Honden clicker kopen? Alle hondenclickers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De honden clicker is een geschikt trainingsmiddel voor het aanleren en trainen van commando’s. Het is verstandig om een ​​clicker voor je hond te kopen, waarom lees je in dit artikel. Dit artikel beschrijft de beste hondenclickers.

We leggen je ook uit waar je op moet letten bij het kopen van een hondenclicker, waarvoor je het moet gebruiken en waarom je dit product zou moeten kopen. We sluiten af ​​met handige tips over hoe dit product werkt en allerlei andere handige tips bij het gebruik van een honden clicker.

Veel leesplezier en als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina. Bij alle product onderzoeken wordt standaard rekening gehouden met een aantal punten.

Je kunt denken aan prijs, kwaliteit, sterke en zwakke punten, beoordelingen van anderen en populariteit. Op basis van deze punten hebben wij er alle vertrouwen in dat wij jouw de beste producten kunnen laten zien! Hieronder staan ​​​​enkele van de beste honden clickers. Welk product kies jij voor je hond?

Handig om te weten: De volgende producten zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. Klik eenvoudig op “controleer prijs” om de perfecte kleur voor uw hond te vinden.

De beste honden clicker

Onze vijf favoriete honden clickers

Na het bekijken van bovenstaande producten, heb je hopelijk een goede keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk de top vijf hieronder op basis van beoordelingen en ervaringen van anderen! Daarom is het op zich al bewezen en kunnen andere hondenbezitters producten kiezen die ze geweldig vinden.

Honden clicker van Starmark

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de honden clicker van Starmark. Dit product doet wat je van een clicker mag verwachten! Dit product wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com.

De clicker geeft een harde duidelijke click. Er wordt geen bandje bijgeleverd, deze zou je dus apart aan moeten schaffen, of je hebt deze al!

Petpaws Luxe clicker voor hondentraining

De tweede honden clicker is van Petpaws en wordt met een 5 van de maximaal 5 sterren beoordeeld op Bol.com. Met deze clicker doe je geen miskoop!

Het leuke van dit product is dat hij voorzien is van een handig bandje, dat bijvoorbeeld aan de broek bevestigd kan worden. Ook kan je kiezen uit verschillende kleuren. De prijs is tevens erg gunstig voor deze honden clicker. Een absolute aanrader!

Merkloze Luxe clicker voor hondentraining

Op Bol.com worden vaak producten verkocht die merkloos zijn, laat je daar echter niet direct door afschrikken! Deze clicker wordt beoordeeld met een 3,6 van de maximaal 5 op basis van 7 reviews. Het is een van de goedkoopste clickers die je voor jouw hond kunt kopen.

Deze is voorzien van een handig koortje die je aan de broek kunt bevestigen, en dat voor deze prijs!

Clix Multi-Clicker The Company of Animals

De honden clicker van Clix is de duurste in onze top vijf, maar dat is deze zeker waard. Dit product wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat deze prettig in de hand ligt.

Ook is het een van de weinig clickers waarbij je zelf de toon en volume kunt instellen. Tevens krijg je er een handige handleiding die je op weg helpt om jouw hond commando’s te leren!

Starmark Deluxe clicker

We sluiten onze top vijf af met de Starmark Deluxe honden clicker. Dit product krijgt een 4,1 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Deze clicker voor honden wordt geleverd met een handig polsbandje zodat je deze makkelijk kunt bevestigen.

Ook zit een knop op een slimme plek, zodat je altijd goed klikt. Dit model produceert is een harde klik die goed te horen is voor jouw hond.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande lijst een goede keuze hebt kunnen maken! als het niet zo is neem dan even een kijkje op de website van bol.com, daar hebben ze meer dan 150 verschillende honden clickers!

beste hondenclicker

Wat is een honden clicker?

Na het zien van de bovenstaande producten zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben van wat een clicker voor honden is. Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer informatie weten lees dan snel verder.

Een clicker voor jouw hond is één van de manieren die je kunt gebruiken om jouw hond te trainen, commando’s aan te leren of om op te voeden. Anders dan een anti blafband die je inzet om jouw hond te corrigeren.

Je kunt een clicker voor honden vergelijken met een hondenfluitje. Vaak zie je een hondenclicker die gecombineerd wordt met een fluitje in één product. Deze producten zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Ook produceert elke clicker een ander geluid, en is dit geluid bij de één harder dan bij de ander.

Dit product heeft in ieder geval het doel om jouw hond te trainen. Zo kun je commando’s aanleren door middel van een klik geluid. Omdat er zoveel verschillende modellen verkrijgbaar zijn, is het goed om je vooraf in te lezen.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel om een goede keuze te maken. Welke voordelen een honden klikker heeft, en waarom je er eentje zou moeten kopen lees je in de volgende alinea.

Jouw hond trainen met een honden clicker

Het gebruik van dit product is vrij eenvoudig. Het is de bedoeling dat je iedere keer naar dat jouw hond goed gedrag vertoont, of een commando opvolgt hem te belonen met een snoepje.

Zo kun je jouw hond commando’s aanleren zoals blijf, liggen, kom hier et cetera. Wat belangrijk is bij het gebruik van het lekker is dat je deze alleen gebruikt om jouw hond te belonen, en niet om de aandacht van jouw hond te vragen.

Waarom moet je een hondenclicker kopen?

Je weet nu welke honden clickers tot onze favorieten behoren, en wat een honden clicker is. Maar waarom zou je er eentje moeten aanschaffen? Wij hebben een aantal van deze redenen op een rijtje gezet.

Een hondenclicker is diervriendelijk

Anders dan de antiblafband is een hondenklikker zeer dier vriendelijk. Dit product geeft namelijk geen vibraties op hoge pieptonen af. De meeste honden vinden het dan ook niet erg als jij een klikker gebruikt.

Dit product is goedkoop

Het is diervriendelijk en het is een goedkoop product om aan te schaffen. Net zoals een fluitje heb je voor een paar euro al een hondenklikker. En als deze stuk gaat of je wilt gewoon iets anders, dan koop je voor een paar euro een nieuwe. Een duurdere honden clicker gaat vaak een leven mee.

Het ideale training ’s product

Als je de klikker op de goede manier inzet, dan is dit een van de handigste producten om jouw hond mee te trainen. Zo’n clicker produceert een herkenbaar geluid, en jouw hond weet je direct dat jij iets van hem vraagt. Het is dan ook niet voor niets dat veel politie honden en jacht honden getraind worden met behulp van een clicker.

Genoeg redenen dus waarom jij een hondenclicker zou moeten kopen, als je wilt gaan trainen met je hond! In de volgende alinea vertel ik je graag waar je allemaal rekening mee moet houden voordat je er eentje aanschaffen.

hondenclicker

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenklikker te kopen, dan doe je er goed aan om de klikker af te stemmen op jouw behoeftes. Soms zitten er functionaliteiten op een clicker die je helemaal niet gaat gebruiken, daarom is het goed om je in te lezen. Hieronder hebben we een aantal functies opgesomd waar je op moet letten.

De toon hoogte van de clicker

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende modellen verkrijgbaar, zal produceert elke klikker een ander geluid. Lees hier daarom goed op voordat je er eentje aanschaffen. Mijn advies is om het lekker te kopen die niet te zacht is, maar ook niet te hard. Vaak zie je bij de duurdere klikkers dat het geluid instelbaar is.

Zit een koord of bandje bij?

Kijk vooraf goed of er een koord bijzit zodat je deze kunt bevestigen aan jouw broek, of dat je er een polsbandje bij krijgt. Zo is het makkelijk om de klikker te bevestigen. Het is namelijk goed als je de klikker gebruikt dat je hond direct reageert, niet dat je dan eerst nog moet zoeken naar jouw clicker.

Het ontwerp en ergonomie

Als het goed is ga je de clicker vaak gebruiken, en dan is het wel zo prettig dat deze goed in jouw hand ligt. Ook scherpe randjes of een vreemde vormgeving kan ervoor zorgen dat je het product niet graag gebruikt. Ook verschilt de plaatsing van de knoppen per clicker.

Sommigen hebben een verhoogde knop terwijl andere clickers een verlaagde knop hebben. Het is onze ervaring dat een verhoogde knop makkelijker in gebruik is.

Een hondenclicker met of zonder fluitje

Tegenwoordig zie je steeds meer flikkers die ook een fluitje aanwezig hebben. Lang niet iedereen die een klikker gebruikt heeft ook een fluitje nodig, let hier dus op. Mocht je ook een hondenfluitje gebruiken, dan heb je er altijd eentje als reserve, en dat is handig!

De beoordelingen van anderen

Het is altijd goed om vooraf te weten wat de meningen van anderen zijn. Zo zijn reviews een van de punten waar je naar kijkt, voordat je iets aanschaft. De fabrikant kan jou natuurlijk alles vertellen, maar diegene die de clicker daadwerkelijk gebruikt heeft er veel meer ervaring mee. Producten met een slechte review kan je beter links laten liggen.

Prijs van de hondenclicker

Tot slot is de prijs maak een doorslaggevende factor. De meeste mensen vinden het niet erg om een of twee euro meer uitgegeven, maar dit kan niet iedereen. De prijs van een hondenclicker begint bij zo’n € 3,- en kan oplopen tot € 20,-. Zoals je ziet kost het de hele wereld niet. In de volgende alinea vertel ik je graag hoe zo’n honden clicker precies werkt.

Hoe werkt een clicker voor honden?

Als je er eentje hebt gekocht, wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt gebruiken! Hieronder heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan.

Als je jouw hond voor het eerst kennis laten maken met een clicker kun je dit het beste doen in een rustige omgeving. Zo kan hij vertrouwd raken met de “klik” die de clicker geproduceerd. Op die manier wordt jouw hond ook niet zo snel afgeleid door andere geluiden. Kijk daarna goed naar hoe de hond reageert op het geluid.

Als hij iedere keer enorm schrikt van het geluid dat jouw clicker maakt, kan het zijn dat je er eentje aan moet schaffen die een zachtere klik heeft. Ook is het slim om beloning snoepjes of kleine honden snacks bij je te hebben, bijvoorbeeld in een beloningstasje zodat je er makkelijk bij kunt.

Iedere keer na gebruik van de clicker is het de bedoeling dat je jouw hond beloond met een klein snoepje. Zo gaat jouw hond het geluid van de clicker herkennen met een beloning, zo kun je gedrag aanleren.

honden clicker kopen

Clickertraining voor beginners

Deze alinea is een korte inleiding tot clickertraining voor beginners De leukste manier van trainen is het beloningssysteem. Dat wil zeggen dat je de hond het gedrag laat zien wat je van hem verlangt (uit zichzelf of uitgelokt) en hij krijgt hiervoor een beloning. Met clickertraining kun je heel snel resultaten boeken.

Clickers met polsbandje

Dat klinkt heel eenvoudig om zo te trainen en dat is het eigenlijk ook. Toch is clickertraining wel een kunst die je onder de knie moet krijgen. Timing is met clickertraining heel belangrijk. Met clickertraining ga je de hond – voordat hij zijn beloning krijgt – een signaal laten horen wat voor hem moet gaan betekenen: “nu komt mijn beloning”.

Waarom kiezen we voor een trainingsmethode waarbij de hond eerst een signaal hoort voordat hij zijn beloning krijgt? Het antwoord is simpel: je timing is altijd veel beter dan wanneer je dit niet zou doen. Je maakt als het ware een foto van zijn gedrag door de clicker te laten horen. Daarna wacht de hond op het voertje.

Stel je voor dat je wilt dat jouw hond gaat liggen. Je hebt allerlei verwoede pogingen gedaan om hem zover te krijgen en eindelijk raakt hij heel even met zijn buik de grond aan. JA! Dat is wat je bedoelde.

Je wilt hem natuurlijk belonen voor zijn prestatie en net als je een voertje hebt gepakt, staat je hond alweer. Wat jammer nou, je was te laat. Je beloont nu niet het feit dat zijn buik de grond raakte, maar het moment van opstaan.

Clickertraining in de praktijk

Bij het aanleren van nieuw gedrag is timing zeer belangrijk. Daarom gebruiken we een clicker. Het geluid van de clicker is kort, duidelijk, lijkt op geen ander geluid en is niet onderhevig aan emotie; de clicker klinkt altijd hetzelfde.

Eerst leer je je hond wat het signaal betekent: klik = voertje. Hij zal snel leren om aandacht voor je te hebben. Als hij dat begrijpt (en dat gaat heel snel), ga je gedrag vragen voor een klik. Dat kan van alles zijn, maar maak het niet te moeilijk en laat je hond zelf nadenken wat van hem verwacht wordt.

Ga dus even zitten wachten tot hij iets gaat doen, bijvoorbeeld zitten. Dan klik je en geef je lekkers. Ook nu zal je hond snel de link leggen tussen zitten klikken en iets lekkers.

Nu ga je steeds meer gedrag vragen van je hond, bijvoorbeeld mooier zitten of langer zitten. Je gaat dus je klik uitstellen en dus ook je beloning. Als je hond bepaald gedrag begrijpt, hoef je natuurlijk niet meer te klikken. Je zou anders je leven lang met een clicker op zak moeten lopen en dat is niet de bedoeling.

Clickertraining bij hondenscholen

De clicker wordt op steeds meer hondenscholen gebruikt. Je zult merken dat het werken met de clicker leuk is, dat het heel snel gaat en dat je werkelijk alles met een clicker aan kan leren. Vraag naar clickertraining voor beginners op jouw hondenschool.

clickertraining hond

Trainingsmethoden met een hondenclicker

Er zijn veel verschillende soorten trainingsmethodes en diverse hondentrainers voor het opvoeden van honden. Hoewel de aanpak bij de trainingsmethodes soms erg van elkaar kunnen verschillen, heeft belonen bij alle aanpakken een centrale rol voor het aan- en afleren van gedrag.

Alle trainers en hondenliefhebbers weten namelijk dat het belonen van een hond werkt! Training gebaseerd op aanleren door belonen berust op de volgende afspraak tussen opvoeder en hond. “Jij geeft me wat ik wil, dan geef ik jou wat jij wilt”.

Belonen is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat bepaald gedrag van uw hond zich in de toekomst zal herhalen. Het is dus erg belangrijk om alleen als uw hond goed gedrag vertoont een beloning te geven.

Soms belonen opvoeders onbewust ook ongewenst gedrag van hun hond. Bijvoorbeeld: een hond trekt aan de lijn en de opvoeder volgt hem. Door het volgen wordt de hond beloond voor het trekken.

De hond zal dit heel waarschijnlijk daardoor in de toekomst juist gaan doen. Het is daarom essentieel om oplettend te zijn en telkens na te denken over welk gedrag van de hond wel en niet gewenst is in de toekomst.

De clickermethode

Een goede trainingsmethode die men kan toepassen voor het belonen tijdens de training is de “clickermethode”. Andere namen zijn ook wel “clickertraining” of “click & treat-methode” genoemd.

Deze methode staat erg in de belangstelling vanwege het gemak en de goede resultaten. Clickertraining is een vriendelijke vorm van training die gebaseerd is op conditionering en associatie. De klikker is een klein plastic doosje met een klikkend stukje metaal erin.

Het klikgeluid van de klikker is een manier om met een hond te communiceren gedurende de training. Het klikken wordt een soort taal voor uw hond. Als de hond gewenst gedrag vertoont, bijvoorbeeld gehoorzaamheid aan de baas, wordt er op de klikker gedrukt.

Hondenclicker combineren met iets lekkers

De klikker wordt in het begin meestal gecombineerd met iets waar de hond gek op is, zoals een (eetbare) traktatie. Deze traktatie is een beloning voor het goede gedrag van de hond. De hond zal aanvankelijk reageren op de traktatie, de primaire bekrachtiger.

Als het geven van de traktatie gecombineerd wordt met het klikken zal dit een soft geconditioneerde bekrachtiger worden. Jouw hond zal snel leren het klikken als een beloning te zien en zal weten dat hij iets goed heeft gedaan na een bepaalde actie. Een traktatie is op dat moment in de training overbodig geworden, want de hond zal het klikgeluid op zich zien als zijn beloning.

Met de klikkermethode wordt het africhtingproces een dialoog tussen de opvoeder en de hond. Essentieel voor het behalen van succes met deze methode is dat de hond goed moet begrijpen wat het klikgeluid aangeeft en welk gedrag van hem/haar gewenst is.

Het aanleren van de hondenclicker

Verder is het ook, vooral in het beginstadia wanneer de klikmethode aan de hond wordt aangeleerd, erg belangrijk dat de opvoeder consequent is. Dat wil zeggen dat er altijd een beloning na het klikgeluid moet komen.

Na goed gedrag altijd “geklikt” moet worden en dat fout gedrag van de hond nooit beloond wordt. Sommige mensen zijn niet zo gretig op deze methode omdat ze willen dat de hond luistert uit respect en niet uit wanhoop naar een traktatie.

Sommige mensen zien klikker training als omkoping of hersenspoeling. Anderen vinden klikker training een handig en effectief hulpmiddel bij het trainen van hun hond, een waarbij de hond niet gestraft wordt.

hoe werkt een hondenclicker

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een hondenclicker?

In dit artikel kan je lezen hoe je een hondenclicker gebruikt, en wat het precies is. Wil je weten hoe je hiermee kunt trainen met jouw hond? In ons artikel over het gebruik van een hondenclicker lees je er alles over!

Is een honden clicker alleen geschikt voor honden?

Nee, een honden clicker kan je voor vrijwel ieder huisdier gebruiken. Je zou er zelfs een konijn mee kunnen trainen. Mits je het goed doet natuurlijk!

Wat is een honden clicker?

Een honden clicker is een klein product waarbij je een knopje in kan drukken die een “click” geluid produceert. Daarmee communiceer je met jouw hond.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenclicker hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie