Honden beloningstasje kopen? Alle tasjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Het honden beloningstasje is een handig product om te kopen als je vaak met jouw hond gaat trainen! Je kunt hier makkelijk hondensnacks of beloningssnoepjes in bewaren en gebruiken tijdens een wandeling of training. Dit voorkomt een hoop geklungel op bijvoorbeeld het trainingsveld, want de zakjes zijn ervoor gemaakt dat je er gemakkelijk bij kunt!

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste honden beloningstasje! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van dit product, waarom je deze zou moeten kopen, en waar je op moet letten.

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Wij proberen iedere vraag snel te beantwoorden. Tijdens onze zoektocht naar het beste beloningstasje voor honden kijken we naar een aantal belangrijke punten.

Je kan hierbij denken aan producten met de beste prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze tasjes en natuurlijk de beoordelingen van anderen die het eerder gekocht hebben. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste beloningstasje

Onze vijf favoriete honden beloningstasjes

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Mister Mill Heuptas Hondentraining

Het eerste product in onze top vijf honden beloningstasjes is van Mister Mill. Deze heuptas wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste beloningstasjes op dit moment.

Dit handige tasje is lekker groot zodat je niet alleen beloningssnoepjes mee kunt nemen, maar ook jouw eigen telefoon en pasjes op kunt bergen. Deze tas heeft 2 vakken die je kunt openen en sluiten middels een ritssluiting. Ook is er een vakje aanwezig om poepzakjes in op te bergen, en krijg je er een gratis veiligheidsgordel bij. Het tasje is waterdicht en heeft alles wat je ervan mag verwachten!

Pora Honden beloning tasje

Op de tweede plaats staat het beloningstasje van Pora. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 105 reviews op Bol.com. Met zoveel positieve reviews weet je dat je goed zit! Dit unieke tasje wordt geleverd inclusief een gratis traktatiekom en je kunt dit tasje op 3 verschillende manieren omdoen.

Het tasje is verkrijgbaar in 3 leuke kleuren en is verstelbaar op meerdere manieren dankzij de instelbare band. Het tasje heeft een handig extra opbergvakje waar je bijvoorbeeld een poepzakjeshouder in kunt opbergen. Via de bovenkant kan je makkelijk bij de beloningssnoepjes, een echte aanrader!

Fokuspet Beloningstasje

Het derde beloningstasje in van Fouspet. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Dit tasje is kleiner dan de bovenstaande producten, maar het doet wel precies wat je ervan mag verwachten! Het beloningstasje is gemaakt van sterk nylon materiaal en het is waterdicht.

Net zoals het tweede product heeft deze aan de ene kant handig vakje waar je pasjes en dergelijk in kunt bewaren, aan de andere kant zit een vakje waar je een poepzakjeshouder in kunt opbergen. Dit product kan je makkelijk aan de riem bevestigen, en het heeft een zeer schappelijke prijs!

Trixie Treat Bag

De Trixie Treat Bag is ook één van onze favorieten. Dit tasje wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Het beloningstasje voor honden is gemaakt van polyester en heeft een handige bevestigingsclip waarmee je ‘m kan vastmaken aan je riem.

Dankzij de magneetsluiting kan je er altijd met één hand bij, en is dichtdoen een fluitje van een cent. Dit tasje is vormvast en is voorzien van een extra vakje aan de voorkant. Met dit product heb je altijd gemakkelijk toegang tot beloningssnoepjes!

Tikkens Honden Beloning Tasje

Als je op zoek bent naar een complete set dan is het vijfde product het bekijken waard! Dit beloningstasje wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 21 reviews op Bol.com. Het heeft daarmee de hoogste score in onze top vijf, en dat is niet voor niets. Dit tasje is gemaakt van duurzame materialen en is volledig waterdicht.

Ook krijg je er allerlei extra’s bijgeleverd, zoals een heup- en schouderriem, opvouwbare voerbak en een honden clicker die je tijdens de training kunt gebruiken. Als je nog helemaal niets hebt gekocht voor jouw hond, en graag wilt trainen dan is dit product aan te raden!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete honden beloningstasjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 115 verschillende honden beloningstasjes!

honden beloningstasje

Wat is een honden beloningstasje?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten vast wel een idee gekregen bij wat een beloningstasje voor honden is. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, dan leg ik het je graag uit!

Een honden beloningstasje is eigenlijk niets anders dan een heel klein tasje waar je hondensnoepjes en hondensnacks in kunt doen. Deze producten worden meestal gebruikt tijdens de hondentraining, of tijdens een wandeling.

Deze tasjes kan je vaak makkelijk bevestigen aan de broek zodat je er gemakkelijk bij kunt. Zo kan je de hond belonen voor goed gedrag, zonder dat jouw broekzakken gaan ruiken naar hondensnacks.

Een andere benaming die vaak wordt gebruik is trainingstasje of hondensnack tasje. De kans is groot dat je één van deze benamingen ziet. Er wordt echter hetzelfde product mee bedoeld.

Vanwege het ruime aanbod van deze honden beloningstasjes kan het best lastig zijn om er eentje uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een aardig eindje op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze leuke producten. Welke voordelen zo’n beloningstasje heeft, en waarom het aan te raden is om er eentje te kopen.

Waarom zou je een honden beloningstasje kopen?

Je weet nu precies wat een honden beloningstasje is en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Ik heb de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rijtje gezet!

Het voorkomt een vieze geur

Ten eerste voorkomt het dat er een onaangename geur in jouw broekzakken komt. Je bergt de snoepjes namelijk op in het tasje, en niet meer in de broekzak. We weten allemaal dat hondensnacks een sterke geur hebben. Deze zijn heel aantrekkelijk voor honden, maar wat minder voor mensen.

Als je besluit om zo’n tasje te komen dat voorkom je dit probleem! Daarnaast kan je er doorgaans makkelijker bij dan wanneer ze los in de broekzak zitten. Wel zo handig tijdens de hondentraining!

Eerder bewaarde wij de hondensnacks tijdens de puppycursus in een boterhamzakje, maar je kan er niet makkelijk bij en zo’n zakje gaat snel stuk. Zo’n beloningstasje is dus niet alleen heel erg handig, maar het voorkomt ook dat jouw kleding vies wordt.

De honden beloningstasjes zijn ervoor gemaakt dat jij zo makkelijk mogelijk bij de beloningssnoepjes kunt. En dat is een must! Het is namelijk goed om de hond zo snel mogelijk te belonen voor goed gedrag. Wij kunnen inmiddels echt niet meer zonder.

Extra ruimte voor andere spulletjes in het beloningstasje

Naast het feit dat het een vieze broekzak voorkomt en het een boel geklungel scheelt, heeft het nog een ander leuk voordeel. Je kan er namelijk naast beloningssnoepjes ook andere dingen in kwijt.

Veel van deze beloningstasjes zijn namelijk voorzien van een handig vakje waar je de poepzakjes in op kunt bergen. Het makkelijke hieraan is dat je deze ook altijd bij je hebt. Je bent in Nederland namelijk verplicht de ontlasting van de hond op te ruimen.

Er is voor elke hond een geschikt beloningstasje

Tot slot is er voor elke hond wel een geschikt tasje verkrijgbaar. In dit artikel heb je kunnen zien dat je uit heel veel verschillende soorten, maten en kleuren kunt kiezen. Daar zit er altijd wel eentje tussen die goed op jouw behoeftes aansluit.

Er zijn zoals je kunt zien twee voordelen waarom het een goed idee is om een beloningstasje te kopen. In de volgende alinea vertel ik je graag een aantal belangrijke punten waar je voordat je er eentje koopt rekening mee moet houden.

beloningstasje hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat een beloningstasje voor jouw hond te kopen moet je rekening houden met een aantal punten. Zo moet je deze afstemmen op jouw hond, denk bijvoorbeeld aan de grootte van het tasje, de opbergvakjes en het materiaalgebruik. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je opgesomd!

Hoe groot is het honden beloningstasje?

Op de eerste plaats is het verstandig om te kijken naar de afmetingen van het beloningstasje. Deze bepaald namelijk hoeveel snoepjes jij erin kwijt kunt. Er zijn namelijk nogal wat verschillende groottes verkrijgbaar.

Het is slim om deze af te stemmen op jouw hond, en jouw eigen behoeftes. Dit hangt voor een groot deel af van welk soort hond je hebt. Een kleine hond geef je nu eenmaal kleinere snoepjes dan grote honden.

Hoeveel opbergvakjes heeft het beloningstasje?

Naast de grootte is het verstandig om te controleren hoeveel opbergvakjes het tasje heeft. Dan weet je zeker dat je alle spulletjes mee kunt nemen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de poepzakjes, hondenlampje of een leuk hondenspeeltje!

Van welk materiaal is het beloningstasje gemaakt?

Een ander belangrijk punt om vooraf naar te kijken is het materiaal waar het tasje van gemaakt is. Het materiaal zegt in veel gevallen iets over de kwaliteit van het product. Maar ook of het tasje waterafstotend of helemaal waterdicht is. Bijna alle beloningstasjes voor honden zijn gemaakt van katoen, polyester of een combinatie van beide materialen. Beide stoffen hebben hun eigen voor- en nadelen.

De sluiting van het honden beloningstasje

In dit artikel is het je wellicht al opgevallen dat ieder honden beloningstasje een andere sluiting heeft. Zo moet je het ene tasje sluiten middels een koord, een ander weer met een rits.

Het kan ook zijn dat het honden beloningstasje helemaal open is aan de bovenkant. Maar we zien ook weleens tasjes die sluiten met een magneetje. Kies er eentje uit die jij het handigste vindt en bij je past!

Is er een riemhouder aanwezig?

De meeste honden beloningstasjes zijn voorzien van een riempje zodat je deze gemakkelijk aan de broek kunt bevestigen. Dit wordt een riemhouder genoemd, en is naar mijn mening erg handig!

Ook zorgt deze riemhouder ervoor dat jij de handen vrij hebt, en dat is vaak nodig tijdens de puppycursus of hondentraining. Je kunt dan namelijk met één handbeweging bij de hondensnoepjes in het tasje.

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar het beste honden beloningstasje kijken we niet alleen naar onze eigen mening, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Producten die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van het honden beloningstasje

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt kopen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen dat goedkoper is.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een honden beloningstasje beginnen bij zo’n € 8,- en kunnen oplopen tot wel € 85,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

trainingstasje hond

Hoe kan je een honden beloningstasje gebruiken?

Tot zover weet je bijna alles over deze leuke producten! Maar hoe kan je ze het beste gebruiken? In deze alinea vertel ik je graag meer over het gebruik van deze tasjes.

De meeste van deze beloningstasjes hebben een lus of een riemhouder zodat je het tasje vast kan maken aan jouw broek. Op die manier kan je er tijdens de training makkelijk bij.

Ieder honden beloningstasje heeft een opening aan de bovenkant. Afhankelijk van het product dat je hebt gekocht is deze open of afgesloten. Vaak met een ritssluiting of door middel van touwtjes. Nu kan je er gemakkelijk bij!

Hoe kan ik het honden beloningstasje schoonmaken?

Het is belangrijk voor de levensduur van een product dat je deze goed onderhoudt. Ook kan je een mogelijke bacteriële infectie voorkomen wanneer je het honden beloningstasje goed schoonmaakt.

Een beloningstasje schoonmaken is gelukkig een fluitje van een cent. De meeste kunnen namelijk gewassen worden in de wasmachine op 30 graden. Lees echter wel altijd de wasvoorschriften goed door, dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets stuk maakt.

Als jouw tasje niet in de wasmachine kan dan moet je deze met de hand schoonmaken. Dit kan je het beste onder de stromende kraan doen met lauw warm water. Gebruik eventueel een diervriendelijke zeep als het tasje erg vuil is.

hondensnack tasje

Welke snoepjes kan ik in het beloningstasje doen?

Tot slot wil ik je nog iets vertellen over de snoepjes en snacks die je in het tasje kunt stoppen. Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig. In principe kan je iedere hondensnack in het tasje kwijt.

Het is echter niet aan te raden om er vers- of natvoer in te stoppen. Dat klinkt redelijk voor zich! Je kan het beste hondensnacks in het tasje doen waar jouw hond helemaal weg van is!

Veelgestelde vragen

Waarom is een honden beloningstasje handig?

Een beloningstasje heeft verschillende voordelen. Wij gebruiken het bijvoorbeeld tijdens de behendigheidstraining van één van onze honden. Maar ook tijdens het wandelen kan je met jouw hond oefenen. Een beloningstasje kan je vullen met lekkere honden snoepjes en vastklikken aan de riem. Zo kan je er tijdens de training makkelijk bij!

Weet mijn hond wat er in het beloningstasje zit?

Een hond is slim, heel erg slim zelfs. Zodra hij of zij ziet dat je er snoepjes in hebt gestopt weet hij exact wat er in het tasje zit. Ook als je het buiten z’n zicht doet kan hij ruiken dat je er iets lekkers in hebt gedaan.

Wat kun je allemaal doen met een honden beloningstasje?

Een beloningstasje kan je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Tijdens het wandelen, trainen of als je samen op pad gaat. Een hond belonen is belangrijk om goed gedrag te associëren met iets lekkers.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden beloningstasje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie