kan worden aangereden door een auto. Dankzij de afrastering blijft de hond namelijk op jouw eigen terrein, of gebied!

Een ander voordeel van het kopen van een honden omheining is dat het volkomen veilig is voor honden. Je ziet weleens hekken, zoals prikkeldraad worden gebruikt om een ​​stukje te omheinen. Dit wordt alleen niet aanbevolen om te gebruiken bij honden.

Een honden afrastering is goed zichtbaar

Er zijn honden afrasteringen die goed zichtbaar zijn, maar er zijn ook hekken of gaashekwerk dat minder goed zichtbaar is. Maar er zijn ook onzichtbare afrasteringen. De draden van deze producten zitten namelijk niet boven, maar onder de grond.

Er is voor elke situatie een geschikte omheining

Tot slot wil ik je graag vertellen dat je voor elke situatie een juiste honden afrastering kunt vinden. Zoals je aan het begin van dit artikel kunt zien, zijn er veel verschillende producten om uit te kiezen, daar zit er vast wel eentje tussen die aan jouw wensen voldoet!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een honden omheining zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

honden afrastering

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om één van de producten hierboven te kopen zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Welk soort afrastering voor honden koop je?

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over het type omheining dat je voor de hond wilt kopen. Het soort omheining bepaalt hoe deze werkt, en op welke manier je deze moet bevestigen. In dit artikel kan je verschillende soorten zien, maar dit zijn ze zeker niet allemaal.

Zo zijn er ook afrasteringen die je in de grond moet plaatsen. Deze werken op basis van Wi-Fi of GPS. Als je nog niet weet welk soort omheining je wilt kopen, blijf dan lezen! Later in dit artikel leg ik je meer uit over de verschillende soorten.

Hoe monteer je de honden afrastering?

Bij het kopen van een honden omheining moet je ook letten op de montage van het product. Zoals hierboven vermeld, kunnen verschillende producten op verschillende manieren worden gemonteerd.

Sommige producten zijn gemakkelijker en sneller te monteren dan andere. Kies de draadloze optie als je er niet zoveel werkt mee wilt hebben. Als je het geen probleem vindt, kies dan voor een honden afrastering van hout of het bekende tuindraad.

De meningen van andere hondenliefhebbers

Nog een belangrijk punt zijn de beoordelingen en ervaringen die anderen met deze producten hebben. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de honden afrastering al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen heel positief zijn, of juist helemaal niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van de afrastering voor honden

Het laatste punt is de prijs. Dat is voor veel mensen een belangrijk punt. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de honden afrastering. Veel mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Een duurder product is niet altijd beter, maar het geeft wel vaak een indicatie. Prijzen van deze afrasteringen beginnen bij ongeveer € 25,- en kunnen oplopen tot wel € 180,-. In het laatste geval heb je dan wel het beste dat er verkrijgbaar is.

honden omheining

De verschillende soorten afrasteringen

Eerder in dit artikel heb ik het al even aangestipt, als je een omheining voor jouw hond wilt kopen, is het een goed idee om te kijken welk soort product je koopt. Er zijn ten slotte veel verschillende merken, soorten en afmetingen verkrijgbaar. Hieronder heb ik de soorten opgesomd die het meeste voorkomen!

Omheining met een draad of kooi

Een afrastering van draad of met een kooi is niets meer dan een omheining die gebruikt kan worden om een ​​specifiek deel van de tuin af te schermen. Dit is één van de redenen waarom veel mensen een puppyren kopen.

Dat is een goed voorbeeld van dit product, maar het is ook geschikt voor mensen die andere huisdieren zoals konijnen of kippen houden.

Afrastering met een zender

Wanneer je een product ziet dat bedraag is, dan gaat het om een honden afrastering waarbij je de draad in de grond van de tuin graaft. Zodra jouw hond over de draad heengaat, krijgt de hond een trilsignaal bij de hondenhalsband.

Dit zorgt ervoor dat de hond schrikt, maar het zal hem of haar geen pijn doen. Het zorgt ervoor dat jouw hond niet verder gaat, en op jouw eigen terrein blijft. Je hond zal deze plek vanaf nu vermijden omdat hij bang is om opnieuw een trilsignaal te krijgen.

De draadloze afrastering

Dit is in principe hetzelfde idee als de omheining met een kooi of draad, maar hierbij heb je geen ondergrondse draad nodig. Deze werkt namelijk met ontvangers en zenders. De ontvanger wordt in de tuin geplaatst en de zender wordt meestal aan de halsband van de hond bevestigd.

Het voordeel van deze draadloze afrastering is dat je het altijd kunt aanpassen hoe de onzichtbare omheining wordt geplaatst. Je kan deze bijvoorbeeld ook makkelijk meenemen op vakantie.

Het monteren van deze honden afrastering is ook veel eenvoudiger dan een omheining met draad, omdat je hierbij niet hoeft te graven. Een andere draadloze afrastering is de Wi-Fi draadloze afrastering. Dit werkt op een vergelijkbare manier dan de draadloze afrastering, alleen werkt deze op GPS signalen, en niet op Wi-Fi.

Afrastering op basis van Wi-Fi

De honden afrastering die werkt op basis van Wi-Fi is ideaal wanneer je een groot oppervlak wilt omheinen. De dekking van deze omheining kan tot wel 2,5 hectare oppervlakte afbakenen! Een groot gebied, waar je anders ontzettend veel materiaal voor nodig zou hebben.

Omheining met houten hekjes

Een houten afrastering kun je op veel verschillende manieren maken. Je kunt bijvoorbeeld een houten schutting plaatsen die de hele tuin blokkeert, maar je kunt er ook een klein deel van het terrein mee afschermen.

Ook dit is een schutting die af en toe onderhoud nodig heeft. Vaak zie je dat deze producten verkocht worden als schapenhekken, maar ze zijn prima te gebruiken om een omheining voor honden van te maken.

Afrastering van kettingen

Dit is een omheining met een iets dikker gaas tussen de palen en ertussen. Dit type hekwerk komt het meest voor in Nederland omdat het bijvoorbeeld ook bedrijfspanden beschermt. Het nadeel van deze honden afrasteringen is dat deze relatief duur zijn en alleen door vakmensen kunnen worden geplaatst.

afrastering honden

Veelgestelde vragen

Hoe hoog moet de honden afrastering zijn?

Als het gaat om de hoogte van de afrastering voor honden, is de grootte van jouw hond een belangrijke factor. Wanneer je een kleine of middelgrote hond hebt, dan is een omheining tot 1,50 meter hoog voldoende. Heb je een grotere hond? In dat geval dient de hoogte tenminste 1,80 meter te zijn.

Hoe werkt de onzichtbare omheining voor honden?

Onzichtbare afrasteringen werken met draden die in de grond worden gegraven. De hond draagt ​​een halsband met een ontvanger. Dit bepaalt hoe ver jouw hond zich binnen de omheining kan bewegen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden afrastering hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie